Restoran Jom Bali,Damansara

Bismillah

Alhamdulillah kekenyangan ...hihihi
hari ni rezeki yang tuhan berikan kita kongsi bersama kawan-kawan ye ...
hasil dari duit APC haritu saya pun ajak diorang ni makan2..

Lokasi : Restoran Jom Bali, TESCO Mutiara Damansara
Operating Hour : 9.00 a.m to 10.00 p.m

o.k..ni pose dari anak dara ye ....


Okeh yang ni plak pose dari bini orang pulak...
sila jgan bandingkan anak dara dan bini orang ye ...
kecik hati kitorang nanti ...kahkahkahkah...
#tangan didahi mata keatas ...

mula-mula makanan yang sampai ialah ini ....
Kuah rojak ni memang best ...sedap...
pedas tambah manis, masin ..memang cukup rasa

Kemudian yang kedua sampai ialah minuman ...
Farah Punya cincau laici, Nana pilih Mocha , Linda pulak orange juice dan saya punya barli laici
atas nasihat nana...pilih lah barli....keh..keh..keh
pastu pot..pet..pot ..pet sembang...makanan ni sampai ...
yang ni Linda punya
Nasi Goreng tiga rasa king prawn
nasi ni rasenya masam, manis sikit, pedas dan masin ...ait dah 4 rasa gini ...hihi
coz dalam ni ada nenas ....
King prawn dia memang fresh...isi pejal..ada 2 ekor ...
memang ni Linda punya ......
tapi saya dah rase semua makanan nya pun alahai..hahahhaha
kalau sesapa yang tak gemarkan rasa masam dalam nasi anda ..jgn pilih menu ni ..
kalau sesapa suke ..boleh pilih ..
kalau macam saya yang #asalboleh ...jadi asal boleh makan ko bedal je lah jahhhh...hahha

then yang ni pulak farah yang punya ....
nama makanan ni Nasi Goreng Chicken Chop...
yang ni sedap....
rase nasi gorengnya memang tak pedas ...cukup rasa...
chicken chop tu pun o.k lah...memuaskan hati ..

......Haaaaaaa...yang ni Si Nana ke yang Punya ...
dari kat office lagik sibuk dia nak makan Spaghetti...
Siang-siang dah cakap nak Spaghetti ngan Cappuccino..bukan main lagik tau ..kuang..kuang..kuang
Sekali tak dak Cappucino kat situ ...sowie ek Nana ....
Mocha pun sedap kan ??? :PP
ini namanya Spaghetti sambal Pedas
hoihhh...rasenya memang pedas ...ternganga si Nana ...
pastu saya plak yang tolong abiskan ..haiyak.......
makanan ni tak sesuai untuk yang tak makan PEDAS ..
sebab ianya memang pedas .....anak kecil lagi tak boleh o.k

dalam spaggetthi ni ade isi ayam dan meat ball...
sedap...yela..kan tadi dah cakap ..
saya kan #asalboleh...hahhaha asal boleh telan...o.k la ...muehehe


last but not least...is mineeeeeeee
yang ni nama nya Crab meat wantan mee soup
orang diet cam saya haruslah pilih menu bersoup-soup ni kannn..hahahha
diet lah sangat kan??? kawan-kawan punya pun dibedal ..diet la sgtttttt ...hahha

o.k....rasenya....agak simple..coz tak dak pun dia nak bagi cili jeruk ke kan..
jadik tak pedassss ..yang ni boleh bagi kanak-kanak makan ye ...
kuah dia soup kosong...
pastu ade crab meat yang dihancurkan ...sedappp
pastu wantan tu dalam ade isi udanggg ..
ade 4 ketul semuanya ....

Ini ialah hasil candid.....
ade lagi sebenarnya hasil candid yang lebih buruukk..hahhaha..malas la nak upload kat sini
malu mak jahhhhh....
ni pun dah rase cam buruk je
diorang maintan je..saje tau nak kenakan saya..ambik gambar tengah makan gitu
tak pa lah ... biaklahhhh kami sorang-sorang ja yang tak elokkkkk...hahahha

o.k..kalau sesapa terpegi Mutiara Damansara...
jgan lupa cuba makanan kat Jom Bali ni ...
sebelum pergi ..jgan lupa survey dulu harga, outlet dan menu kat sini
harga boleh tahan tapi makan memang kenyang ...
sebab makanan nya dalam portion yang banyak ye ...:)


Sekian ..Wassalam

5 comments:

Lya Colours said...

nasib baik pagi lagi so x lapar. kalau usha time tghari, mau melantun2 irama perut. haha

NaNa said...

aku baru je hbs baca ok hehehe...
isteri org posing gedik k hahahaa....
lain kali blanje lagi tau...
A to Z ko cite kan hahaha bgs2...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

mabelessss... bikin perut ni berkeroncong laju aje..
huhuhu.. sabo ajela..
ape nk mkn ye bukak pose nnti..??

~AmyLiana86~ said...

hari ni pose..tgh gmbar ni skali arus jer..hehe

BENA said...

aarhhhhh blog ni pon xleh masuk tie lapaq. buat bena makin lapaaaa . terliuqqq la kakkkk . hehehe :P