Secretaries' Day part I

 Bismillah...

makluman : entry ini akan didatangkan part by part ye..hahahha ...sebab banyak sangat gambar ..tujuan utama adalah untuk simpanan saya dan tontonan saya di masa akan datang ..
jadi nak masukkan sume gambar yang hado...o.k... makasih.. :P 

selama saya bekerja sebagai Setiausaha / Personal Assistant
ini adalah kali ke-2 saya join event khas untuk golongan PA macam saya ..huhu
Kesian kan ? :P 
first time saya join masa saya kerja kat TNB ....
second time ni lah ...tapi masa kat TNB tu wat kat hotel dan campur ngan company lain jugak ...
jadi sambutan tu macam ala-ala formal la sgtttt .....
tapi yang ni ...memang only our Ministry ...
sume pun kita kenal..jadi memang best ....happening ...dan sporting :) 
puas hati sgt .....rating 4/5 ...yela first time buat takkan nak bagi full rating kan ? 
tahniah sangat buat penganjur ...Uolsss the best ...

ni makanan yang dihidangkan.... 
ade nasi, ayam, papadom, sayur ..fish fillet ...pastu ade rojak ...
buah-buahan dan puding roti as a dessert .... 

 Sepanjang majlis...kami dihiburkan oleh band ini ...
yang menyayi tu officer saya ..En.A ...bujang lagi o.k ...hahahhahahha
yang baju merah tu salah seorang PA jugak....sedap suare diorang ...
very enjoyable ...

 tapi..kami lebih terhibur kerana our bosess super duper sporting ...
diorang buat persembahan o.k... 
yang nyanyi tu Puan K , pastu yang menari tu semua boses ...
pengarah-pengarah belaka.... 
lagu yang diorang nyanyi tu lagu Bila Larut Malam...Tarakuca..ca..Tarakuca......ca..hihihihi 
siap nari twist tau ....

Congrats ya... yang pic sebelah kanan yang menang best dresses kira macam (Queen of the day la) 
memang cun habis kak Shima ....
mau tak senang duduk bos dia semalam..hahahhaha :P 
Eh.....oppssss..hahhaha
yang sebelah kiri tu Dayah..dia menang Setiausaha Stylo ...
tapi memang betul pun..dia sangat Stylo mylo...hari-hari cun ..
grrrrrrr..tak pernah la nampak dia macam tak cun ..hahahaha
baju dia memang sume cantik-cantik...

ade jugak kategori lain... 
macam Setiausaha Kilauan Emas... yang ni untuk kakak2 dah lama berkhidmat..otai ...
pastu yang Junior pun ade gak..yg berkhidmat kurang 3 tahun ...
pastu setiausaha terbaik...
saya tak snap ga,bar sume ...coz diorang da balik awal..huhuhu 


nilah antara PA-PA yang ade semalam... 
tema majlis semalam merah mak ngahhh ...
tapi saya pakai maaron...xde baju merah...
ramai jugak org lain yang tak pakai warna betul2 merah.....
nak beli yang baru tak sempat ...haiyooooo....
ade kisah ..nanti citer ....
tak pe lah next year kalau ade lagi kita cuba ikot betul2 tema yew ...



Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Chicken Chop dan Lamb Chop , Restoran Medan Selera Idaman, Damansara

Bismillah....

o.k ni entry taip cepat-cepat ....
sebab dah dekat nak balik baru dapat buat n3....
sekarang ni saya bizi sikit ...bukan sbb apa...
sebab sekarang ni telefon asyik berdering bertalu-talu ....
jadi mmg asyikkkkkkk saya kna jawab .....

nak-nak hari ni pulak ade sambutan hari Setiausaha peringkat Kementerian...
jadi memang best  event tu...nanti lah ade masa saya update 

alkisah makan-makan ni berlaku pada minggu lepas...
malam jumaat ....balik je kerja Tn.John trus bawak saya makan...dia dah lapar ...
pastu dia cakap teringin nak makan lamb chop...jadi jam dah pukul 12.00 malam ...
mana ade kedai yg bukak sgt time ni ... 

oleh itu kami pilih untuk ke Restoran Medan Selera Idaman, Mutiara Damansara....
ni saya punya Chicken Chop ...
sedap..tak de tulang  :)  licin lah saya makan..hahahhaha

 Fries sebagai makanan sampingan :) 


Ni lamb chop Tn.John ....
sedap jugak sos black paper tu....

ni la rupa restoran tu ...
waktu siang kitorang suka pergi makan tengahari kat sini ...
banyak pilihan lauk -pauk...
harga pun o.kla....standard la kat area KL ni kan .....

kalau nak yang exclusive sikit boleh pilih untuk makan kat atas ye .... ade air cond ...
kalau malam ade meja jugak di letak kat tepi seberang jalan tu ...


