Jumpa Doktor

Bismillah ....

dah banyak hari berlalu tapi hari ni baru nak update ..:P 
kan hari rabu tu saya bgtau saya pergi Hospital...
saya sihat je ....tak de pun sakit-sakit ke apa..hihi
tapi biasa lah rutin 3 bulan sekali pergi check up penyakit yang tak saki tu T___T 

masa saya pergi jumpa Doktor Vijay  kat Hospital Pantai 
saya kena buat blood test ...
biasalah nak tau kandungan gula dan cholesterol dalam darah 
resultnya : o.k (maksudnya tak di tahap bahaya) ....tapi belum normal...
jadi tunggu lagi 3 bulan untuk cek balik ya...

tak la sakit pun ambik darah...macam gigit kerengga je ...
tapi kesannya lobam jugak la sikit ...
ingat nak snap gambar masa nurse tu tengah ambik darah..hahahah
tapi tak jadi...takot kena marah pulak..#buat perangai pelik-pelik ..:P 

doktor sarankan untuk cuba kurangkan lagi sikit berat badan untuk normal...
kurang lagi 2-3 kilo dah o.k..da normal...
haish..harus lah berusaha ya ...
Chaiyok...Chaiyok...


sekian 

6 comments:

Lynnda said...

Huhu.. Same la kite masalah berat jugak.. Haruslah turunkan berat kan pas ni..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lynndatulah..perkara yang paling susah nak handle..:P

Miss Layaleya said...

all d best.. semoga sihat sentiasa..:)

~AmyLiana86~ said...

amy next check up cucuk kat bahu then cucuk kat lengan..huhu

shidah said...

moga cepat2 cihat yer puan mawar.. :))

to: amy.. nt bila perut dh besar lg byk kene cucuk.. hehhee..

LYAfrina said...

kena jga pemakanan la..bahaya kalo kolestrol dlm darah tinggi.. lya kalo bab cucuk2 ni dah biasa.. klo ambik darah ni ok je.. tp klo drip..sakit sikit