Taman Rekreasi Air Panas, Sungai Klah, Sungkai Perak.

Bismillah....

Owh..masih ade lagi bayangan Felda residence kat dalam kepala ni ...
tapi dah makin samar ...jadi kena update cepat sebelum memory lost :P 
almaklumlah umur makin meningkat ni kan ....memory da makin low ..ahakssss..
o.k jom kita jelajah Taman Rekreasi Air Panas ni :) 

 ni main entrance .....registration sume kat sini .....
kat sini ade jugak kotak aiskrim Magnum ....satu aiskrim tu RM 4.00 ..hihi
sempat lagi kami bli b4 balik haritu ......

 kat sini ade kemudahan berbasikal tau ...kalau nak... boleh sewa....sejam RM10.00 rasenya ...
jadi lebih mudah nak pusing-pusing satu kawasan ....kat tengah-tengah pokok sawit tu ade kerusi lepak-lepak...macam cute je ..hahahha
yang gambar dewan besar kat bawah tu tempat kami pergi kelas tiap hari ... 
tapi jauh sikit la dari bilik ..... 

 yang ni pulak tempat makan...kira dewan makan la .... 
nama dia Meranti Coffee House...tiap kali makan kami makan kat sini lah...

 wehooo..... see my picture..seronok lah sgt kononnya .. :P bhahahah
yang dalam tempayan besar tu air sejuk tau ... tempayan tu berada kat kawasan mandian air panas 
air dia boley tahan panas la... orang yang tahan panas boley la mandi kat sini ...
saya ??..Owh...puteri lilin tak boleh..kalau masuk jugak cair nanti ..hahahhahahha
adoiyai ...apelaaa....rugi rasenya ..tapi dah tak tahan nak buat mcmmna kan ?...
tapi kat situ dia ade letak notis..tak boleh mandi lebih dari setengah jam dalam satu masa ....
maksudnya berendam dalam tu tak naik-naik la ......

 jom jalan lagi kat tempat orang rebus telur ...
kat sini telur dari luar tak dibenarkan o.k.....kena bli trus dari diorang ...ade jual kat situ ....
telur ayam dan telur burung puyuh .........
kalau masuk kaki kat sini mmg kaki ko di rebusnya... air kat sini mmg panas ..huhuhu
jadi kalau ade bawak budak hati-hati kat kawasan ni o.k.... 
pastu kalau nak buat foot refleksiologi pun boleh....jalan la sepanjang kawasan ade batu kerikil tu 
nanti dia makin panas dan panas....

O.k kat sini saya mandi ..hoyeeeee ....
kat sini air terjun air dari bukit ....ianya tak panas ! ..hihihi jadi jom mandi ....
saya naik gelongsor tu dua-dua pun saya cuba...hihihi ..wah...syok oiii...:P 
tapi penakut cam saya tak naik banyak kali ..naik sekali cukup..
nanti orang tanya 
"ko dah naik gelongsor kat hot spring tu? "
jadi boleh jawab dengan bangganya
"Ofkos" hahahahhahahahah...padehal? naik sekali je kot..o.k la dari tak naik kan ? 
yang rendah tu tak la menakutkan ..yang tinggi tu macam laju je dia turun..hahaha
jgn harap la ko nak break..get ready je la nak buuuuummmmm dalam air :) 

o.k ... nanti sambung pasal kursus pulak o.k ...
Sekian . 

4 comments:

Lya Colours said...

bestnya air panas. kalau dekat melaka, yg dekat air panas gadek. tapi skrg ni musim paneh, kalau p mmg mendidih lah jawabnya haha

Zuraidah Butang said...

sy pernah pegi sg klah ni masa family day 3 tahun lepas..besh la jgk..cuma kawasan agak terpencil kan..hehe

Sara Lynn said...

Burpppppppppp burrrpppp.. buppp bupppp!!~ kahkahkah

ArELeEz said...

ade petuanye. memule, rendam kaki pelan2. lama2 makin dlm.. makin dlm.. bile suhu air tu dh buleh suit dgn badan kite, br la berendam trus. cer try..