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Shopping di Zalora.Com

 Bismillah .....
Oh sebenarnya ini agak ketinggalan sikit kot? 
rasenya dah lama org lain bershopping di Zalora ? saya baru 'pirst' time tau ..hahahha
Kesian.... :P 

o.k jadi tak mo cite panjang...sebab korang lagi arif dari saya kan ?
meh la nak tunjuk sikit apa yang saya beli ...

Ni dia punya packaging :) 

 ni invoice dan dapat gift card 10% Off kalau beli lagi lepas ni ...
dan ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaaaaa.... nilah hasil rembatan .. :P 
saya beli slipper je pon...
kalau uolss yang body cun...biasa shopping ready made baju kurung ..
kat sana ade koleksi Jovian dan Rizalman yang cantek tau ...
saya is sentapppp sebab tak berani nk bli..takot tak muat baju tu nanti.. huhuhu 
-_-"

Yeaaayyyyy... saya suke sgt kasut Ipanema ni ...
saya ade buat entry pasal ipanema saya dulu 
ni saya beli lagi 2 pasang ..muahahhahahha....pssssttttt..pls jgn bgtau Tn.John ekkk..hahahah
biar dia terperasan sendiri nanti :P 

biasa saya beli kat Mid Valley ... 
tapi baru-baru ni saya pergi tengok xde design mcm ni ... -_-"  #lapairmata
pastu susah nak cari size saya ...-_-" -_-"  #lapairmatadanhidung
pastu warna yang ada tak menarik -_-" -_-" -_-" #terusnakmeraung
tapi thanks to Zalora.com... sebab ade size kaki kapal saya 
dan ade warna hitam ni...saya pilih hitam sebab lambat sikit nak nampak keladak ...
hihihi...
lagi satu nak bgtau .....servis dia memang PANTAS .....
syabbbbaaaass betteyyy ....semalam order hari ni dah dapat ...
terbaek.....memang terbaek...saya ingat 3 hari baru dapat ...


o.k sekian cerita bershopping di zalora .... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Ribut Petir

Bismillah...

petang semalam hujan lebat beserta ribut petir yang amat dahsyat saya rasekan ....
orang lain punya rase saya tak tau lahhh kan .....
saya balik kerja tiap hari 4.30 p.m...
petang semalam 4.30 pm tu dah start hujan lebat kat KL nih...
tapi masa tu Tn.John dah sampai kat bawah ...nak tak nak saya redah ...
takkan dia dok tunggu saya kat tengah hujan saya tak nak balik pulak kan ? 
oh..itu tidak bagus ..........jadi walaupun takuuit sgt... saya redha.....
..sepanjang jalan saya tak berhenti baca ayat kursi  mudah-mudahan dilindungi dari 
sebarang kecelakaan....
(takut panah petir, takut pokok tumbang, takut kena langgar tengah hujan lebat jarak penglihatan terhad...takut motor rosak tengah banjir)

perasaan masa tu rasa takut yang menggigil-gigil....sambil baca ayat kursi sambil menangis..
bukan sebab marah atau sedih ..tapi takut ya amat ...
bayangkan tengah jalan yang lapang...cuma ade kenderaan ..
clear sangat petir memancar-mancar ...

ada jugak pemandu kereta yang tak bertimbang rasa ....dan saya mmg tak puas hati
sebab ? sebab ...tengah hujan yang lebat....dia pasang hazard light ..... fine
pastu drive dengan laju dan melulu-lulu....bila lampu hazard tu nyala dua-dua....
dia tukar lane sesuka hati ....kita yang naik motor ni tak tau dia nak ke kanan atau kekiri
sebab dah dua-dua nyala....memang menyusahkan ......
boleh tak stop doing that .....kalau tak nampak ....berhenti ! bila berhenti baru la boleh pasang 
hazard light ...paham? 

