:: Kaler yang sangat sinonim dengan perempuan

Bismillah.....
Petang yang agak membosankan ....sebab terasa bagaikan ade batu 2Kg yang tergantung kat bulu mate nih....berat sungguh ...hihi
terkedip-kedip je aku kat depan pc nih....
pastu tetiba aku ternampak benda ni --->
::.. hadiah drpd kawan2 kat TNB ..::

pastu aku pun terfikirkan sesuatu ....Pink....
kenapa ye kalau kaler pink je misti nampak perempuan ?
aku la yang nampak cam tu..orang lain tak tau la kan...

pink dan perempuan memang sinonim ...
ni mengikut pemerhatian aku la ...
cube tengok ..


Gaun Kawen Siti Nurhaliza yang sangat cantik tu pun kaler pink kan ?
ape kaitan gaun ngan pink..oh ya..gaun misti la perepuan pakai kan ? dan Dato' Ct tu kan perempuan ? huhuhu....melalut sudeh... :P

Baju Puteri Islam dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah, rasenya sekarang pun masih kaler yang same kan ?

belog zack si Insan Tinggi pon kaler pink kalau tak silap aku..huhu

pink Panter oh..yang ni xde kena mengena ngan perempuan

logo breast cancer memang kaler pink semata-mata

logo puteri UMNO yang ni aku pun tak sure sgt..tapi rasenya macam ye je kan ?

dan kalau nak pegi beli telefon bimbit plak ...tokei kedai tu akan tanye untuk siapa?
kalau cakap untuk perempuan je..dia terus tunjuk model2 henpon yang kaler pink ......

Jus Mate 5 Dr.Rozemy pun kaler pink packaging nya .....ish..ish..ish...

mmm....tapi aku plak kurang minat sikit ngan pink ni...
almaklumlah...aku rase macam kulit aku agak hitam gelap, so kurang sesuai ngan pink kot ...huhu

ade ke peminat pink ke kat sini ? hihi







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

25 Fakta tentang lelaki - Volume I

::... Gambar sekadar hiasan ...::

wah...tajuk bukan main lagi ....macam la aku ni ade wat kajian tentang lelaki plak ?
hohohoho...tidak ...aku cuma terbaca dalam majalah
so nak share la cket ngan sesape yang tak rajin nak menghabiskan duit beli majalah

kata majalah tu tulis ...ni adalah FAKTA bukan AUTA
tapi aku pun tak tau la sejauh mane faktanyakan?? ......
untuk volume 1.....
aku masukkan 10 je dulu o.k..banyak2 pun tak larat nak bace plak karang


Lelaki tidak sebenarnya tidak sering mencari wanita yang cantik semata-mata untuk dijadikan isteri, sebaliknya lebih selesa memilih yang kemas dan berpesonaliti menarik serta pandai membawa diri
ini untuk isteri ye...bukanla kriteria perempuan simpanan skandal...
kalau yg itu...cantik tu jatuh tempat pertama ye .... pandai la aku ...hahahha


lelaki mampu "Gila bayang" hanya dengan senyuman seorang wanita

Jangan suka bercakap tentang bekas teman lelaki anda dihadapannya. Walaupun dia berlagak cool tetapi dia samgatlah membenci hal tersebut!!
perempuan pon tak suke kot yang ni

Lelaki sanggup melakukan apa saja termasuklah bercakap kuat hanya semata-mata mahu menarik perhatian wanita yang disukai

Lelaki juga menangis !!!
lelaki pun ade hati dan perasaan kot?...mistilah menangis jugakkan ? ..hhuhuhu

Bila lelaki mengatakan "Uuuummmmm" untuk tempoh yg panjang serta sering mengelak saat anda memerlukan pertolongannya!!! itu maknanya, dia cuba menyatakan bahawa dia sebenarnya tidak menyukai anda lebih dari teman !!
silalah faham wahai kaum wanita ....huhu

