Tak Faham la......


Bismillah ....
haish...knape la hari yang pagi tadi ku rasakan happy dah bertukar jadi kelam kabut
waktu ni aku bertambah Hangin.....
nak tau kenapa?
kerana ini.....

sila klik untuk pembasaran...

Pagi tadi kakak aku call dari kampung
katanya die kena saman parking
dan
mintak aku bayarkan
jadi aku pun log in dan cek saman itu
RM30.00
jadi aku pun trus ingin membayar
tapi malangnya
ada maaslah dengan CIMBCLIKS
so tak dapat nak bayar
setelah ku belek2 baru aku terpersan ....

ape yang aku namapk ??
ini yang aku nampak....



Kenapa pada saman tu die tulis ini ?
kenapa misti Issued district PETALING JAYA?
tahukah anda bahawa kereta ayahku itu tidak pernah menjejakkan tayarnya ke Kuala Lumpur?
macammane bley Issued saman ni kat PJ ?
kenapa tak manjung atau Taiping ?
Sedangkan ayahku dan kereta tersebut berada di PERAK?

aku musykil ...

Selain daripada itu ...pada surat saman yang sampai dirumah
akak ku bgtau tempat saman tu tertera

JAYA3?
dimanakah tempat tu ?
tak de poskod atau alamat penuh ?
akak aku assume tempat tu kat

Pantai Jaya, Pantai Remis

tapi aku masih ragu2 kerana kenapa tak tulis PANTAI JAYA?
kenapa Tulis JAYA 3?

ade kaitan kah Jaya 3 dengan Petaling Jaya?
pelik la...
dan untuk makluman...
no telefon pejabat polis yang kuarkan surat tu tak de pada kertas saman tersebut
jadi aku tak dapat nak call untuk dapatkan maklumat sebenarnya ..
mmmmmmmmmmmmmmmm

aku sedang runsing sekarang ..........sangat runsing
akak aku takot ayah ku tak leh nak renew roadtax ...

17 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

try gi balai polis cawangan polis trafik, semak sndir ngn depa kat sana.
mmg kdg2 depa nih melecehkan!

Che' Pit said...

Jaya 3 kat area Petaling Jaya.. kompem sbb cheq mmg keja are PJ.. hmm better check dgn cawangan terdekat..

Syida Shukor said...

kene buat report lah neh

Ena said...

wat report je kak.. abis citer..

mamai said...

bawa court sure menang tu

Eazy Izzuddin said...

report je
btw jgn marah

selamat hari raya aidil adha
from
Eazy Izzuddin
;D

[s.u.r.i.a] said...

nak menghabiskan duit kte mmg no1. selamat ari raye aidil adha cik ross. ^_^

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. better check ngan cawangan yg terdekat.. dan klu betul tersalah info.. baik buat aduan.. karang tak pasal2 settle kan saman org lain plak

Mawar_berduri said...

Poojie : tu la...dah soh kakak cek kat balai polis kat kampung .

Mawar_berduri said...

CP : tu memang kat PJ...cek kat balai polis kat kampung diorang soh wat report balik ..

Mawar_berduri said...

Syida n Ena : Haah...dah buat report ...:)

Mawar_berduri said...

mamai : hihi...sabo je la...kalau la sy ni tak cbuk bley gak kan bawak naik court....saman ribu2 kat diorang...bayak tu kalau menang ...hihi

Mawar_berduri said...

Eazy : Selamat hari raya aidiladha ... ;)

Mawar_berduri said...

Cik Su : tu ala pasal ...kalau la ros ni ade cap duit tak pe la jugakkan ...hihih :P ... Selamat Hari raya Aidiladha ... ;)

Mawar_berduri said...

Cutemiut : tu la pasal akk...takot diorang tersalah key in ke kan...mmmm...

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mawar..dah pi cek kat balai dah ker.....kot la kena curik....

Dak Wan said...

Kengkadang orang guna nombor plet kita.... so kalau itu masalahnya, buat jewr report ye, yong? Lagi satu, ic pon kengkadang orang curik daan gunakan jugak.