luahan hati pembonceng motosikal pun saya pernah buat entry 
tapi bila tak puas hati saya cakap lagi .........SORRY YA....
huhuhuhuhu.. :P stressss tau cakap ulang-ulang gini 
:P:P (sape soh ko cakap kan kalau dah tau stress???...) sendiri yang buat.. :P 

o.k dah cukup luah sikit-sikit ...
banyak2 orang menyampah pulak karang khennn?
o.k...  
kat bawah ni my hero...cewaaahhhh....bukan main lagi ..hahahha
yolah.. terima kasih buat insan ini......
dia yang tak pernah tak datang ambik saya walaupun tengah hujan menggila macam semalam...
dia tak nak saya tunggu lelama kat ofis ...jadi dia datang jugak tengah hujan tu ...
kalau nak tunggu hujan reda ...ade masaklah lain pulak ...
1. banjir kilat (yang bisa menenggelamkan dan mematikan enjin kenderaan) 
2. insan ini kerja malam semalam .... jadi tak boleh tunggu 


eh? tu bukan pose 1 Malaysia tawww.. tu actually nak buat peace 
tapi satu jari lagi tu tak sempat nak naik..hahahhahahah 

pagi tadi pun hujan lebat ...
jadi my dear hantar saya ngan kereta ....huh, tak de lah berhujan di pagi hari ...
thank you so much dear ......
harap-harap petang ni dah tak ribut macam semalam...
iolsss is tatutttttt ngat tau .. 
(errrrrr buat ayat gini bajet gwiyomi ker? oh ..nonononono...gelimakkkkkk )
hahahhahahahhaha...  


Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

carca merba

Bismillah.....

ni cerita orang yang tak de cerita nak update blog sebenarnya ...hahaha
tak de citer pun nak cerita jugak .. :p 
rase macam tak best pulak ade orang datang lawat tapi kita tak hidangkan ngan kuih baru 
hah..gitew la kekdahnya ....#inisumepoyoooo... mih..mih..mih *gelak sopan disitu*

ni pic dari instagram saya ....
nak follow klik kat sini instagram saya 
6 hari lepas....hari apa 6 hari lepas tu saya pun tak ingat dan malas nak kira ...
kalau rajin tolong kira .....hahaha...boleh gitu? xpe..itu sume tak penting ...
apa yang penting? kerjasamaa... *wonder pet* 
Eh...??? tetiba pulak..Wonder pet dah tak trend dah sekarang ....
sekarang org sibuk dok bergwiyomi ...
saya nak ber'gwiyomi' takot ade yang pitam dan muntah darah pulak nanti...
jadi pendam je la bakat tu dulu ...mih..mih...mih *gelak sopan lagi*


tenghari tu my Tn.John datang hantar nasi beringin ....*secara tetiba*
agaknya masa dia tengah tapau nasi tu blinkkkk "ternampak muke isteri dia ni kot" 
tu yang terus tapau dua dan datang ofis hantar nasi beringin..kih..kih...kih >__< 
jauh jugak tau ...dalam 30 KM pergi balik tu ...nak harung jem...merempit tengah panas lagi 
tu sume saya ambil kira ..... cewaaahhh...
...thanks my dear .....

 ni la rupa nasi beringin yang real yang tak di 'instagram kan ... :P 

 yang ni pulak kisah jumaat lepas....
Linda  ...nama ni memang sinonim ngan blog nih.... :P
dia ajak keluar pergi makan kat luar ....
whatsapp my dear ....tanya boleh tak keluar tengahari ?
dia tak reply ..... T___T " jadi sebagai isteri 
"saya yang menurut perintah" ...tak keluar la...
pergi kafe ..tapau nasi ....
pastu snap pic whatsapp kat dia 
"tak jadi keluar ...makan ni je =( ......"
motifff sgt nak hantar pic makanan gitew ...hahahha
sampai sudah dia tak reply pape .....haisssshhhhhhhhhhhhhhhh.....

 tapi linda yang gojesss tak balik tangan kosong tau...
dia belikan J.CO ni..yummeh... "itu sebab dia gojes, kalau tak belikan terus tak nampak gojesss"
Eh? hahhahaha...matik lahhh....
anyway thanks kamO....

petang ms Tn.Joh dtg jemput ...
terus cakap...."ni Linda belikan..tak keluar pun" hihi 
pastu tau dia cakap ape?
"laaaaaa...nak pergi...pergi la...Bie o.k je...dah reply Whatsaap tapi line tenet hp bie problem" 
cehhhhh...ptt la tunggu punya tunggu dia tak reply pape ..hihi

o.k .. tu je cerita saya ....
sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Wordless Wednesday 24 :Rojak Singapore

Bismillah....



