Tak Friendly Facebook

Bismillah...

Ni bukan cakap Facebook tak Friendly user ke apa..
tapi SAYA yang tak friendly FB
semakin hari rase Facebook macam dah makin tak best ...
tak de ape pun yang menarik...
lagipun saya tak Friendly Facebook ....=_='
kenapa saya cakap saya tak Friendly Facebook ?
sebab saya ade FB.... tapi jarang sgt buat status...
pastu ...
Friend list saya ade dalam 500+ ..tapi
nak tegur kawan-kawan kat FB tu pun tarakk..
bukan sombong...cuma rase tensi ..
bila dah tegur..penat taip ..tetiba tak leh nak send ...offline .
ish...bohsan lahhhh
pastu...
nak komen status kawan-kawan pun dah jarang ...
kalau ade pun saya like je ..
tak tau lah kenapa....


pastu ...
bosan tengok bila ada yang update status
bajet cam budak 16 tahun baru kenal FB ..
jap update..kjap2 update ...kjap2 check in ...
Kjap2 upload gambar sambil update status
"Eh, kita ada taik lalat baru la kat dagu (sambil pose juih-juih bibir ala-ala Kpop)"


motiff? nak tunjuk tahi lalat baru ke nak soh orang komen
"sexy la bibir u"
Euuuuwwww....kalau memang kiut cam ni tak pe ...
ni ..haishhhh....lemah pundi nengoknya

pastu ade jugak yang ...ko tak puas hati kat orang tu ..
ko buat status perli-perli ..ape kes???
tak puas hati pegi panggg je skalik.....
Owh..jgn..jgn..jgn ..ni tindakan extreme
tak de la..ko cakap je sudah .....
tak payah la ko nak heboh satu dunia macam la ko tu baik sgt kan ??
ko tak salah ...ko budiman ...
pastu...
tak kurang jugak yang sibuk dok bercerita hal rumah tangga kat FB ..haish..
ko bergaduh laki-bini, bercerai-berai sume org tau ....Yapedaaa...
masa salam Ustaz nak Akad Nikah tu ustaz cakap
"Dah kawen hal rumah tangga jgn cerita kat orang PAHAM??"
laju je angguk ..PAHAM...
"Jaga maruah suami/isteri, PAHAM??"
PAHAM...
tapi bila dah kawen..haram tak paham ...

same jugak dalam blog kan ?
kalau cerita terlalu personal pun kadang-kadang ..
orang lain rase menyampah pun ade ...

tapi terpulang la pada individu nak nilai cammane kan ....
kalau suke boleh buat lawatan ke blog tu lagi...
kalau dah rase meluat tak payah pegi lagi dah kan??



jadi dengan itu saya mengisytiharkan penutupan jalan Facebook saya secara rasminya berkuat kuasa hari ni ..ewah...hahahha

Motif letak gambar ni pls?
Motifnya..nak bagitau ....
kenapa sekarang orang suke ambik gambar kembung pipi camni?
bajet kiut lah? kalau memang kiut cam ni o.k lah...xpun kiut cam Heliza tu sedap jugak mata memandang kan? ....huhu
jadi bila nak snap gambar pun kena padankan jugak pada

*Rupa
*umur
*status

supaya tak nampak peliksss..kannn?

jadi kalau nak tau any new update from me ..
just meet me here

o.k..nak bgtau tu je..k bai...



10 comments:

~AmyLiana86~ said...

tu la..lugha jgok tgk gmbo juih2 mulut..nk v napok comel kutnyer mawar..hehe

Mymiesein said...

Selalu yg suke berfb ni bila budak2 baru nak nak je.. Kalau kite yg Dah kertu beranak pinak ni, Dah malas nak layan fb sgt...

Fadzli Amir said...

Amboi sampai nak tutup FB...hehehe..memang tak berapa layan FB ni cuma ikut peredaran masa je... bila org tanya,FB ada?...terus bagi je...tapi selalu gunakan tuk sembang adik-beradik je...

LYAfrina said...

hehe.. g2 la..apa2 pon blog gak best.bru2 ni lya pon deactive fb.. tp.. x ttp fb sbb lya suka shopping on9..tu seksa tu..ngeh2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~ comel la sgttttt kan amy?..hihihihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Mymiesein haah....yelah..bukan ade ape pun yang bestnya ..huhu yang best kot dapat jumpa kawan lama dan tau perkembangan terbaru ....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fadzli Amir Emo kan? hihihihihi....tulah tak tau la ras mcam nak tumpukan kat blog jelah sekarang ni ...huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina Yup..blog mmg the best ..hihihi

Anonymous said...

christian louboutin shoes oanptq christian louboutin emdjyv christian louboutin shoes fumndg http://www.isabelmarantoutlet2013.com
coach outlet pxxysv rpprmx coach outlet online jqqelp midcrv coach outlet hylhje http://www.2013isabelmarantenligne.net

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.