Kursus PERASA, Sungkai Day 1

Bismillah .....

Hari ni nak update hari-hari yang kami lalui masa kursus....
sweet time together actually :) 

mula ngan gambar kami masa dalam bas .... bukan main lagi 
dalam bas pun boleh jadi .. tak pe lah buat kenagan kan.....
pastu dah sampai lobi kami kena tunggu orang check out ...
hoii lambatnya ....tunggu dari pukul 12.00 kot? pastu Check in nya pukul 1.30 
see lama kan ? naseb la... dalam kol 1.00 macam tu baru boleh makan...
so 1.30 check in...mandi, solat sume 2.30 masuk klas...

 Selama kami berkampung 3 hari 2 malam kat Felda Residence, Sungkai
semua aktiviti kami ialah kat Halia Room 1 ni ...
cuba tengok permandangan dari luar tu ..fuhhh saujana mata memandang ....
cantik ...hijau je..damai je rasa .........Kelas kami tak ramai pun..24 orang je... ...
 tengok bukit hadiah tu rase macam ...Eh??? ade hadiah camni?
tak pernah lagi kot pergi kursus ade Hadiah macam ni :) 

 Hari first biasa lah...misti nak menggeletis snap pic khenn? 
orang soh salam pelok..pelok..yang kami sibuk dok bergambar ..hahahha
blom kena lagi haruslah berani buat kan ? :P 

first day tu kira ice breaking la.... supaya kami semua rapat ...
pastu setiap orang dia bagi pita ukur ...katanya pita ukur tu ibarat jangka hayat kita la....
kena pakai tiap masa ni ... haishh..da macam tukang jahit baju plak rasenya :)

malam pertama kami tak seindah yang disangkakan..
walaupun kelas berakhir pada jam 11.00 ..
tapi kami dapat task....katanya 
"setiap kumpulan kena siapkan topi ...setiap orang sorang satu topi...
besok pagi 8.30 semua orang kena ade topi, tak kisah la bila korang nak buat , 
dan macammna cara nak buat tu terpulanglah "
jadi? takkan nak buat pagi esok plak kan ?
bertungkus lumus la kami 3 kumpulan siap kan topi ...
hoiii..pasrah je lah tido kol 1.30 malam pertama tu ...
dan gambar pertama yang saya ambil pada jam lbh kurang hampir pukul 2.00 pagi 
ialah gambar saya bersama Linda ......good morning korang 
dah 2 pagi pun sempat nyengih lagi :P 


Sekian..nanti sambung Day 2. 

4 comments:

Lya Colours said...

dah lama tak p course macam ni. zaman belajar dulu selalu la. dah keje memang takde nya huhu

cheqna said...

ok sila sambung..best kan kusus cam ni kan??

Sara Lynn said...

rabak mata weyhhh.. kehkeh.. tp enjoy!~

ArELeEz said...

musti mata dh kelat2 time topi tu siap kn? he3..