Nama je Rojak Singapore tapi bukan beli  kat Singapore .....
beli kat Ofis ni je  hah..huhu


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hiqu Vision 2020 bongkah 1 hingga 16 ^____^

Bismillah.... 

Hai selamat ber'monday blues' :p 
minggu ni penyakit M tu memang sedang dahsyat menular di setiap rongga nih...
hahahhah....nak bangun pagi tadi pun bukan main liatttt lagi...
tapi demi mencari sesuap nasi ku pasrah kan aje...
(ayat tak boleh belah....kah..kah..kah) 

o.k...ni cerita weekend... bohsan giler kot duduk kat rumah ...
dah habis cuci semua kain baju ...sapu semua sampah ..
kemas satu rumah ...sembur Afi Hanif untuk ganggu ketenteraman lipas...
tapi sayangnya suami ku yang keluar berkayuh basikal di Genting masih belum pulang...

nak tengok TV pun...bosan...citer same je ulang-ulang ...
jadi ....teringat bongkah kayu Hiqu Vision 2020... 
gigih tau beli benda ni..hihihi....tak pe lah ape salahnya nak asah minda ...
sekali-sekala biar berfikir diluar kotak sikit kan? ceeeeeeewaaaah..hahahhaha

 mula-mula main susun ni kat luar je ...kat ruang tamu ...
yang mula-mula tu kacang je...hahaha

pastu semakin mencabar sikit ....
tapi masih boleh buat ....

sambung buat atas katil pulak...
seronok jugak bila dapat buat ...
nampak memang mudah ... tapi cerrr try buat tengok..baru tau mudah ke susah....
tapi ni jauh lagi perjalanan .... ade berpuluh-puluh bentuk lagi tau ...
kalau tak salah ade 100 kot bentuk dalam buku kecik tu ...

nanti ade masa nak sambung buat lagi...
baru lah berbaloi beli..mmg la murah je benda ni ..
tapi rugi kot beli buat perammm je ...

pastu semalam hangin je ngan LIPAS...
ni misti kes saya sembur Afi Hanif kat lubang air tu ..
siang saya ganggu ketenteraman dia..malam dia ganggu tidur saya pulak...
bila saya tengah sedap tidur... dia merayap kat kaki ...
hoihhhhh...nasib baik saya bangun tapi tak nampak dia kat mana...
kalau tak ...memang arwah la ko lipassss ...
sakit betul hati ...huhuhu

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mengundi

Bismillah....

o.k sekarang ni tengah perang bendera la kiranya kan ?
kat mana-mana pun ade je bendera berkibar-kibar ...
tak kisah lah warna biru, hijau , turquoise ataupun merah ....
tapi sekarang ni itulah yang mewarnai seluruh negara ....

saya tengok ramai orang muda yang tak ambik port pun pasal mengundi...
ade jugak yang dok pong pang sana sini ...dok salahkan itu ini ...
dok berkempen beria-ria tapi sayangnya boleh pulak malas nak mendaftar jadi pengundi?
ait? what for dok kempen beria-ria kan? 


tau tak ape saya nak cakap ? mai baq angg....

RUGI OI JADI RAKYAT MALAYSIA KALAU TAK SUARAKAN HAK KORANG
MEMILIH PEMIMPIN PILIHAN HATI....

masa ni lah kuasa kat tangan rakyat untuk pilih pemimpin kita ...
 tak perlu nak hebahkan satu dOnia ko sokong parti apa...
cukup ngan ko pergi mengundi dan buat pilihan yang bijak untuk masa depan semua generasi ....
zip mulut pi pangkah diam-diam saja.....
x yah gadoh-gadoh...demonstrasi sume tu...buat penat jaaaa.....
merugikan duit, melumpuhkan ekonomi dan nampak "huduh" tak elok la kat mata negara luar ...