Apabila lelaki itu mula menyimpan rasa terhadap seorang wanita, maka rasa itu adalah benar meskipun wanita itu tidak cantik dimata orang lain.
jadi tak perlulah ckp ayat sengal seperti --> "betul ke awak nakkan saya yang tak cantik ni ?"
..nono..tak perlu


Saat lelaki kononnya meminta anda meninggalkannya atau mahukan masa bersendiri, sebenarnya dia mahu anda terus disisinya sambil cuba mendengar masalah yang dihadapinya.
jangan wat tak faham plak atau terlalu lurus bendul trus bla tinggalkan dia .. hihihihihi

Lelaki tidak seperti wanita. memang la tak same...aduyai ...Mereka sukar untuk meletakkan impian dan harapan yang terlalu tinggi untuk dicapai.
kalau perempuan banyak berangan kot ? excited dan terlalu ikot persaan.... :P

Bila seorang wanita menolak ajakan seorang lelaki dengan mengatakan "tidak" bagi lelaki, wanita itu hanya mengatakan "Cuba lagi esok" !!! ...
tapi kalau berbulan-bulan cakap tidak ... tu maknanya memang perempuan tu tak suke diganggu lagi dah kot ?...hak..hak..







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

::..Sejuk perut mak dia ~


Bismillah ...
semalam mase aku bace paper terjumpa cerita tentang adik ni ...
baru berusia 3 tahun...beliau dah mampu menghafal 3 juzuk al-Quran...
amazing!!!
dalam usia 3 tahun rasenya ade lagi yang masih pakai pampers ?
tapi dia ....dah boleh menghafal ayat suci al-Quran
harap adik Darwisha Adriana akan terus menjadi anak yang solehah ...









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Amuk Tok Nadim


Bismillah....
pada malam tu .... ( Sabtu - 26 June 2010)
aku dan roommate ku sedang bermalas-malasan diatas toto pada ketika itu ...
sambil membelek-belek majalah Pengantin...
tiba-tiba terdengar bunyi kecoh-kecoh diluar rumah....
kedengaran suara tangisan budak ....
makin kuat dan...bammmm... grill pintu dihentak kuat diikuti bunyi pintu dihempas

aku : bunyi ape tu ? budak kena culik ke ape ?
Zura : tak kot, biasa la anak jiran kita tu nakal sikit

dalam 10 minit.....kedengaran suara perempuan menjerit-jerit
dan memanggil-manggil seseorang sambil menggoyangkan grill rumah sebelah ku itu ...

aku : perang sakanbesar nampaknya
Zura : ntah la ... bunyi nya macam dasyat je ....

dalam 5 minit kami dikejutkan dengan bunyi dentuman kuat .....
prannnngggg.....

aku : Sudah...ape ke hei nye la diorang ni ........

aku mula mengintai kat lubang kecik pada pintu ....
aku nampak seorang perempuan (isteri jiran ku ) bersama seorang security guard
dia mintak security tu call polis ......
aku rase bergaduh laki bini suami-isteri polis tak campur kot ....
ntah la....
keesokan harinya .....
aku dapati ade pasu pokok tergolek betul-betul didepan pintu rumahku
dan kini telah diangkat dan dipindahkan ketepi ...

mengikut pemerhatian ku ...

Si Isteri jiranku (seorang India yang memang pure indian from india )
telah dihalau oleh suaminya.....
sebab ? ntah la....aku pun tak nak ambik tau ...huhu

1) . gambar tanah yang bertaburan didepan pintu rumahku
2) . kain baju yang telah dicampak keluar
3 ) . kesan pasu yang dihentakkan pada mangga yang terdapat pada grill
4 ) . Pasu pokok yang pecah dan tergolek didepan rumahku dipercayai akibat daripada dibaling kuat pada mangga pintu ....

asam garam berumah tangga.....takot la pulak ...huhu

tapi kalau kat KL sume orang buat tak tau je .....paling kuat pun intai kat pintu
bayangkan kalau kes rompakan....mau tengok jela diam2...
nak report pun risau plak kena jadi saksi bagai ...huhuhu
kena la pandai-pandai jage diri ye ...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hot ke ?

