Selamat tinggal JB

Bismillah...
Ni last tentang JB ya..promise hihi..
berjalan tak kemana pun..tapi yo yo OoOo je buat sampai 2-3 entry tentang JB je :P 
tak pelah...dari tak de benda nak buat n3 khennn?

secara keselurhannya ...o.k la pergi jalan-jalan JB...
nak kata tak best tu tak lah..sebab seronok jugak jalan-jalan tempat orang 
tapi nak kata best giler tu tak lahh jugak..sebab tak de pergi jalan mana-mana sgt pun..


Eh..kenapa ek dia tulis Plentong? tak tulis Johor Bharu ?
padahal tempat snap gambar ni masa kat hotel...hotel tu kat bandar JB kot?
ish..ish...ish..Musykil jugak ...
kalau tulis Johor Bharu kan lagi best :P


Masa balik jugak berkesempatan singgah kat JPO
(Johor Premium Outlet) 
tapi masa sampai tu pagi lagi ...jadi tak banyak yang menarik dapat dilihat ..
kedai pun tak bukak banyak lagi :( 
tapi o.klah at least pernah jugak sampai kat JPO ni kheeen? 
hahaha...berbunyi poyosss disitu :P
Sekian.  
Bersyukur jugak ade benda alah ni ...benda ni banyak membantu tau ...
asal tak nampak jalan menuju kebenaran je terus google map..
ade Papago tu pun macam blur-blur instruction nya.. 
(Instruction dia blur atau saya yang tak pandai guna?....)  
hahaha...salah satu lah tu 
jadi pakai yang mudah faham ...dan yang pandai digunakan :P
 kami selamat sampai ke Kuala Lumpur pada hari sabtu jam 1.30 petang 

Insyallah ade rezeki lagi teringin nak jalan-jalan pusing M'sia :)
nak pusing Dunia tunggu la habis jalan-jalan kat negara sendiri dulu ...
ni kat tempat sendiri pun tak habis explore ape nak dibanggakan dgn negara asing kan?


sekian.

10 comments:

nea lopah said...

salam kenal..singgah sini jugak. seronok yer g jalan2. Akak jarang ada peluang nk jalan jauh2..kena tunggu cuti sekolah jwbnye.
jemput ke blog akak juga.

Lya Colours said...

meh la datang melaka pulak

cheqna said...

comel nye MB =)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@nea lopahTerima kasih akak sudi singgah :) ..tulah sementara berdua ni boleh la merasa nak jalan-jalan ..:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colours tula..mmg teringin nak jalan-jalan kat Melaka...nanti nak ajak jugak Tn.John pergi sana :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnaComel sebab montel tu ..hahahah...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

honeymoon ek :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tak de lah dear..pergi jalan-jalan kenduri je

Lynnda said...

Kalau sy bab2 bace map ni failed. Klu g jenjalan ikut signboard sajo.. Hehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lynnda hihi..pening woo nak tengok map ni ..haishhhh

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...