Gerai di Tepian Tebrau

Bismillah...

masa kami jalan-jalan kat JB..kami memag tak de lah niat nak jalan-jalan cari makan ..
maksudnya...berjalan memang nak cari tempat makan yang best ..
kami makan apa yang mudah dan senang nak cari ...
dah la tak tau jalan..karang salah termasuk highway ke Woodland, Singapore karang...
sape nak tolong ? mak ayah dah la jauh...hahahha...
dah tua-tua gini mau mak ayah cakap 
"pandai pergi, pandai-pandailah cari jalan balik kan?"

malam kami sampai tu ...memang dah malas nak round-round cari tempat makan..
perut pun bernyanyi mintak di isi...
yang mudahnya...dan sgt dekat dengan hotel ialah 
Gerai Tepian Tebrau ..
 ada banyak gerai kat sini ...panjang macam tu ...
tak tau nak pilih yang mana satu ...
 akhirnya kami pilih Gerai yang ni ...
nama gerai tu ....mmm..tak ingat ..hahaha
tapi Gerai paling hujung sekali ..sebelah surau rasenya...
nak snap gambar ni pun curik-curik tau ..
segan la nak snap sana-sini dalam kedai orang kan ?
tapi jiwa blogger tu dah tegar ..curik-curik snap jugak la...

 Tn.John order ni ..
Siakap tiga rasa ...rasa dia memang sedap..
tapi ikan tu kurang garing sikit...sikit je..maksudnya tulang-tulang tu tak boleh nak makan 
ala-ala rangup gitu ....tapi rase kuah tu sedaaap...
rase macam nak pergi dapur mintak resepi kat tukang masak tu ..:P 

pastu tomyam daging Powerrr...
hoish..meletop...pedas kot..tapi sedapppp...
orang Johor memang makan Pedas ekk?
saya pun memang suka yang Pedas-pedas ni ..memang terangkatlahhh
...tapi My Dear kureng sikit makanan pedas ni ...
#Diamemangbanyaksongehbabmakanni...redhaaaa...

ade lagi satu menu actually ....kailan goreng ikan masin 
sedap jugak...tapi sampai lambat..dah start makan baru sampai..
jadi malas nak snap..gambarnya nan hado lah jadinya ...
air pulak ..kami order Laici dan teh o...

Harga : RM 53.00 
makan untuk 2 orang ...mm...agak mahal sikit kot?
maybe sbb ikan siakap tu lah...

tak pe..sekali sekala apa salahnya ..kalau selalu tak boleh la....
tokei balak pun boleh bankrupt ...
hihihihi... 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

8 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

uih sedapnya tengok tomyam tu

cheqna said...

terliur..
sedapnya
suami cheqna x suka ikan digoreng garing2

:: Mrs.Eady :: said...

sedappp nyer!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Tomyam pedas meletop ni mmg sedap...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Ooo..yeke? Suami saya suke.. Dia nk krup krap gitu..hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Sedapp..tp harga agak mahal la rsnye...

~AmyLiana86~ said...

sedapnyer mawar..tp kan, fahmi xsuka makan ikan besar..dia suka ikan sardin n bilis jer..nk makan ikan siakap cmtu terpaksa la dgn family..nk order makan sorg mmg xkan hbsnyer..huhu

Lynnda said...

Saye sangat suke bab makan2! (^__^)