.:: Contest Foto Couple Paling Hot!! ::..

huhu...rasenya cam dah lame tak masukkan gambar yang hot-hot nih...hihi
mase sedang berblogwalking...terjumpe plak contest ni ....
memandangkan dah lame tak join contest ....sesaje la gatal nak join contest plak ...

Term and conditions :

1. Terbuka untuk semua bloggers yang menjadi pengunjung laman "nurulchumel.blogspot.com"
2. Mesti menjadi followers blog ini.. DONE

3. Sila lah buat entri tentang tajuk contest ni..sertakan sekali foto anda and kekasih ke, tunang
ke, isteri ke, suami ke, or..skandal ke..hehe..whatever la..siblings pun boleh..asalkan dlm foto
tu mesti la 2 org..dah nama pun couple..mestilah 2 org kan.. DONE

4. Foto mestilah menarik..kalau rajin, edit2 lah sket gambar tuh..i ni kan pencinta keindahan..so,
haruslah anda yang join contest ni mesti wat yang terbaik..oke? - DONE

5. Then, dah siap wat entri tuh, sila lah link kan entri anda tuh ke blog i ni.. *wajib*..
tolong letak link entri anda di bahagian comment yer..promosi kan link ni utk jadi referral
yang tertinggi.. DONE

6. Promote banner kat atas tuh pada blog anda ye..lg banyak anda bodek, lebih besar peluang
anda utk menang..hehe.. - DONE
..::Hadiah ::..

7. Hadiah??haaa... ♥ Wang Tunai RM 30 serta Special Award dari nurulchumel.blogspot.com utk
Entri terbaik..(satu penyertaan shj) ♥ Wang Tunai RM 20 beserta Special Award untuk
Referral tertinggi.. ♥ 5 hadiah saguhati berbentuk Award Khas dari nurulchumel.blogspot.com

8. Hehe..setiap penyertaan hendaklah sertakan sekali no akaun Maybank atau CIMB ye..utk
memudahkan urusan penyerahan hadiah..hehe..
9. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 July 2010..jam 12 tengah malam..

kawan-kawan, meh la join contest ni ....masenya masih panjang....

Dan ini lah gambar yang nak dipertandingkan ...
hot ke ?
ahax .... no komen!!! macam artis plak jawapannya
harap Cik nurul yang cumil berpuas hati dan menerima penyertaan saya ...


p/s : kepada yang selalu je tertanya-tanya bila sy mau melangkah ke jinjang pelamin....
jawapannya setakat hari ni ... ---->

Insyaallah kalau diizinkan Allah s.w.t

b4 the end of this year ye ....tarikh tak nak announce lagi hihi...
tolonglah doa-doakan saya ye .....



-Sekian-






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Semerah hati Cik Amy Sensei

Terima kasih
Tanda hati ni dari Cik Amy....

Across the miles
you touched my life,
opened my eyes, and
filled my empty time,

strangers, become are friends,
always here and never end

you in the east
me in the west
never together
But we become are great FRIENDS !!

saya bukan tukang kata..malah tak pandai pun nak berkata-kata
tapi ....short poem ni ....
ku tujukan buat Cik Amy dan semua rakan2 blogger

Thanks to be my friends






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

"adikku, angah wat rayuan ye, Don't be stress2.... "

1588
RM0.20 UPU :
900718-08- ****
Dukacita, Anda gagal ditawarkan tempat ke IPTA.
Aplikasi e-Rayuan dibuka sehingga 28/06/2010 di
http://mohe.gov.my

aku cek gune sms je mudah..online sesak...jem !!

