Makan Malam

Bismillah....

bila tengok balik gambar ni ...
alahai benda yang sama je yang kami selalu makan untuk dinner 
selalu kalau dinner orang  makan yang simple je kan ? 
ke ade yang masak dinner dengan karinya , ayam masak lemak, rendang bagai ? 
wah rajin nya korang :P 

ni bukan la dinner semalam..ni dinner minggu lepas punya 


ni dinner kami kalau meriah pun 
setakat lauk-pauk ini jelah ...tu kira habis meriah arrr 
ade lauk ikan, ayam , sayur , telur ...

atau pun yang simple macam ni je ....
telur kicap wajib :P 
telur bungkus pakej ngan sayur dalam tu ...
sayur tak sayur sgt la....setakat mix veggie je pun...
then ikan sambal all time fav ... tu je la

hurm..kat rumah saya biasa kami pakai pinggan plastik ni je 
Tn.John tak nak pakai yang kaca...
yang kaca tu kalau ade tetamu baru pakai ...
sebab Tn.John cakap pinggan ni ringan pastu bila membasuh tak de la bising 
bunyi pinggan cawan kelenting-kelentong sume berlaga ...hahahha 

Sekian . 


4 comments:

Nafira usof said...

Zura pon pakai pinggan plastik kat kedai Rm2 jugak.. tak kuasa nak angkat pinggan kaca yg berat2 tuh.. tambah2 kalo ade anak kecik.. memang x larat lah nak layan dorang dgn pinggan kaca tuh.

eray ayang said...

wow terbuka selera tengok lauk pauk, malam nie gantung kuali..call je..ishh sungguhlah tak sihat

nway idea pinggan plastik tu menarik

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/06/isteri-dingin-seks-7-cara-seks-kembali.html

adianiez AIDA said...

lauk aida lebih simple dari tu tau :-)
nasi putih, 1 lauk, 1 sayur. tu aje hi hi hi... sekali masak makan sampai abis.

ArELeEz said...

klu disposable plate lagik best! sbb xpayah basuh. aci campak masuk tong sampah je. kojo sonang! bagus utk insan yg pemalas macam leez. hu3..