Johor Bharu aku datang :P

Bismillah....

o.k sambung lagi ...kali ni aktiviti cuti-cuti Malaysia...
Tn.John suruh packing baju ...
nampak sgt tak de la planning awal-awal...
masa nak pergi baru packing baju :) 
Gerak dari rumah dalam 11.30 a.m berenti makan tengahari dulu  ..

bila perut pun dah kenyang ...
jadi marilah meneruskan perjalanan yang panjang itu ...
" yeaahhh...Instanbul Jay Bee aku Datang"
tapi Lisa tak de ye ..kami pergi berduet sahaja..
hahahaa..duduk la kamo diam-diam kat rumah 

kami gerak straight ke Destinasi yang dituju ..
berhenti kat R&R Ayer Keroh je untuk top up T&Go
kami bercadang nak cut cost sikit...kami pun ikut Jalan dalam separuh jalan..
hoishhh..Perjalanan yang sungguh mencabar ...
melalui pelbagai Parit ....tapi memang best ...
jalan-jalan tengok kampung orang ...
Eh..rumah kat area Muar tu cantik-cantik lahhh...
pastu dia punya Antena TV tinggi-tinggi tau ...dapat Channel Singapore ngan Indon kot?
I guess la...
Perjalanan memakan masa dalam 7 Jam... Lama o.k..kebas montot :P
kami selamat sampai kat Bandar Johor Bharu yang memang pesat membangun...
Tn.John membesar kat sana dulu..jadi dia cakap memang tersangat membangun..
sampai dia pun dah tak cam jalan-jalan kat situ 

kami kan pergi tak planning ...
jadi kami sewa hotel on the spot jela...
hotel kami untuk 3 hari dua malam ialah Strait View Hotel
Hotel biasa-biasa saja...tapi selesa dan o.k ...
nak tengok rating hotel ni kat sini 
harga mampu duduk lah kiranya ....

 next entry saya akan ceritakan tentang hotel tersebut ya...
ni permandangan dari cermin tingkap hotel...
cantik woo...nampak laut...
nampak jugak tambak Johor dari tingkap hotel ni ....

dulu Tn.John cakap jalan kat depan Hotel ni jalan biasa saja..
Jalan kecik je..tapi now dah jadi Highway 3 lane o.k...
pastu malam-malam mak aihhh....Redha jelah ..
Bunyi orang berlumba motor dan kereta dari malam sampai pagi ...
T____T 
tuje yang tak best nya....bising mengganggu tidurku...


Sekian. 


1 comment:

shidah said...

wah.. bestnyer puan mawar honeymoon lg.. sy dh xleh kemana2 dh.. tunggu masa jer...

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...