Nasi tumpang, authentic kelantanese cuisine

Bismillah ...

Hujan-hujan sejut..sejut ni ...adoyai terasa lapar la plak kan ?
hari ini my bos telah belanja kitorang sume makan nasi tumpang ...
kata beliau
"saje nak bagi kenal nasi tumpang ni "
serius memang tak kenal ...first time makan ...hihi
Serius sedapppp
rase cam tak cukup satu ..muahahahhaha...dasar kuat makan :P

masa mule-mule bos cakap nak belanja makan nasi tumpang ...
trus cam blur ...
pastu dngan pantasnya try google ...
tula first time tengok
dan hari ni bila bos dah bagi ...ni first time tengok real dan makan ...

ni cara nasi tumpang di bungkus ...

dan ini ialah isi didalam nasi tumpang ..
bertingkat berselang-seli ...
telur goreng + nasi + udang + nasi + ikan + nasi + rendang+ nasi

baiklah ..kepada sesiapa yang berada di KL ..
teringin nak makan nasi tumpang gini ...
anda boleh dapatkan nasi tumpang ni di



o.k tata ..
selamat mencuba ..

3 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nampak cam best !
nak try ahhh

Sue said...

Memang best dan terbaik. Tapi kat kelantan sendiri susah nak cari nasi tumpang. Otw ke kelantan, ada idea x nak malan kat mana. Dulu makan kat hotel perdana.

sheila said...

Kat kelantan senang laa nk cri... Kna gi warung2 time pagi. .. Mmg ada...