Ganbatte kudasai kata Nya ....

Bismillah.... 

Wah..pepagi lagi dah Ganbatte bagai ...huhu
Bersemangatlah sangat kan ? 
sebelum sume cerita ni basi jadi kna la berusaha lebih sikit update blog cecepat ye ...huhu

tahun ni kami in the same team cuma tambah sorang team member 
telah bersemangat waja lagi untuk join competition 'Kolam ' ni .. huhu 
tahun lepas bertiga tahun ni berempat pulak ye ...
lebih ramai team member lebih ringan sikit kerja kan ...
cume kalau menang pulangan dia kena bahagi 4 la... 

petang tu Ilah ngan Wan dengan gigihnya pergi cari bahan ...
diorang siap pusing satu Brickfield tu ...haishh...kesian dorang naseb baik ade diorang ..
kalau tak ...memang tak de maknanya saya nak join ni sume...
susah nak keluar cari barang ....Tn.John ? owh..dia tak minat  ni sume..huhu 
Thanks Ilah n Wan ye ....

 pastu Ilah whatsapp gambar beras yang da siap color tu...
katanya RM5 satu bungkus tu ....haishhhh ...Mahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ....
xpelah..tak yah beli yang tu ..kita buat sendiri je..lagi save budget 

 jadi pagi Jumaat tu saya Ilah ngan Wan pun sibuk la dok bancuh warna dan color kan beras ni ...
pukul 10.00 Ilah kena jaga kaunter ...so tinggal la saya ngan Wan...
Dak Nana pulak pagi-pagi dia busy ...buat paper cutting ...so memang tak ley la nak interrupt 

buat ni sampai la tengahari..Krem kaki-kaki ...
almaklumlah ...banyak lelemak tepu ni, bila asyik bagun -duduk-bangun ....
mane mau nya ...krem la ...hahhaha -_____-"
nasib Wan ade...bila saya dah krem dia la yang bangun jemur beras, pergi tukar air..cuci berus sume 
huhuu...sorry ye Wan...bukan nak buli ..  :P 


Tengahari makan ni...sedap pulut ni ! 
Cik Emmy belanja.... huhu 
pulut kuning-serunding daging-telur puyuh-rendang ayam
Kenyang...pastu ajak Nana berjemaah tido..huhuhu 
nyenyak betul tido kejap tengahari tu ...ekekekeke...penat + hujan
Nana pulak memang demam...kesian nengok dia..sok-sek..sok-sek  

Minah ni demam pun bab nyengih tak de hal..hihihi 
petang kami sambung dua orang pulak warna kan beras yang tak cukup ....
"o.k nana..meh aku snap kan gambar " terus dia nyengih sambil godek beras...
"Hey..Naaaaa jangan la goyang ..tak yah godek beras tu eksyen je..." 
hahahhahaha..terus dia duduk diam senyum bajet ayu gitew...hahahhahaha 
ko tak marahkan Naaaaaaaaaaaaa.... :P 

 pastu boley pulak Dak Nana ni dok bising jari dia kena dakwat biru...
dia punya bising ...bok bek bok bek sambil snap pic jari dia....
hahahahhahaha....berdesing tinga oi...ekekekkekekek
tengok pic satu tu..kena dakwatnya setitik bisingnya macam kena kat susu sebelanga..
EH??? apakah..macam tak kena je peribahasa tu ..hahhaa..abaikan 
terus la cakap kat dia 
"Naaaaaaaaaaaa..... dari snap dakwat kat jari ko secoet tu .... ko snap gambar tangan aku ni "
ekekeke...kuku hijo...jari biru.......
pastu dia bebel lagi jari dia kena ink...
terus saya buat jari tembak tu ...ko bising lagi "Naaaaa aku tembak"
kakakkakakakkaka ...pppffftttttt -_____-"

 pastu suruh Nana potong lilin.....
dia bising pulak..Lilin ni mana ade sumbu?....
saya cakap "ade"...dia cakap "tak de" ...
"Hoissshhhh.....Ko ni Naaaa"...terus saya potong lilin tu ...
sampai la nampak sumbu ....
dia pulak sambil terkekek..kekek snap gambar saya
"Cissssssssss. suke ko kan Naaaa,  ngena aku "..
saya cakap kat dia
"Ni ape? bukan sumbu ke? terus dia cepat-cepat ambik fon dia snap gambar ...
hahahhaa...saya crop pic muke saya tu sebab da macam jerangkung jongang je..
ekekekekekekeke

o.k nanti ade lagi 2 entry tau pasal kolam ni .. :P 
sebab gambar banyak ...o.k la ..
Sekian. 






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

sedapnya pulut kuning. lama dah tak makan huhu

NaNa said...

lawak...ko ingat setiap dialog..
aish Nana mana erk hahaha
banyak lak cite minah tu kan...
bese lah aku kan penghibur kawan2...harap maklum yerk Puan Rose :p

Kesuma Angsana said...

wah berbakat juga yer !

ArELeEz said...

syiok tgk team work camni.