Cerewet

Bismillah....

Hari ni tak tau nak taip entry ape...
tapi saje nak share sikit ngan korang ....
sape kat sini cerewet? tak kira lah cerewet bab makan ? bab pakai ?
bab kawan? dan cerewet yang lain-lain lah ?

saya tak cerewet orangnya ...cuma satu yang saya tak ley tahan ialah 
PANAS....
kalau bawak saya jalan-jalan pastu cuaca panas..
memang saya akan jadi seorang yang annoying ??
sebab asyik nak kipas muke pastu merengek2 nak air ?
hahahhahaha... Tuan John dah faham sangat yang ni ....
kalau cuaca panas dia siap-siap blikan air dan dari rumah dah siap-siap 
bawak payung ngan sun glasses ..... :P 
kulit sy sejak tua-tua ni sensitif bukan main ..bila panas peluh-peluh terus kulit mengelupas 
dan kulit muka rase perit .. tu yang sibuk berkipas tu ... 
haishhhhh......nak cakap kulit muke dah nipis banyak pakai product kecantikan ?
eh..saya cuma pakai pencuci muke je kot ? malas seyhh nak berkrim, toner,
foundation bagai ? hahahhaa..#dasarpemalas :p 


o.k tu cerewet saya ....Tn.John pun cerewet jugak :P 
dia cerewet bab Makan ! OMG ....
masa mula kawen dulu tak tau la yang dia ni cerewet bab makan ..
yela dulu kuar detim (dating) makan kat restoran dia order dia makan 
so tak nampak la kecerewetannya tu ....Untung tau korang yang suami tak kisah ko masak ape dia makan ..
sedap dia makan banyak tak sedap dia makan sikit ? o.k la kan?
saya ni jenis makan tak kisah.... janji halal ...hahahha
pastu tolak batu ngan kayu je la kot ????

tapi tahap cerewet dia ni....kalau ko masak pandai-pandai 
bukan yang dia request...dia langsung tak akan sentuh? jgn mimpi dia nak rasa ...
nak cuit? jauh sekali .......
kalau ko bising dia tak makan ? dia akan cakap 
"sape suruh pandai-pandai masak  benda yang dia tak makan ?"
kalau ko masak tak sedap pulak ...dia rase tak kena je ngan tekak dia...
dia sanggup makan nasi ngan kicap dan telur mata je ...
telur mata pun ko kena goreng ikut selera dia ....
nak telur mata yang rangup kat tepi-tepi nak garing-garing ....
hoish..dulu bergaduh jugak la .... hahahhaa..tapi dah 2 tahun kawen ni 
saya dah ade tips nya .... 

nak tau ape tips nya ?
Ko masak bila dia suruh , 
Ko masak apa yang dia suruh 
Ko masak ikut bahan apa yang dia beli 
Ko nak masak soh dia bli bahan siap-siap 
kalau tak ...Ko makan je kat luar ikut selera dia....
kan mudah ? Ko tak sakit jiwa ...dia pun tak bising ....

so kalau korang dapat pasangan yang cerewet bab makan ni ..
jangan pening-pening..jangan gaduh-gaduh ya....... korang layan kan aje ....
barulah aman ... tak de masalah jiwa ...hahahaha


Sekian. 

5 comments:

Lya Colours said...

sama lah saya kalau panas, automatik mood memang ke longkang. hahaa. bleh amarah jadinya

Doy said...

rajin jugak wife dia nak masak..kalo aku makan biskut cicah milo je..hahha

YuSniZa said...

Rose, suami saya makan je ape yg saya masak. Dia memang tak memilih apa yg saya masak. Tapi susah nak puji sedap ke tak. Tapi dia kata kalau dah 2-3 kali tambah tu sedap la maknanya..haha..

Sara Lynn said...

kesian bini makan hati je... eekekkekkee.. ingat self actualization... pfffffftts

ArELeEz said...

ssh nk list down sbb bnyk jenis cerewet leez nih. ha3.. hadoi! salah 1 cerewet bile sopping esp baju / kasut. humangaih..! pitam nk tggu keputusan sendirik. ;P

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...