Nur Tomyam & Ayam Penyet - Kampung Pasir - Pantai Dalam

Bismillah......

Makanan simple pun kalau kena gayanya cukup rasanya boleh jadi addicted 
sekarang ni Tn.John la macam addicted pulak nak makan Nasi Penyet Ayam Dara ni 
yess..dulu saya pun confuse Nasi Ayam Penyet Dara?
 rupanya sentences yang betul Nasi Penyet Ayam Dara....
Kedai ni dekat je dengan rumah...
rumah saya memang dikelilingi dengan kedai makan yang sedap-sedap  
ekeke....

Nama Kedai ni 
Kampung Pasir 
Pantai Dalam

dalam makanan yang simple ni 
dia punya sambal dan ayam goreng adalah master mind...
kalau yang suke pedas kena cube...memang terangkat Habaq ang.....
kalau saya makan kena ada kicap cap kipas udang tu yang lemak manis 
perghhh....rase tak cukup sepinggan -______-" 

ayam goreng dia rangup....ada kerak krupp..krapp...
pastu lembut je tak de la liat nak makan ayam tu 

Selain daripada nasi penyet ayam dara tadi saya pun pernah makan maggi ketam kat sini 
memang cukup rase maggi ketam dia....
tak de la rase perencah maggi semata-mata 
rase kuah ketam...rase pedas-pedas..sedap! 

seekor dia letak dalam tu ..bukan separuh ye ...
seekor ketam ...isi pun banyak ...
saya kopek ketam tu dan campur isi dia dalam kuah maggi tu ..

nyumsss.....
habis kuah-kuah sekali...
 licin holiau ...hihi :P 



Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

adianiez AIDA said...

maggi ketam !!!!
best nyer...
ingat lagi aida makan kat kelantan.
2 ekor ketam... puas ati :)

ArELeEz said...

maggi ketam, noks..! giler sodap!