Floria, Putrajaya 2014

Bismillah....

pagi-pagi macam ni kita ambil mood dengan menulis blog 
padahal nak menaip kat blog ni pun bertabah je -___-"
dalam hati terfikir "kalau lah dapat bekerja sendiri , jadi full time blogger ke ...kan best"
hahahha berangan ..nak jadi full time blogger kena la ade bakat menaip ....
ni setakat bakat syok sendiri je ...hurrmm...jawab tak boleh cari makan la saya ..hihihi

o.k dah...full stop. tak payah nak berangan panjang-panjang ...
saje je nak share ngan orang jauh yang tak dapat nak pergi Floria ...
best...saya setiap tahun kalau boleh nak pergi ..sebab cantik banyak bunga-bunga 

 tahun ni dikenakan bayaran ....tahun sebelumnya free je ...
tapi kena bayar pun masih dalam kemampuan la ..RM3.00 je tak yah la nak kedekut sgt ...
hasil taman yang cantik kat dalam tu lebih mahal harga nya ...cewah :P 
yang tinggal sekitar Kuala Lumpur-Putrajaya-Selangor-Negeri Sembilan-Melaka pun boleh 
masih ade masa nak datang melawat ...sebab taman 22 Jun 2014
hari ahad minggu ni ye tamatnya 

 Ni main entrance :) 
untuk part I ni saya share gambar taman yang cantik-cantik ni je ....
nanti last part baru share gamabr Tuan blog beronggeng disitu ...hihihi
harap korang tak muak la ye 

 bunga buatan yang warna-warni ni menarik ...
bila angin tiup dia berpusing-pusing 

 kapal layar di tengah kolam...hihi


dekat satu kawasan tu ...
ade ramai yang sedang duduk melukis bunga-bunga ...cantik tau lukisan diorang 
kalau tengok orang melukis ni boleh terpaku-terpukau macam tu :) 


ni pintu istana yang dalam nya ade kapal dalam kolam tu :) 
saya ingatkan dia bina pakai bahan binaan macam simen tu 
rupanya just plywood nipis macam tu ...tapi hasil dia keba boom ....

saya berangan je kalau la ade rumah yang laman dia luas ...
teringin nak buat taman mini macam ni ... 
yang boleh gantung-gantung pasu bunga ....nice :) 

hurrmm..tak pe berangan tak kena bayar ;) 

Sekian ...
nanti ade masa kita sambung part II pulak ye 

4 comments:

Fazleyatul Aini said...

cantiknyaaaaaaaa !
kalau dekat dah pergi dah
cisss

idzwa kamaruddin said...

cantik!!

ArELeEz said...

insan seni mmg kreatif. klu leez, nak lukis org lidi pun belum tentu pass! hu3..

Ummi Zarra said...

Cantik2 kan...
Hari tu pergi sekejap masa nak pelancaran sbb sekolah sy pn terlibat...

tak tahan panas jerk...

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...