Newcomer Ginger

Bismillah....

dah lama juga tak cerita pasal anak bulus sy..haha 
sejak hantar Jebat mylovely boy balik kampung sy macam malas nk update pasal anak bulus ni 
bukan apa sedih pun ada ...jebat tu baik ....cuma mulut dia bising sgt dan hyperactive
jiran asyik tanya kucing tu knape ? tak sedap la 
kita duduk berjiran rumah flat ni kna la jaga jugak 

 tapi sejak Hanna da besar jadi anak dara ni buat perangai pelik-pelik 
buat bunyi pelik-pelik...pastu bila kita pegang asyik menonggeng-nonggeng 
buat bunyi- bunyi annoying -_____-" 
"ko dah kenapa Hanna Oiii ?"
terpaksa la Mummy ko ni google kenapa ko tertonggeng-tonggeng gitu?
kah..kah..kah ....rupanya gatai nak berjantan? Ceit ...ekekekke 

jadi mummy ngan ayah ko ni pun gigih la cari jodoh ...kakakkaka 
tak sangka cepat beno da nak kena cari jantan pulak kat si Hanna ni 
bila sembang-sembang ngan kawan  ayah ko dapat la jantan ni buat ko Hanna 

 ha..nampak tu muke 'ganeh' beno..nama  glamour dia Ginger bell...hahahha 
ginger nama sebenar...
nak tukar nama lain pun owner lama bagi nama gitu 
karang panggil tak tau lak nama dia dah dari kecik panggil Ginger 
kalau tak... nak jugak letak nama Tuah ke ...putra ke? kah..kah..kahhh 
:P 
dan yang paling nasib baikkkk sekali ...ginger ni suara kecik je
tak bising! nasib sgt ...good boy ! 
 tapi masa kami ambik dia...dia macam tak terurus sgt ....
kat mata dan telinga ada fungus....jadi mummy la ubatkan hari-hari ..
sekarang macam dah nak baik ..cuma masih ada kesan lagi la ...
Ginger ni besar sikit..dari baka Ragdoll kata owner lama ginger ....
scary gak tengok mata dia..hahahha merah uolss 

 time mummy ayah pi kerja duduk dalam cage la dua kucing nakal ni 
bila hari cuti atau malam baru la boleh bersenang-lenang kat luar 
hihihi....

puas la hati ko Hanna....
nak jantan sgt kan ? nah ambik sekor 
kalau ko buat perangai pelik-pelik lagi 
tak tau la nak cakap apa Hanna oiii....

Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: