E.P.I.S.O.D pembaziran...


Bismillah ...

Sabtu dan ahad mEmang hari yang ku tunggu sEtiap minggu...
aku sukE dua hari ni sEbab aku dapat bErjalan dan tido bErIstirEhat sEpEnuhnya......
tapi
minggu ni aku tErasa sEpErti aku tElah mElakukan satu jEnayah pada diri sEndiri
aku tElah mEmbazir..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

bEli bEnda ikot kEmahuan bukan kEpErluan
kEnapa aku cakap jEnayah??...
sEbab..
aku sudah kEkurangan fulus untuk kEgunaan sEharian..
tak dapat la aku nak bEr "HoyE..hoyE" di hujung minggu..
adEh...
ni sEmua gara-gara dapat gaji awal bulan lEpas
b4 deEpavali
kalau tak silap aku 14 oKtobEr 09
dan gaji bulan ni pulak lambat lagi.... 25 NovEmbEr 09
Uwaaa...kEna la aku bErjimat dEngan tErlEbih cErmat...
macammanE la aku blEy tErbEli barang2 ni kEtika sEngkEk ni kEgawatan Ekonomi mElanda ???
mmm ???

kasut yang ku bEli dEngan harga RM 73
awal bulan lpas aku dah bli sEpasang kasut...ni kasut lagi...
tu la yg buat aku rasE cam mEmbazir...

juga pEndrivE 4GB bErjEnama kingmax yang bErharga
RM 40

sEbEnarnya aku pEgi electronic and PC fair kat Mid Valley
tu yang aku tErgatal nak bEli pEndrivE ni...
korang rasE mahal tak ?
aku pun tak tau standard pricE 4GB pEndrivE kingmax ni brape?
aku tEngok cantik dan harga bElow Rm50 aku puN blasah jE ...

nampak gayanya nExt 2 wEeks aku kEna la mEnghabiskan hujung minggu ku dEngan mEmncuci dan mEngEmas juga mEmbuta bErIstirEhat di rumah atau bErmain PSP sEpanjang hari....huhu

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

...lagi satu nak tanyE...

...tau tak gamE PSP apE yang bEst? aku dah tak tau nak download gamE ape.....

17 comments:

..::..ein..::.. said...

comey nye kasut 2...comey sgt2..x membazir kot bli 2 brg 2..lgpun kasut n pendrive 2 leh pkai lama...kire murah la 2 pendrive 4GB dgn hrg rm40..

*kenapa la ku xtau ade pc fair kat mid valley....adeeii

LuVidA^^ said...

cumel kasutttt....sukeee heheee

~AmyLiana8886~ said...

cute kasut mawar..

pendrive 4 gb bukan 20 lebih ke?
xsure la plk..

Mawar_berduri said...

ein : cumil yek kasut tu ??..hihi.. tu la pasal...dah terpikat tu yang terbeli...hihi..RM 40 murah ke? orang tu cakap pendrive ni water proof ...mmm..tatau la

Mawar_berduri said...

Ida : hihi...same la taste kite.. ;)

Mawar_berduri said...

amy : thanks dear ... yeke 4gb 20 lebey?..mm..aritu ade la yg 8gb RM 30..Kingston yang penutup senang ilang tu..:P ..tapi mase sy pegi dah sold out... :'( tu yg bli yang ni...

mamai said...

perghh membazirnya belanja pakcik makan pun baguskan hehehe baru tak membazir dapat pahala lagi hehehehe

blueCITY said...

salam

wahhhhhhhhhhh cutenya kasut tuh.
dah kalo suka, beli jerk. kalo tak nanti termimpi2 susah gak, ekekke

huwaaaaaaaaaa
mmg gilos gak nih, lambat lagi gaji, duet dah susut. kena g gali kat mana2 la , heeeeeee

4gb rm40 erk? tak murah tapi besa2 jer kot

sabo sabo
heeeeee

Mawar_berduri said...

pak cik : amboi..hihi.. :P

Mawar_berduri said...

blueCity: W'salam, hihi..tu la tkot mengigau plak nak kasut...sape plak nak blikan malam2?..hihihi

tu la..lambat lagi gaji..kena la tersangat2 berjimat ..huhu :'(

tu la...tak tau knape leh nak jugak bli thumb drive tu..klau sabar cket bley cari lagi kot ade yg RM30 8GB..mm..huwwaaaaaa...rugi..

~AmyLiana8886~ said...

xpelah mawar..yg ni pun cantek sgt..yg murah tu yg bese n panjang tu la..

arapink said...

kak ara pon sengkek gak nih...gaji lambat lagik...uwaaaa...

tapi mawar, 19hb dah dapat ler...bukan 25hb. Kalo 25hb, kita makan garam je lah...huhuhu

4GB for RM40? murah lah tu...kasut tu? ermmmm...tak tau sbb kak ara pon telah membeli terompah dengan harga RM59.90...huhuhu...skrg dah kering....hehehhe

Mawar_berduri said...

yeke 19 k.ara? yeyeye...best la...hihii...harap2 dapat la 19..hihi

pompuan klau ngan kasut, baju memang xleh tahan... hihihihi .. :)

[s.u.r.i.a] said...

tanteknye kasut, pndai awk pilih. su dgr2 pn AG akn masukn gaji awal. cik ross, ni link baru su. maceh tau ari 2. http://kuyakuniya.blogspot.com/

Mawar_berduri said...

thanks dear Su... :) ...yeke gji awal..best ..hihi..dah sengkek dah ni .. wokeh..tak de hal..klau ade pape lagi gtau la cik su ye... :)

Cik_daya said...

kasut tu memang cantik laaa... cun

Mawar_berduri said...

hihi..thanks dear .. ;)