Karnival Astro Planet Gempak II


Bismillah....

Ekekeke...sorry ya...Entry ni sepatutnya boleh combine sekali je....
tapi saya rase macam nak buat Part II pulak...
sebab dia dua subjek yang berbeza.....yang Part I subjeknya artis.....
yang Part II ni Subjeknya kereta ...hihi Bukan main kan..nak bersubjek bagai ... 
macam lah ade orang kesah pun ..  photo pic014demoji_666399decoojp.gif 
tak pe..saya kisah .. photo pic012demoji_16143558decoojp.gif


Karnival Astro ni tak de lah besar sgt ...jadi pusing-pusing Tn.John singgah kat booth Proton ni ...
tengok Satria Neo tu macam menarik jerrrr ...huhu sayangnya dua pintu ..pppfffttt 
nak buat second car boley la... #adehatijugaktu wink...winksmile photo pic010demoji_16850470decoojp.gif

masa kami sampai kereta lotus ni tengah drift ...berasap-rasap wooo...
pastu ade lagi yang beraksi

Yessszaaa...satria Neo R3 yang bergaya itew .. :P

yang baju kuning tengah-tengah tu yang drive buat Demo ngan Satria Neo R3...
pelumba negara .....walaupun pelumba negara ....
tapi haruslah kalau pergi tengok demo yang berjentera macam ni ...
saya takkan duduk rapat ngan gate yang dia pasang tu ...
bukan apa ..risau jugak..tak pe berhati-hati ...malang tak berbau
kalau berbau senang .....hahahha :P
jangan terlambat meneyesal nanti .. huhu

Last sekali kami tengok Demonstrasi sistem ABS dalam kereta proton ...
ABS tu - Anti Lock Braking System atau Sistem Brek Cegah Kunci......
mula-mula dia bawak kereta Waja ...yang Waja ni tak de sistem ABS ...
dia bawak dalam kelajuan 40-50 pastu break atas laluan yang diorang dah letakkan sabun dan air ...licin
saya tengok ade kot 3 botol diorang tuang sabun atas laluan plastik tu ..huisshhh....
tau apa jadi kat Waja tu ?
susah nak kontrol bila break kat permukaan licin tu ..
terpusing kereta tu ...iolsss is scary o.k ....

pastu kereta kedua pulak Proton Preve...
eh....bila dia break smooth je dia berenti...macam tak percaya
pastu Suprima S.... dalam kelajuan yang sama...laluan yang sama...
tapi .....amazingg! kereta tu berhenti macam break biasa je..macam tak licin pun !
magik ke ape ni? huhuhu ...
macam tak percaya abaq mai ...

Banyak kali dia ulang demo yang sama....
tapi panas yang mula mencengkam jiwa....eh! hahahha..
bukan mencengkam jiwa....menggigit kulit ....
kami pun balik tak tahan da nak tengok lama lagi! .......
ok tu je ..dah tak de part III ...hihi  photo pic012demoji_16143558decoojp.gif photo pic012demoji_16143558decoojp.gif

Sekian .




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

ArELeEz said...

yg baju itam kat tgh2 chinese look tu tengku jan kan? bff sharnaaz ahmad. eceh! ha3..