Pertandingan memancing , Pantai Pasir Panjang

 Bismillah...

Seawal 8.00 pagi kami dah siap-siap nak ikut ayah pergi memancing 
tapi ayah pergi dulu....kami keluar lambat sikit 
ingatkan buat dekat Teluk Senangin ....confident je pergi sana 
rupanya buat kat Pasir Panjang ..wawawawawa 
dalam hati matik la kena marah ngan Tn.John sebab salah bagi info..hahhahha 

tapi dia o.k je ..patah balik ke pantai Pasir Panjang ...
saya mmg dah lama sgt tak kesana ...jadi mmg tak ingat jalan 
alahai..kami sesat sampai la ke power plant atas sana nun...huhuhu..kali ni kena marah ..hahahha
sebab panas dan terpaksa pusng 2-3 kali 

rupanya masuk jalan kecik sebelah kiri tu je....
along siap kuar cari kami rupanya kami dah jumpa pun jalan...
along terpaksa la patah balik..huhu sorry along :P 

 antara pemancing yang gigih :) 
serius gigih...cuaca panas sgt kot ...
pastu lama berjemur kat pantai ...ramai juga peserta ....
tengok ayah pun dah makin gelap sun burn..huhu 

pergi cari ayah dari hujung ke hujung baru jumpa...
rupanya ayah mancing jauh kat hujung 

ayah ngan Pak Teh ... (Adik ayah ) 
mancing la dua beradik ni ....
ayah dapat 4 ekor ikan pada hari tersebut ;) 


 ni masa awal-awal ayah dapat ikan lembu dua ekor 
tapi yang ini kecil saje ....9.30 pagi dan 10.18 pagi 

 along dan abg long meniaga 
alhamdulillah ade rezeki diorang kat sini ...
meniaga air semua habis ...yela orang tengah panas ...memang nak minum air 

 Selain dari hadiah memancing ...
ade juga hadiah teka biji betik...nilah hadiahnya 
lumayan  juga kan ? 

hadiah cabutan bertuah duit ...
tak pasti RM berapa ...dengar macam RM30

 ni la ikan yang berjaya dinaikkan 
first prize ikan pari tu la....besar ...dapat la RM 3000...berbaloi sgt ...
modal RM50 pendaftaran ....

 ayah dapat lagi dua ekor ikan yang agak besar ...syukur 
Ikan gelama dapat no.6 dan lagi seekor ikan ape tak ingat la ....
yang tu dapat no.9 
jadi ayah dapat la RM200 untuk dua ekor ikan yang masuk ranking 20 tu 
alhamdulillah ..rezeki ayah pada hari tu 

sekali-sekala ikut memang best 
tu pasal kami gerak balik KL lambat ...
Tn.John la ....nak tunggu sampai habis ...

ayah saya memang suke memancing ...
tak kisahlah dapat hadiah ataupun tidak 
dia tetap suke ....
pada dia kalau dapat...itu rezeki ...kalau tak dapat pun dia enjoy 

untung sabut timbul , untung batu tenggelam...


Sekian . 



4 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhh best nyer!

Fazleyatul Aini said...

kat tempat saya ni pun selalu ada pertandingan memancing

prience heart said...

ptt balik sampai kul 11 kn :P

ArELeEz said...

sumpah, 1st time dengor psl 'ikan lembu'. jap, nak google rupa paras plak.