Uwaaaaa.....agak sedih
berat jugak hati nak sms bgtau dia

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

apa yang mampu aku sms pada dia

" Dukacita la ....... "

dia pun reply

"Emmm x pa ar nk wat mcm na.... "

http://www.emocutez.com

"tak pe la....angah isi borang rayuan ye ?"

dia pun jawab

"okey"

huhuhuhu....... T___T







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Keputusan ke IPTA untuk lepasan STPM

9.23 p.m
17 Jun 2010

You Have a text message
ade sms la...sape plak nih ......dah tido dah mase tu ..hihi
awal betul aku tido semalam...

bukak je HP ade sms dari adikku ......
" Angah depa cakap UPU kuar esok, tolong cek sat "

hohoho....keje dia memang agak mudah nak dibandingkan ngan aku dulu ...
nak cek pape pun kna pegi Cyber Cafe ye ...
naik bas blue
yang dah bergoyang2 sebab dah uzur dah bas tu...
pegi pekan Pantai Remis nak cek keputusan ye ...huhu

dia main SMS je.....atas katil pun boleh..haish ...
mase nak isi online pun aku yang isikan kat opis ni ha...
tapi tak pe la.....adik punye pasal....
ape pun aku sanggup buat ....
huhu

So kepada lepasan STPM dan setaraf .....anda semua dah boleh cek keputusan
bermula dari jam 12.00 tengahari ni ye ....
cek kat sini ye adik-adik ----> here

Mudah-mudahan ade la rezeki adikku ....amin
Ni la adikku .......
ade sesape nak berkenalan ngan dia ? hahahahha







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pinky smile ???

Balik keje semalam dah ade air ye ....hihi
aku dapat la bermandi- manda dengan puasnya....
tu pun seb baik Cik Ika bayarkan dulu gune duit dia...
thanks Ika...
hujung bulan nanti kita collect duit balik ye kalau Deric tak nak bayar
...
harapkan Deric...??..huh....


tadi mase sedang pilih-pilih gambar dari kamera miss Liew..
terjumpa gambar ni...
ni aktiviti masa aku berkursus hari tu .....
banyak aktiviti yang best..
dan antara aktiviti yang menarik tu

"kawan-kawan akan tuliskan personaliti kita pada kertas yang dilekatkan dibelakang kita..."

so kita tak tau ape yang diorang tulis dan siapa yang tulis...sebab ramai ...
dan akhir aktiviti baru kita akan tengok

ni la hasil yang terlekat kat belakang aku ...huhuhu

Semuanya aku setuju je ...hihi
sebab semua yang baik-baik belaka
ade ke yang sanggup nak tulis yang buruk-buruk mase tu ? huhuu
aku rase memang ade la personaliti tu pada aku kot ..hak..hak...

tapi....ade satu yang buat aku nak tergelak ...
kikikiki...

ni ha -----> Pink bila senyum ?

hehehheeh...yeke ? pink ke ?
la...tak tau pun ....
kelakar la .....rasenya tak kot ?
sebab aku bukan nya berkulit cerah..... hitam manis je kot ?

??????? macam ni ke gamaknya agaknya ?










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

To Mr.Deric : May God bless you !!!

- in are not good mood -
terasa agak stress tapi pura-pura cube bertenang
apekah perasaan anda agaknya kalau tetiba kat umah anda TIADA BEKALAN AIR ?
semalam mase balik keje....
dengan semangat berkobar-kobar mau mandi ....
tiba-tiba...bukak je pili air tu ...
setitik pun tarak air ....adui ...frust btol
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

pastu ingatkan tak de air kjap je ...
rupenya ....bekalan air kna POTONG!!!!
Uwaaaaaa...diorang dah cabut meter air tu ....

http://www.emocutez.com

memang sedih....tiap bulan kami tak pernah tak bayar duit sewa umah !!!
dulu tuan rumah (Deric namanya ) naikkan sewa umah
sampai jadi RM 1200 sebab katanya maintenance mahal ...
nak bayar maintenance .....

rupenya dia tak bayar pon !!!!
akhirnya ...kami yang kna tanggung padahnya
bekalan air kna potong sebab bil maintenance tak bayar
harap-harap ....dia akan bayar hari ni .....

dia memang tak pernah pun datang jenguk rumah kami ...
yang dia tau nak duit je
lampu pun rosak
(bukan mentol...mentol kami boleh tukar sendiri )
suis lampu tu tak boleh tutup !!
siang malam lampu tu terbukak je ...
lantai parquet kat bilik Cik Ida plak dah serap air..abis lembik..berkuap bilik dia..
sebab bilik dia tepi toilet ....
dah bagitau dia..wat tak tau je
bil elektrik kami jugak yang bayar tiap bulan ...

ikot kan hati ...memang Marah !!

