Jambul , Baby, Mone dan kecik

 Bismillah....

minggu lepas saya berpeluang balik kampung :) 
seronok walaupun penat ..huhu ...cuti tak panjang balik sekejap mmg la agak penat 

ni kira first time jumpa budak bulus-bulus baru ni ....
 balik sebelum ni ade Kecik je,yang oren ekor bengkok sikit kat bawah ni
  diorang  berdua masih dalam perut lagi  ...

dua yang kecil tu anak Kecik.....
nama jambul dan baby 
Baby yang warna hitam-oren-putih tu 
Jambul yang ada jambul hitam kat depan tu 


tapi yang paling terbaru ...si Mone 
mak kacuk persian bapak dia kucing biasa 
dia tak gebu sgt tapi bulu dia seronok dipegang macam tu 
Mone ni kucing jantan ..yang lain tu betina ...
ayah yang ambil mone dari kedai mkan kat Matang Acheh nun
dan bawak balik rumah ...
ayah cakap dia comel dan baik ...

muke kudus je...comot tapi comel 


yang ni la jambul....hyperactive budak ni ...
suke tangkap kaki orang ...tu ngah aim nak tangkap kaki sape ntah tak ingat 

 si mone ngan baby ...
mone ni baik ...pastu penakut ...
kucing jantan lain datang nak bergaduh ngan dia 
dia boleh tunduk sua kepala ...yapeda 
pastu habis tercirit-birit ....hish..tak hero la macam ni 
pastu behave sgt .... 
kalau ambik dia main atas riba dia rileks je...
tak de la nak lari ke apa ...kalau main-main pun tak kuarkan kuku 

o.k la, tu je nak cerita ...
sekian .... 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Aida Azryn said...

aaaa. comel kucing. :)

ArELeEz said...

mone buleh dpt award kucing paling b'tatasusila. he3..