Tutorial : Buang Word Verificatoin

Bismillah ...

dah lama rasenya tak buat tutorial ni ...
almaklumlah awok tu pun bukannya pandai bebeno....
tapi hari ni rase nak buat pulak..
ni pun tutorial mudah-mudah saja...

kadang-kadang kita tak perasan 
bila orang lain nak komen kat blog kita kena tiru word verification tu ...
tu yang buat orang malas nak komen ..


contoh word verification 

word tu pulak kadang-kadang memang susah nak baca..
tulisan dia macam pelik....
jadi...jom lah buang o.k...
Linda ...buang word Verification tu yew..
hihihihi...sonang sikit akak nak komenggg ..:P 

o.k..ni cara nya :

 klik kat setting macam dalam gambar kat atas :) 

 kemudian klik post and comment 
akan nampak tulisan word verification ...
klik No...

o.k..dah siappppp...

 last sekali jgn lupa klik Save setting 


Sekian.


3 comments:

Sara Lynn said...

nasib x guna pun word verification tu... *xde motif, tp nk komen* haha

Lynnda said...

K.ros : sy da buang word verification tu.. Haha.. TQ2 jasamu dikenang kakak!

~AmyLiana86~ said...

amy mmg sakit ati kalau yg ada vw tu..sbbya ssh nk komen..masuk berpuluh kali pun xbetul lg padahal rase cm da betul..last2 xkomen snang..hehe