Resepi Karipap Sardin
tetiba teringin plak nak try buat karipap sardinasyik beli je ...
dah ade resepi...cume nak cari mase yang sesuai nak masak plak .. hihihi
tetiba teringin plak nak try buat karipap sardin
dah ade resepi...cume nak cari mase yang sesuai nak masak plak .. hihihi
Bahan Inti :
1 Tin sardin (mackerel pilihan hati )
1 Biji bawang besar (Dihiris nipis)
1 Biji cili merah
Sos Tomato
Garam
Gula
Bahan Doh :
2 Cawan tepung gandum
2 Sudu besar marjerin
Air untuk menguli (Lebih kurang 1/4 cawan)
secubit garam dimasukkan ke dalam air
Cara-cara
Gaulkan kesemua bahan-bahan untuk inti secukup rasa.
Untuk Doh :
Masukkan marjerin ke dalam tepung gandum. Gaulkan tepung dan marjerin hingga rata. Kemudian masukkan air yang di tambah sedikit garam, Uli sehingga menjadi doh. Pastikan tidajk terlebih air untuk mendapatkan kulit yang rapuh.
Goreng karipap dengan api yang sederhana supaya kulitnya licin dan rangup.
1 Tin sardin (mackerel pilihan hati )
1 Biji bawang besar (Dihiris nipis)
1 Biji cili merah
Sos Tomato
Garam
Gula
Bahan Doh :
2 Cawan tepung gandum
2 Sudu besar marjerin
Air untuk menguli (Lebih kurang 1/4 cawan)
secubit garam dimasukkan ke dalam air
Cara-cara
Gaulkan kesemua bahan-bahan untuk inti secukup rasa.
Untuk Doh :
Masukkan marjerin ke dalam tepung gandum. Gaulkan tepung dan marjerin hingga rata. Kemudian masukkan air yang di tambah sedikit garam, Uli sehingga menjadi doh. Pastikan tidajk terlebih air untuk mendapatkan kulit yang rapuh.
Goreng karipap dengan api yang sederhana supaya kulitnya licin dan rangup.
5 comments:
saya pon baru rembat 1 novel masa pergi popular kelmarin
lari bajet terus
hahaa
nk try la karipap nie..hehe
cite tu cm best jee
wahhh.. peberet tu..
karipap2 cinta??
hahahaha tajuk yg buat wa rasa lapar
>>__<<
Post a Comment