Lauk berbuka lagi

Bismillah....

Maleh beno rasenya nak mengira dah berapa hari puasa 
sebab tu tajuk lauk berbuka je ..hahahha 
selalu kan orang letak tajuk IFTAR hari keberapa 
ni ntah lauk hari apa dah tak ingat 
ni lah dia bila femalassss sgt nak update blog :P 

 Ni bawal 3 rasa ....tapi banyak nya rasa pedas je..wakakkaka 
kemungkinan cili lebih dari bahan lain kot ...
pastu kuah kering ...tuang atas ikan je dah habis ...
lain kali kna lebihkan dan cairkan sikit kot kuah tu 

 kangkung lagi ....huhu...kangkung dah 2 3 kali menjelma
mmg dialah sayur yang win setakat ni :P

 masak lemak pisang ni sedapppp..yang ni beli kat kafe ofis
Tn.John tak makan masak lemak gini ..so iolss jela yang makan 
gurrllpppp...telan ailio la tengok sambal udang petai ni 

setakat ni jela menu berbuka kami 
dah seminggu kan kita puasa? hari ni hari ke-8 
harap dapat terus berpuasa dan memperoleh keberkatan di bulan yang mulia ni.

sekian 

8 comments:

ArELeEz said...

leez suka gak masak lemak pisang. tp, pisangnye tolak tepi, xmkn. achaner tu? hadoih!

Fazleyatul Aini said...

hari ni je dah 2 kali tengok menu org sambal udang petai
kene buat jugak niiii

wahida said...

masak lemak pisang? serius ni festaim dengar dan tengok...jakun ni...huhu...pakai pisang apa tu nok?

weiii, aku terliur tgk kangkung tu...ok, esok nak masak kangkung jugak la...

Bunda a.k.a KN said...

Paling teruja masak lemak pisang tu....dah lama Bunda tak makan ni....tetiba teringin pulak...huhu

Salam Ramadhan dari BUNDA...

mawar_berduri said...

@ArELeEzsedap la leez..lemak-lemak gitu ;)

mawar_berduri said...

@Fazleyatul Aini hihi..buat jgn tak buat Lya ...

mawar_berduri said...

@wahidasedapppppppp la sila lah cuba..hihihi biasanya orang pakai pisang tanduk..tapi pisang lain pun boleh rasenya...yang penting pisang muda!

mawar_berduri said...

@Bunda a.k.a KN Salam Ramadhan Bunda..hihi boleh try buat untuk berbuka nanti ;)