Telefon Bimbit

 Bismillah....

o.k hari ni nak borak kosong jela...
sebab tak de benda yang menarik nak diceritakan ...
telefon bimbit sekarang ni dah jadi macam perkara wajib bagi setiap orang...
seawal umur 6 tahun pun dah ade telefon bimbit sendiri ...
aiyoooo...so advance la kan ? 

saya ada telefon bimbit sendiri masa umur 18 tahun 
sebelum tu ..nan-hado...pakai public phone jerp....
kalau tak umah guna telefon telekom tu jela....

 saya pun tak ketinggalan ya untuk mempunyai telefon jenis Nokia 3310 ni ..#takvanggapun :P 
famous kan dulu-dulu...ni la hand phone pertama saya...
masa tu habis SPM kerja kat kilang Dindings Poultry, Kg Acheh ...
jadi dengan gigih kumpul duit nak beli 3310 ni ...
dan akhirnya dapat la beli .....
model ke dua milik saya ialah nokia 3100..
saya memang sukakan nyaaa....sekarang pun ade lagi..tapi screen dah rosak...sayanggg 
yang ni saya beli masa study dulu...
kecik dan mudah ...screen pun berwarna....
casing boleh tukar-tukar ...hihihi..
bosan warna ni boleh tukar warna lain..nak design macam-macam ade ...
love it ....
model ke-3 milik saya ialah yang ni ....
yang ni bukan lah saya beli...tapi Tn.John bagi ...
sebab dia dah ambik fon saya yang diatas tu ...
dan dia ganti dengan yang ni berserta ngan sim kad baru :P 
#tarikmukemoncong
-_______-"

tak puas hati ngan telefon baru yang Tn.John bagi ...
jadi bodekss-bodekss... terus tukar model ni ...
Sony Ericsson K618i...kami beli sama..sorang sebijik...hahaha
terus senyum balik 
^_____^

selepas beberapa tahun ...tukar lagi ...
Sony Ericsson  Cyber-shot...sebab saya suka snap-snap gambar 
yang ni kamera 5.0 Mega pixel  ...
yang ke enam....tukar pakai yang ni ...Sony Ericsson G705
pastu rosak...!!! tak tau ape masalahnya...
yang lain-lain tukar sebab dah pakai lama...
tak de pun yang rosak tak leh on macam yang ni ...
dah la mahal jugak la masa beli 
#frust sungguh..hishhhh 
pastu rase macam canggih pulak telefon yang kecik, comel , nipis dan boleh touch2 ni ...
ala tomei..tomei (bayangkan pak yus JAMBU buat gaya sekali ngan tangan-tangan tu ) 
hahahha .......#hoverrr :P 
terus tukar lagi...bertukar ke Nokia kembali setelah beberapa tahun pakai Sony Ericsson 
Nokia X3-02...

o.k yang terakhir sekali ....
dan yang saya pakai sekarang ialah telefon ni ...
Samsung ...Love it :) 
buat masa sekarang ni saya sgt suka kan telefon ini ...
dan tak de rase macam nk tukar yang lain lagi dahhh :PPP 

Sekian 

12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

teknologi kan...cepat je berubah..

CikZaniff said...

banyak kali bertukar ye...heee

dwaty said...

salam jejak...

azam baru saya... note 2... :)

mawar_berduri said...

@:: Mrs.Eady ::tulah..berkembang pesat kan...

mawar_berduri said...

@CikZaniff tulah...ni kira yang digunakan sepanjang 28 tahun ni lah ... hahaha

mawar_berduri said...

@dwatyhuish..tu pun memang terbaekkk...tapi harga pun agak terbaekkk..hihi salam perkenalan

Miss Layaleya said...

saya dh lupa model phone yg sy pkai.. tapi bila baca ni, terus berusaha nk igt.. nk buat entry psl ni gak la.. hahahahaha.. meniru..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Miss Layaleyaala..tak pe...lagipun model fon kita bukannya same kan...hahah..sila gigih untuk ingat balik semua ye...hihihi

Sara Lynn said...

den plak x ingat hp apa den pakai dulu2 tu.. kalau x, nak jgk den buat n3.. huhuhuhuiii =p

~AmyLiana86~ said...

amy pakai yg murah je tuk call n msg..samsung tuk main game n facebook je..hehe

Anonymous said...

samalah mcm sy..handphone yang ke 7 baru guna samsung galaxy...

prience heart said...

sony k618i masid den gunakn g ekekekekeke