fikir masak-masak...tengok kebaikan dan keburukan ...
pastu nilai apa yang kita dapat kalau kita pilih parti I...
kalau pilih yang II pulak apa kelebihan nya ...
jangan pilih ikut perasaan...jangan terlalu taksub...
pilih untuk keselesaan dan kepentingan semua....
fikir guna logik akal ....jangan fikir yang tak logik....
janji pong-pang...pong-pang tapi tak terlaksana tarakkk guna jugak ...

pergh... bukan main lagi ahkak kan? 
bukan apa...saje je nak bgtau ni dari sudut pandangan mata saya lah...

yang penting ingat 
UNDI ANDA ADALAH RAHSIA 
tak perlu nak bgtau semua orang ...
ni pun bagus untuk elakkan perselisihan faham ... 
walau apa pun pilihan kita ...
kita tetap geng 

Sekian..


eh lupa..nak bgtau Arleez.....saya tak boleh nak komen kat blog kamu...
dah banyak kali tak boleh......tapi ni baru teringat nak bagitau ....



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Litar Pintas @ Short Circuit

Bismillah...

owh...macam biasa... cerita lama yang diperam baru nak cerita hari ni .. :P 
minggu lepas kejadian ni sebenarnya ....
waktu petang ...kilat sabung menyabung kat luar rumah ...
saya dan Tn.John pulak dok berehat kat rumah sambil makan kek coklat ...

tetiba dengar orang jerit ...
"rumah terbakar...rumah terbakar "
ape lagi....terus bangun ... iolss is gelabah sikit ..
sape tak takuit oiiii kalau rumah terbakar kan ? 
jadi terus masuk bilik sarung baju yang sopan sikit dan cari tudung .....
pastu keluar rumah tengok dah ramai yang berkumpul ...

Owh...bukan blok rumah kami yang terbakar ....
blok sebelah ... Ehhhh...tapi yang terbakar tu kat luar rumah my FIL dan rumah kt bawah rumah myFIL ...
kira 2 buah rumah la....OMG...tapi yang teruk tu rumah bawah 

 gambar ni kat sebelah rumah myFIL...
tak lah teruk sgt ...wayar tu meletup kuat ...
pastu terbakar sikit kat situ ... 

hah.. yang ni teruk... terbakar habis...api menyambar2
tapi nasib baik dapat di padamkan .. dan masa tu hujan turun dengan lebatnya 
lepas kami masuk dalam rumah ... bomba pun datang berlumba-lumba ..hihi
ade sebuah je pun bomba yg dtg tu :P 
tapi masa bomba sampai dah tak de api dah ...
jadi bomba datang cek dan letak tali rentang DANGER tu jelah ...

akibat daripada litar pintas ni ... 
api nan-hado ....dan air pun nan-hado..sebab mesin dalam tangki air pun tak dapat berfungsi ...
lepas seminggu diorang dah repair sume dah o.k....

kami (saya dan Tn.John) buat conclusion litar pintas ni berlaku sebab 
ramai sangat dah yang pasang aircond kat blok tu ..
setiap rumah 2 bijik aircond ...pastu tak buat balik pendawaian yang bersesuaian ..
blok rmh tu dah 24 tahun kot ...kabel lama...(yang kabel kecik warna hijau hitam tu) 
mna la nak mampu tampung capacity yang besar ...
tapi ni kami jela yg buat andaian ...pihak bomba tak tau la pulak 
apa yang diorang simpul kan ...huhu :P 

o.k sekian ... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kesibukan minggu ini

Bismillah....

lama jugak rasenya tak merapu kat sini ...
saya mmg nak BW kat blog lain..tapi minggu ni sy sibuk sgt ... sempat bukak blog sndiri pun skejap je ...
tapi bukak tu tetap bukak.... tak bukak blog macam tak makan nasi o.k 
#dasatkojahhhh :P 
jadi marilah saya ceritakan aktiviti-aktiviti yg membuatkan sy bz itew ...

