New Generation


Bismillah ..
hari ni nak story cket ape yang berlaku sepanjang perjalanan balik ke kampung hari tu
8.30 dah naik bas dah kat Jalan Duta
Yeaaah..tak sabar nak sampai umah
hadiah utk Syakir pun dah siap sedia ...huhu
sampai dekat tol Changkat Jering kol 12.15 p.m
saya turun kat ctu dan akan ambik bas Blue (Blue Omnibus ) untuk balik kerumah
masa dalam bas tu la saya telah menyaksikan 1 insiden

budak ni budak sekolah rendah...rasenya dalam darjah 4-5 kot
dia naik je bas ngan kawan2 dia..
bas tu jadi bising
.........................................
semua kawan2 dia yang nak turun tak dibenarkan picit loceng ...
dia akan picitkan loceng ..
kalau kawan dia berdiri je nak picit loceng..dia jerit ..
"Woi...aku picit la...hang jangan nak picit plak "


pastu bas berhenti...
naik la awek sekolah menengah ni ...
ape yang buat sy agak terkejut
.............................................................................
budak lelaki sekolah rendah tadi..dengan spontan cakap

"Wow, Cantiknya .........hai akak cantik "
sampai terpaling muke dia tengok akak cantik ....
budak pompuan tu trus je jalan.....
wah..wah...wah.........
advance sungguh dia...
rasenya sy mase umo cam dia tak pandai pun nak menggatal nih...
huhuhuhu

ni la yang dipanggil ...... New Generation

3 comments:

~AmyLiana8886~ said...

xsuka budok2 cmtu..huhu

Idda Hashim said...

Salam.
Kadang anak sy yg umur 16 tahun pun suka kacau org pompuan..aduhhh susah gak bila kena kat btg idung sndri..kat sini pun sama gak (Riyadh), bila dah nama lelaki, mesti nk kacau pompuan.

shidah said...

kehkehkeh.. masa tadika dulu dia naik bs n tengok senior2 buat peragai g2.. so dia pom nk wk gk la..