Sambung berjalan ke Perak .

 Bismillah...

Sesampai saja kami di Kuala Lumpur dari JB ...
saya dan family Tn.John telah bertolak pula ke Perak...
tapi tak balik rumah saya pun :'(
sebab minggu lepas baru je balik ...lgpun ni balik sekali ngan keluarga mertua 
kami balik ke kampung my FIL kat Bota ....

kat kampung tu alam sekitarnya masih terpelihara ..:) 
masa pagi tu saya nampak ada banyak ekor burung Enggang ...
rasenya saya pernah tengok burung ni kat Zoo je sebelum  ni ..
ni Enggang yang berterbangan bebas kat udara ...
kami balik kampung tak de lah kemana sgt pun..
kami pergi pasar hari je kat Parit ...sekali lagik confuse ngan Instaweather ni..
kat Pekan Parit tu ditulisnya Belanja...
memang la pergi pasar hari tu ade la sikit2 berbelanja..hihihi

Tengahari sikit kami pergi ke Lumut...
my MIL nak beli ikan bilis...
 Eh? ni sape pulak ni? (buat-buat tak kenal pulak??) 
aiyyaaakkk...bukan senang tau sekarang nak tangkap gambar Tn.John ni ...bukan main liat lagi...
 Sekali tengah jalan-jalan terjumpa Kak Ita...
akak ni dah lama sgt tak jumpa...ni Officemate lama saya masa kt TNB 
tak sangka boleh terjumpa kat Perak pulak tu :) 

 kalau pergi lumut ..misti benda-benda ni lah yang akan dibeli kan ?
murah pulak tu ...5 bungkus RM10 atau yang besar sikit 3 bungkus RM10
jadi shopping sikit untuk cenderahati kawan-kawan kat Ofis...

Sekian. 

10 comments:

cheqna said...

hjg tahun baru ni cheqna g ke lumut..rambang gak r mata memilih =)

nabByla said...

amboiii... sampai ke parit akk berjalan...

uma saya dekat je ngn parit akk. hehe.. :)

t datang2 la perak lagi.
:)

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqna tula ..mmg rambang mata :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@nabByla hihihi..Insyallah....akak mmg orang Perak la sygg.... :) misti lah akak akan balik sana lagi :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@:: Mrs.Eady :: best tapi penat sgt :)

Lynnda said...

sedapnye satay ikan tu!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lynnda kat ofis ni ade lagi 2-3 ..meh la cni :)

~AmyLiana86~ said...

shopping tuk kawan opis je ke? kawan blog xde ke? hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~ hihihi..kawan blog susah sikit nak pos :P ..hihihi (ade je alasan :P)