Mee kicap, Ipoh

Bismillah....


Hai korang ..apa khabar puasa o.k? 
ke ada yang terlupa termakan-terminum? hahahha...
biasalah awal Ramadhan ...terpenat tu lagiiii la perkara biasa ...

so, hari ni nak berbuka makan ape?
meh nk share satu kedai makan yang saya pergi masa kat Ipoh 
nama kedai makan tu ialah :


Mee Daud Mat Jasak
alamat : 

Jalan Datok Onn Jaafar; 30100 Ipoh, Perak
Near superkinta (Jalan cockman), IpohPerak, Malaysia

 ha..inilah rupa mee tersebut.......
mee...ada kuah hitam (kicap la tu kot)
pastu sambal,taugeh bawang goreng dan daun bawang
simple je... but it taste o.k

 zoom sikit......
saya rase mee ni memang rasa dia lain daripada yang lain...
unik ..tapi nak cakap rase dia terlalu sedap tu tak la ...
dari 5 saya boleh bagi 3 je....

 kelainan nya ada sup...
sup ni sedap la ..ada rasa ..tak de la tawar semata
isi dalam tu banyak dan harga berpatutan !

ni senarai harga dia.....
komen saya kedai makan ni jika dibuka di premis yang sesuai mungkin akan lebih maju
sebab tempat kedai ni sekarang sempit...kecik je ruang makan
pastu betul-betul tepi substation TNB
bahaya sikit la....

tapi kalau dibuka disebuah kedai misti dah tak dapat harga makanan macam ni lagi
yela nak bayar sewa sume....
untuk elakkan customer tak bising dan repeat datang
kualiti makanan misti A++
rasa tu dari dulu sanpai bila-bila maintain sedap dan tip top ...
mahal pun orang tetap akan datang cari
percaya lah .....saya pun pergi cari....google , waze bagai :P
hahahah


Sekian .




1 comment:

ArELeEz said...

betol! klu sodap, kat ceruk dunia mane pun, kompom org carik! so, kpd peniaga2 makanan / p'usaha restoran mahupun kedai makan, sila masak sodap2, ek! ;P