Seni Lukisan Dinding, Ipoh

 Bismillah.....

Last week balik ke kampung ...ziarah family sebelum menjelang Ramadhan 
alangkah seronoknya kalau dapat tinggal kat sana tak payah balik KL lagi..hahhaha 
bila Ramadhan menjelma macam ni lagi best kalau kat kampung 
boleh makan ramai-ramai ...sahur ramai-ramai 
makan masakan mak...hahhaha 

Sekarang ni kat KL makan la dua kerat...
"aku pandang kau -kau pandang aku" sighhh...bosan..hahha 
pastu pagi-pagi pom-pang-pom -pang kat dapur sorang 
kalau kat kampung ley masak ngan Mak ...
ala...pom-pang kat KL bukan la masak pun!
takat panaskan lauk berbuka ,bancuh air, masak nasi dan goreng telur.. itu jeee ..hihi

 o.k sambung balik pada tajuk....
masa hari sabtu tu ada urusan sikit kat Ipoh
jadi kami pun pergi la berempat .....
saya, Tn.John, Along (kakak) , dan Abg Long (abg ipar) 
dah alang-alang sampai ipoh...jom la jalan-jalan sekali 

nak tau lokasi boleh refer kat sini 
 saya memang suka seni lukis ni ....masa Tn.John Park kereta nak pergi makan 
saya ternampak gambar kat bawah ni ...
terus teruja ...hahahha sebelum pergi makan dah cakap kat Tn.John 
lepas makan please nak snap gambar kat street art tu...
nasib baik dia cakap o.k hahha
apa yang kami makan nanti sy update entry ye .....

lepas makan apa lagi terus la ajak along pergi ambik gambar ...
nasib baik lagi sekali kakak saya ni melayang je ...hahhahaha


 model tak berbayar ..ekekekek 
boleh buat teman pose-pose ambik gambar memang menjadik laa...
tengok sana nak snap ...tengok sini nakkk...acaner? hihi

 "Aneeeee...teh tarik 'kaw' bungkus ikat tepi satu" 
hahahhaha

 Jom ambik gambar 'Ane' jangan nak kerek sgt la...hahhaa
"meh I tolong pegang cawan u"...kakakkakakak ..
poyo je :P 

"dik bisik gapo tuh? cer cerita sikit deh" ....
"Shhhhhh...jangan bgtau dia" 
ngeeeeee -___________-"

jan-jan jala...jala itik jala ayam
berapa lubang kancil seratus lima puluh...

siapa tau lagu tu? cer sambung? hahahhaha

ps : Selamat menjalani ibadah puasa ye korang
jika ada tersalah tulis, terkasar penulisan saya mohon maaf dipinta.
Sekian ...

2 comments:

Fazleyatul Aini said...


....singgah cik dayang singgah makan sireh mulut merah !
gitu kot sambungan dia haha

ArELeEz said...

vespa tu kiut!

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...