M.E.N.U.K.A.R smile dalam shoutMix

Hujan..hujan..hujan..
asal petang hujan..asal hujan petang...
haish..basah la nampaknya balik karang...
nasibku si pEmboncEng motosikal..
untuk mEngisi masa ku mEnunggu hujan seriat bErenti
aku nak share macammane nak tukar Icon smile kat shoutbox --> ShoutMix
shoutbox lain aku pun tak tau bley diadaptasikan atau tidak

Icon smilE itu akan kElihatan sEpErti ini



cari perkataan ini di bawah shoutMix anda klik
dan log in

akan kelihatan box sepErti gambar diatas

klik pada perkataan smileys


kemudian,
anda perlu mencari icon2 smileys pilihan anda,
disini ade beberapa contoh website emoticon yang korang bley pilih

Tweety bird
Cute cat
Cute Panda
Strawberry Shortcake
Peach Emoticon
Tuzki Rabbit

than,
Upload emoticon tu kat korangnye Photobucket


lpas tu korang Copy URL emoticon dari photobucket tu
dan paste dekat shoutMix setting --> smileys

jangan lupe masukkan Code yg nak digunakan
cth:

:) , ;) , :P, :smile:, :love:

atau ape jela Code yg korang suke dan mudah nak digunakan.
pastu klik
save settings

Tara... dah siap....
blogger-emoticon.blogspot.com

Selamat mEncuba.

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com





15 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh!!!
Ibarat rama² yg dtg menunjukkan Pojie laluan ke taman syurga..
gittew tetiba metafora very derr!!
Haha..
Ada blogger tnya Pojie how nk buat macam nih tp Pojie xreti jawab sbb kwn yg buatkan dulu..
Nah Cik Mawar sudah jawab so leh la Pojie soh dia refer sini jer..
Thanks Mawar!

~AmyLiana8886~ said...

ssh la mawar..dh tukar tp susah jugak..huhu

arapink said...

hamboi..tadi kak ara senyum kemain lebarnya...kekekeke....

dah lama tak lepak umah mawar, sori yer dik cyg...

bizi...ni makin bz, bz nak pindah lah pulak...huhuhu

AzuanBudakPandai said...

ok2..tapi malas le nak buat huhu..

zan-xray said...

tang sampai kat photobucket tu ada prob sikit cikgu :p.
Menarik la gambanya. dari dulu nak tau dari mana la mereka bloger2 ni ambil.

mamai said...

alamak pakcik taka ada menatang tu la

unwanted said...

klu x guna photobucket leh upload kat imageshack.us.
kat situ pun bagus gak.
x perlu akaun pun boleh untuk upload.:)

Mawar_berduri said...

pojie : hihi..you're welcome... :)

amy : knape susah? tang mane yang susah?....klau nak sy tolong email k.. :)

K.ara : Xpe...sy faham..misti k.ara bnyk benda nak kena buat sbb nak pindah... :) ..take care ye akk ..xoxoxxo..:)

Mawar_berduri said...

azuan : malas xde obat..hihihi :P

zan : ade cara lain tanpa gune photobucket....nak tau caranya bg email.. :)

Mawar_berduri said...

mamai : adekan la klau minat.. :P

unwanted : Haah...btol tu...klau tak nak upload nak trus copy URL emoticon yg sedia ada pun bley...nak tau caranya ..bg email... :)

reen said...

salam..
gud info ni ..
leh cuba try test..

tq mawar!!

Mawar_berduri said...

hihi..boleh... sila2..kita cube try test ... :)

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus gak ni.. nanti nak test aar

Mawar_berduri said...

bley..bley.. akak try test cube...hihi :)

farhana fabulous said...

da try da. sangat interestink!