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

malam tadi tinggal aku sorang kat umah...
yang lain sume ade rumah transit lain ...
aku yang tak punye sesape kat KL ni terpaksa la duduk jugak kat umah tu ...

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

pagi tadi dan semalam aku hanya mandi dengan 8 botol air !!!
air yang isi kat mesin tu ...yang 20 sen penuh sebotol ....
terpaksa la ...
4 botol semalam dan 4 botol pagi tadi
nasib baik aku ade stok air botol
Uwaaaaa...sedihnya ..
mak nak balik perak

tapi tak pe la..yang penting aku mandi ye pagi tadi.......






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Semua tentang karipap !!

Resepi Karipap Sardin

tetiba teringin plak nak try buat karipap sardin asyik beli je ...
dah ade resepi...cume nak cari mase yang sesuai nak masak plak .. hihihi
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

Bahan Inti :
1 Tin sardin (mackerel pilihan hati )
1 Biji bawang besar (Dihiris nipis)
1 Biji cili merah
Sos Tomato
Garam
Gula

Bahan Doh :
2 Cawan tepung gandum
2 Sudu besar marjerin
Air untuk menguli (Lebih kurang 1/4 cawan)
secubit garam dimasukkan ke dalam air
Cara-cara

Gaulkan kesemua bahan-bahan untuk inti secukup rasa.

Untuk Doh :

Masukkan marjerin ke dalam tepung gandum. Gaulkan tepung dan marjerin hingga rata. Kemudian masukkan air yang di tambah sedikit garam, Uli sehingga menjadi doh. Pastikan tidajk terlebih air untuk mendapatkan kulit yang rapuh.

Goreng karipap dengan api yang sederhana supaya kulitnya licin dan rangup.

Yang ni pulak, buku yang ingin ku beli ..

Karipap-karipap Cinta...


macam menarik je buku ni ...
semalam jalan kat MPH ternampak..nak beli
dah pegang dah ...
pastu...tak jadi lah...
tunggu gaji ....sebab tak de dalam budget bulan ni ..
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

so masukkan dalam budget bulan depan ye ...sabar ..sabar ..hihihi


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

alamak..mane nak lari ?


jam 6.05 petang ...
wah..lambat sungguh aku balik keje arini ...
overtime ke ? ..hoho..tidak
kalau aku o.t..layak la jugak aku dapat APC..
berangan jolah ...
hihihihi

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

tapi

aku bukan o.t sebenarnya ..
aku duduk online tenet je ..hihi
memang aku tak pernah ade o.t pun..hihi
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

sebenarnya risau gak dah petang ni
orang pun dah balik..tinggal aku je ...

yang buat aku riso...nak turun lif karang ...
tadi abang polis bantuan tu ade cakap...
pernah one girl ni ....sesat sampai tingkat 16 ...
sedangkan lif kat office aku ni sampai tingkat 15 je ?..
macamane dia boleh sampai tingkat 16 ngan lif ?
kalau dalam lif mane nak lari? huhu

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

pastu ade yang nampak type writer gerak sendiri la
aku pun pernah dengar orang main loceng tapi waktu tu pagi..lampu pun tak bukak lagi ..

hoho....stop thinking such a nonsense ...
sila cool ye...
semua pun makhluk tuhan...
tak pe la...kita same2 tumpang bangunan ni
yang penting niat kita baik ye...
datang ke opis untuk kerja
bukan berblog
hahahahah

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.