D.E.E.P in my heart

...Jauh di sudut hati ku ...
...aku tak dE mood nak buat papE pada hari ni ...
..aku malas nak kEjE..
..malas nak makan..
..malas nak fikir...

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

ni bukan kErana aku yang careless..yang cuai..
tak rEkod surat yang aku lEtak kat atas mEja one of officEr undEr my boss....
sampai surat pEnting itu hilang...xtau kEmana...
sErius wEh..aku dah lEtak kat atas mEja bEliau pada hari jumaat ...
aku masih ingat lagi... Sumpah!! aku dah lEtak .... orang cakap jangan main sumpah..
tapi klau tak salah buat pE nak takot kan??
taktau nak jElaskan mcmmane lagi
cumE
..atas kEcuaian aku tak copy dan rEkod surat tu...
sEbab masE aku tErima surat tu ..orang yg bagi surat tu mEntion surat ni bEliau yang punyE
jadi aku pun tErus lEtakkan atas mEja bEliau ...
...aku tak rEkod sEbab aku ingat surat tu personal utk dia....
..aku cumE rEkod surat yg mElalui boss aku jE..

tapi aku bErnasib baik sEbab officEr tu baik hati...jadi dia tak marah ..
cumE aku rasE bEngang tak puas hati sEbab aku dah lEtak dan bilE aku cari balik kat bilik dia
surat tu tak jumpE????
mana?? mana?? mana??
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

aku sEdih surat tu hilang!!!...tapi sEmalam la sEdih..hari da o.k ..aku dah buat balik surat tu.. dah sEttle...



...aku tak dE mood bukan juga kErana aku yang bErtEkak ngan By sEmalam dan pagi tadi..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

aku bErgaduh sEbab "PSP"???? PSP aku yang digunakan bEliau tEtiba blank....
lalu aku dimarahi..?? patutnya aku yg marah sbb PSP aku yg rosak
lalu aku hantar SMS yang berbunyi ....

"bosannya bilE bErgaduh kErana bEnda ni???....sEsungguhnya aku tak kisah dan takkan marah kamu andai PSP ku itu rosak sEkalipun kErana aku lEbih sayang kamu daripada bEnda tu..tapi kalau kamu sukE marah aku sEbab bEnda tu ..tErpulanglah pada kamu"
dan
...pagi tadi...

sEbab aku yang tErkEjar2 nak b'fast sampai cakap kat fon dEngan Beliau sprt layan tak layan..kata dia la...
..aku kEna b'fast b4 boss aku masuk office..knapE la susah nak faham?..
haish..fEnin..

tapi aku tau yang gaduh ni tak bErpanjangan pun..paling lama sampai balik kEjE nanti dah o.k...

..sEbEnarnya aku rasE tak dE mood sEbab ..
....aku RINDU nak balik kampung...
...aku nak jumpE mak ayah dan adik2 aku ...
ayam juga itik
aku sElalau bErfikir yang aku nak mintak transfEr balik kE nEgEri kElahiran ku....
....dEkat ckEt nak balik umah mak ayah aku...
patut kah aku buat surat mohon pErtukaran???
aku dah bosan dok kat KL yang sEsak dan sibuk ni...
aku bosan makan 'tapau' tiap hari
...aku bosan tEngok baki akaun bank aku tinggal sisa b4 gaji masuk...
btol kE kos hidup kat KL ni tinggi ?

aku rasE yE...??


o.k la dah kol 2.00 aku kEna start kEjE...aku tak nak cuai lagi...huhu


22 comments:

zaiMi said...

memang! idup kt kl mmg kos tinggi.. kalo yg berjoli tu mmg la duit slalu xcukup.. tp mcm aku yg xbjoli ni duk hostel je pn duit xcukup.. ape cite? duk umah lg best.. huhu

Mawar_berduri said...

mase study dulu dr first sem sampai final sem dok kamsis ..dan tak pernah hidup menyewa cam sekarang...tu yg trase duitku cepatnya kering.... :(

mamai said...

betul pakcik juga tak suka dok KL nie tapi nak wat camner kat sini mungkin rezeki pakcik sabar ajer dulu mungkin ada rezeki pakcik juga nak balik kg

ain mohd said...

all the best in ur life kak..

tamo tensyen2..ngeh2

hang nadim said...

mawar....very kalering laa, macamnerr boleh hilang surat tuu...dah jumpa ke ?

si kosong said...

hohohoh..mmg hidup kt kl ni mmg 'mahal'..tp alhamdulillah kan,masih diberi ruang tuk cari rezeki..

ala,sume org bt silap..dan officer tak marah2..kira ok la tu..next time berhati-hati la...camne nak belaja kalau x bt silap..

Mawar_berduri said...

pak cik : tu la...memandangkan skim jawatan sy ni agak terhad...sy kena jugak survey dulu kat mane2 jabatan yg ada kat Perak tu . klau tak de kena la truskan hidup kat KL ni... :(

Mawar_berduri said...

ain : Thanks Dear...akak dah o.k dah ari ni... :)

Mawar_berduri said...

Hang Nadim : biase la blog pompuan..huhu..suke colouring2 ni ... :P ..surat tu hilang mungkin terselit kat fail2 yang banyak kat bilik Officer tu kot ...

Mawar_berduri said...

si kosong : Thanks ye.. tu la lain kali memang kena sangat berhati2...ape2 pon kena wat copy dan rekod spaya ada prove ble pape jadi ...

blueCITY said...

salam mawar,

x dw mood tuh biasa la wak
laynz jer mood kita tuh kejab
kita jer faham kerana apa
sebab apa
dah sejuk
dah reda
mula kan semula
cari kekuatan
cari punca
bangun semula
heeeeeee

~amy liana8886~ said...

kadang slalu terpikir cmne org2 yg keje kat kg gaji 600 blh tanggung anak bini..tp kite kat kl ni gaji lebih sribu pun xcukup tgung diri sorg..pelik sgt..tu rase nk balik keje tganu..huhu

Mawar_berduri said...

blueCITY : terima kasih ...
tu la pasal..hari bangun dan tengah mulekan semula... :)

Mawar_berduri said...

amy : tu la pasal...btol tu ..dok kat kg gaji 600 bley pkai kereta lagi ..kita yang gaji seribu lebih ni abis bayar sewa, makan, tambang, bayar loan ...abis... Uwaaa.. gaji dah la lambat bulan ni .. :'(

kuina said...

mai dok kangar...nothing tp best..

Mawar_berduri said...

tak pernah sampai Kangar....tringin nak pegi... :)

zan-xray said...

orang kata dok KL kalau rajin (berniaga) leh buat duit.. berniaga air pun masuk. Entah lah
Macam sy dah biasa aman damai tak jem tak panas sgt kalau gi KL tu terasa nak balik cepat jer hehe.

Sila2 la bawa bekal menjimat kan kos :p

Mawar_berduri said...

zan : Seronoknya klau sy dapat duk kat Taiping tu ..sy suke Taiping..x panas, ada taman tasik...tak jem...best la ....

Cik_daya said...

semoga aper yang jadi hari nie akan wat kiter beringat..
pengalaman kan..
happy sokmo yer

Mawar_berduri said...

Dear daya: btol tu ...Pengalaman mengajar erti hidup :) thanks ye dear..

Alimaz-Kembara Terasing said...

banyak2 berdoa kepada allah mintask dia buka lagi luas pintu rezeki....

Mawar_berduri said...

Alimaz : Insyaallah..Smoga di buka luas lagi pintu rezeki ku..amin