 9/4/2013... sy ade medical appointment kat Hospital Pantai...
Appointment yang ke-7
pagi buat blood test ...tengahari jumpa Dr Vijay lagi....
result... hurmmmm....o.k la ...tapi still kat boarder... 
tak pe kita reduce secara normal......sikit demi skit ....kna lah bersabar o.k... 
iolss is o.k.... don't worry  
 keesokkan harinya pula....saya kena attend course ....
yelah..tahun ni saya belum pergi kursus...tiap tahun wajib kursus 7 hari ...
kursus 2 hari je ..o.k lah... best jugak la...
 apa yang saya buat time kursus ?
dengar 20 minit..pastu nguapp..... pastu main fon..best oii main wechat ...
ala..yang Shaheizy Sam ngan Lisa tu...ade emoticon cute2..hik..hik...
pastu dapat whatsapp dari Cik Da (member kat Kementerian lain) 
dia pun sedang berkursus....
dok chat 2-3 minit...dia hantar gambar binatang yang cute tu ...hahahhahahah
nak klasifikasikan sebagai apa pun tak tau ...
kambing kah? lembukah? kucing kah? kuda kah? hahhaa..konfiussss ...

jadi sy pun reply dengan hantar gmbr gadis bertodong dan sekuntum bunga...
maksudnya? xde makna ya..sbb tu je yg terlintas kat kepala saya waktu tu ..

eh..korang pernah tak pergi kursus pastu main bongkah kayu menguji IQ tu?
best jugak main benda tu ....mmg mencabar ...nampak senang..tapi kna berfikir di luar kotak 
la jugak kira nya ... 
time fikir tu jgan dok dalam kotak...gelap dan sempit ye ...
jadi keluar...syooohhh..keluar dari kotak tu ... 
haaa.... blinkkk.... anda akan dapat jawapannya ....

ni pulak our b'fast for 2 days....
b'fast je sengata snap gambar...lunch nan hado... dah lapar trus ngap....
jadi xde snap2 gambar ...hihihihi...

o.k sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Lokasi baru Ayam panggang 5 bintang Pantai Dalam

Bismillah...

o.k..dulu pernah buat n3 tentang ayam panggang 5 bintang ni ... 
ayam dia memang lah marvellousssss.... bau wangi..rase pun sedap ...
jalan-jalan Cari Makan pun pernah datang sini ....
warung kita pun ade rasenya .....
tapi sekarang restoran ni dah pindah ....
lebih dekat ngan rumah saya ... yeeehuuu .. :P 
jalan kaki pun boleh sampai...
tapi peluh jugak laaaaa...hihi 

jadi semalam sesaje nak makan kat sini ...
dah pindah tempat baru ni tak lah ramai sgt org ... kami pun terjah la...
kalau dulu susah sikit nak parking....(kedai nya betul-betul tepi jalan)
kami beli ayam tapau bawak balik je lah ...
sekarang org tak ramai nak park kereta pun senang ...jadi tak ade masalah lah kami nak makan kat situ ...


 nilah antara menu pilihan kami ....
kenyang gila..alhamdulillah ....
ayam kasik tapau bawak balik....tak habis kot makan berdua kat situ 

 air kami semalam ialah Milo tabur ...hihi

o.k..meh tengok lokasi baru ayam panggang 5 bintang ni .....
atau nama sebenar  "Ayam Golek Nara Seafood" 
kalau nak pergi kedai ni sonang je ....kalau daripada lokasi lama tu ...(yang kat Flat Angkasa) 
korang jalan je terus...kan ade traffic light ...
terus jalan ke arah highway Lebuhraya Pantai Baru tu ...
tapi jangan la jalan terus sampai tol..korang belok ke arah "Kampung Pantai Dalam" 
yang ade stesen KTM pantai dalam tu ...kalau salah jalan boleh U turn jugak kat situ ....
kalau sesiapa tau restoran Anis putri yang ada gulai kawah tu ? 
korang jalan je terus ke depan lagi hala ke Jalan Gasing ....
korang akan nampak kedai tu kat sebelah kanan ... 
tepi jalan jugak... boleh nampak orang dok panggang ayam .. 

o.k...harap boleh faham instruction ni ..hihihi 
saya cakap ikut yang saya faham la...
o.k... sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Selamat Pengantin Baru Kepada My Cousin

Bismillah 

"Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair."

