Festival Bunga & Taman, Putrajaya 2014 Part 4

Bismillah ...

boleh catat hari ini dalam sejarah blog ni ...
mana pernah saya buat sequence sampai empat lima ...selalu paling banyak pun tiga ..hihi
bukan ape gambar banyak ...rase rugi kalau tak share 

baiklah ni bahagian dalam Khemah ye ...
khemah ni yang ade aircond ...orang panggil khemah ek? 
tak leh nak fikir ayat lain lagi dah..hahahah
xpe janji korang faham 


melangkah je masuk di depan pintu kemah tu ...
terus ade air terjun ni...
sejuk mata ..ewah..saya mmg suke elemen air ni ...rase tenang 


di bahagian tengah-tengah khemah ...
ade pameran baju bunga ni ... "Body Flower"
macam-macam fesyen ade ..tapi tak payah la pulak nak tiru design ni buat baju raya ye 
pitam mak, ayah adik beradik kat kampung ..hihihihi 


gambar bunga ni cantik...
saya dua kali cuba nak snap ..tapi still dapat gambar sipi yang tak sharp ...
sebab ramai sgt orang ...mencik -____-" 
ini kalau buat kat dinding pelamin ..pergh ...cantik ! 

 dalam khemah pun ade yang sedang melukis ...
nampak tak tu lukisan dia ? cantik giler ....tangan berseni je 
anak beranak kot? ntah I guess la... 

 ni semua idea design taman mini 
colourful sgt :) 

 pastu saya pun suke bunga gantung selayut-selayut macam ni 
tak tau la kenapa, tapi hati ni macam suke je ..hahaha
#akupuntakpahamemosiapakah...


 ha..nampak tak tu ...
tu sireh junjung tau...tinggi gila...hahahha ...haish 
ini kalau bawa pergi meminang ni mau nak jaga tower tu dua tiga orang tu 
kang jatuh habis la...malu kat bakal mertua 
hahahhahah
yang sebelah tu nak cuba skill pancing jerung ..
sila kan lah ...ni jerung darat tau bukan buaya darat ...
hahahah


ni pun kreatif sangat siapa terfikir 
botol minyak..botol air yang selalu orang buang tu ...
hias buat macam ni ...pergh..cantik juga ...
nampak macam lampu kan ? ke sy je nampak macam lampu :P ..haha
zirafah bunga dua ekor terjulur cam tu ...nice 

yang atas kereta no plate Floria tu cantik tau ade bunga rose merah sebelag tepi dia ...
pastu atas tu banyak bunga rose putih gantung-gantung 
tapi ramai sgt org nak bergambar disitu ...so saya snap sipi dr tepi je ... :( 
jadi lah buat tatapan korang 

sekali lagi saya tak tau kenapa ...#akupuntakpahamemosiapakah..
tapi saya suke yang ni ...balang kaca kecil diisi denga air berwarna 
nampak nice ....tapi pastikan nak gantung tu kna betul2 kuat la..kalau tak 
jatuh atas kepala orang lagi la niceeeeeee sgt kan ..hihi....

o.k semua...lepas ni tinggal 1 je lagi entry tentang floria ye :P 
promise ! 

Sekian 

8 comments:

mama leen said...

Wah bestnya dapat pegi.. huhu.. i tengok gambar pun jadilah

Nafira usof said...

ya Allahhh.. canteknyeeeee!
berbaloi2 lah pergi ke sana yer~
pada yang tengah deko2 rumah pon boleh pergi sana kan! dapatkan idea menghias rumah~

Fazleyatul Aini said...

tinggi betul sirih junjungnya

idzwa kamaruddin said...

cantikk nyerrrr!

prience heart said...

Minggu ni last kan? Amboii sampai 4 entry

ArELeEz said...

sireh junjung tu mmg kene sgt dgn namanye. 'junjung' abis!

Nora Karim said...

Cantiknya... nampak sangat fresh n tenang...

Sara Lynn said...

sangat kreatif! tp heran knp RM3 bayaran masuk pun orang nk pertikaikan kena bayar! hahaha.. nk banding dgn kos yang diaorg keluarkn untuk buat pameran ni, byk kot.. salute organizer laa.. nora bagi 10 bintang!!~ hahaha