KLIMS 2013 : American Classic Cars Showcase


Bismillah.....

Kat sini dah mendung la... nak hujan ler tew ....
sementara tengah fresh ni saya nak update cepat-cepat entry KLIMS ni ...
nanti dah lama dah basi..dah tak ingat dah moment-moment kat sana hari tu :P 
ewah..moment la sgt kan..hihihi pppffffftttttt ........

Saya suke la kereta-kereta klasik yang di jaga kemas ni ...
lebih menarik dari kereta design baru ... :) 
masa kat KLIMS tu ..kat 2nd Floor , 2nd Hall rasenya ade pameran kereta antik ni 



BMW 7 Series 1983

 yang ni bukan kat Pameran kereta antik ...
tapi kat auto saloon ....memandangkan ianya model lama tahun 1983....
masa tu saya pun belum wujud lagi .... haishh...saya kategorikan antik la jugakkan :P 
yang ni BMW 7 Series 1983......


Datsun 8210 -1974

 O.k. ni model Datsun ....1974...
Fuhhhh.....body kereta ni nampak mantap kan ? 
nak-nak lagi bila dah makeup macam ni .......
naik kereta bukak tingkap sambil jenguk kepala keluar 
"urrrrrmmmmmm.... saya suke naik keretaaaaaaaa " 
tudung terbang-terbang xpe...herot -petot tak pe ... janji nampak rare ! 
hahhahaha...Hover kau verangan !



FORD T -1915
Kereta Ford ni pun klasik kan .... yang ni memang ade kat Classic cars showcase tu ...
macam kereta dalam cerita english dulu-dulu ...
bayangkan pakai gaun yang corset cekik pinggang tu ...
naik kereta ni ..huh...memang nampak orang kaya-kaya la pada zaman tu kan ? 



Ford Mustang Fastback 1965
fuhhhhhhhhh...merah dia berkilau oitt...
memang menyerlah sebab tu laju je saya snap pic :P 
 ... nampak elegance! 
untuk pengetahuan la kan....
Kereta Ford Mustang edisi ini yang pertama ,
 telah dijual kepada seorang Guru berusia 22 tahun pada ketika itu ....
  ni sumber dari Wiki ...ekekekeke 



Kereta yang ni pun saya tertarik ngan warna dia...
nampak soft je ... :) 
first Edition Ford Thunderbird ni dikeluarkan pada February 1953....
dah lama kan ? masa tu Malaysia pun belum merdeka...


.... O.k lah..... Enjoy reading .....nanti sambung lagi ... 
Sekian. 

3 comments:

Kesuma Angsana said...

wah mmg clasik & terbaik... done nuffnang yer

Nafira usof said...

waaaahhhh.. teruja tgk.. klasik sekali.

Sara Lynn said...

ehhh kereta klasik warna biru tu kan, mcm pnh tgk kat cover photo fb kwn sy laaa!!~ huhuhu

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...