Mudah²an ALLAH memberkatkan bagi kamu berdua,
dan Tuhan berkatkan atas kamu daripada langit,
dan Moga² ALLAH himpunkan kamu sebagai suami isteri dalam kebajikan

alhamdulillah dua orang lagi my cousin selamat mendirikan masjid... :) 
Semoga berbahagia ke akhir hayat hendaknya ....


 ini cousin sebelah Tn.John ...
Syazza ... :) u look gojes dear ... 

 yang ni my cousin ...
kendurinya kat kampung (perak) saya tak dapat balik...
jadi along yang hantarkan gambar ni ... cantiknya Angah...
Selamat Pengantin baru Dear ... 

 Ni masa majlis nikah Syazza .. :) 
gambar sikit-sikit saje ..huhu 

 ini gambar pengantin yang kat kampung tu :) 
yang baju hitam tu kakak dia dan abg ipar dia..also my cousin 
nampak lain sikit ngan pengantin diatas ...sbb ni gambar lama...
sekarang dah makin happy tu yang makin comel sikit..hihi :) 


Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Luahan hati pembonceng Motosikal

 Bismillah...

jadi rase macam nak jugak luahkan perasaan ...hahahha
perasaan yang emo ye ... Emo di pagi Jumaat? ayo... ini kurang enak sebenarnya 
tapi xpe kita niat nak bagitau sebagai pengajaran .. huhuhu
kalau tak sanggup nak baca .... klik pangkah dan tunggu next entry ya  .. :P 

untuk makluman...
 kenderaan utama yang saya gunakan setiap hari adalah motosikal ...
Red Arrow cuma guna bila nak jalan jauh atau balik kampung saje ..
Tiap hari pun pergi kerja naik motosikal..
bukan ride sendiri ye ... Tn.John yang hantar dan ambik saya setiap hari ...
oh...untungkan? hahhahahahha 

jadi setiap hari saya berdepan dengan kerenah pemandu di jalan raya kat KL ni ...
setakat tengok side mirror kena langgar tu dah biasa sgt ... 
kalau mat rempit diorang mmg tak peduli... main selit2 pastu selamber je langgar side mirror org...

tapi nak-nak lagi pemandu yang x fikir tentang orang lain ...
dia ingat dia naik kereta dia je bayar road tax ... orang naik motor x bayar road tax ? 
bukan semua penunggang motosikal tu mat rempit ye !! 
jadi dia tak bagi lalu tengah2 line putih time JEM? 



eh...hello ... orang naik motor pun bayar road tax bukan je untuk lalu kat laluan kecemasan je ...
kami yang naik motor ni pun ade hak nak lalu kat jalan raya ...
kalau tak duduk betul2 ikut line ...
kalau macam kami ...kami...... mmg bagi hon dulu ...
yela kita faham kadang-kadang orang naik kereta ni tak perasan kereta dia berenti kat line putih tengah-tengah tu ... atau pun dia dok sibuk main hp...atau dok layan anak-anak
atau dok sibuk makan dan minum dengan enaknya sambil menikmati aircond....
 jadi kita hon baru dia sedar ...
tapi ade jugak yang spesis tak sabar ni ...
dia himpit tengah-tengah line putih tu sebab senang nak tukar lane la konon bila lane sebelah tu dah gerak... 
signal haram tak bagi ... 
(ini terjadi masa jalan jem... KL kan always jem) 
padahal tindakan dia tu x mendatangkan apa-apa keuntungan pun...
jalan JEM... ko tukar la lane mane pun ko tetap tak gerak ...
jadi ape salahnya kalau bertimbang rasa sikit ....
bagi peluang motor yang kecik di tengah panas atau hujan ni nak lalu..
bila nak tukar lane tu tengok side mirror ke belakang dulu..ade motosikal tak?
kalau tak de bagi signal...pastu .... hah... ko masuklah..orang pun tak marah....

kami yang naik motor ni pun kalau boleh tak nak langgar hata sentuh sikit pun kereta korang ..
yela risiko jatuh  dan cedera tu lebih pada kami yang menunggang ni ...
kalau langgar side mirror nak-nak naik motor dua orang mcm kami mmg susah nak imbang kot ...
tapi alhamdulillah selama hampir 5 tahun ulang-alik pergi kerja naik motor tak pernah lagi la
kami ni langgar side mirror atau kereta orang ....tengok lah..hampir setiap hari ade 
disebabkan kemalangan kat KL nih...

paling dasyat pun Tn.John sepak bumper kereta orang ade lah ..
 (giler ko tu memang dasyat sebenarnya ) 
hahahhaha... sebab ape dia sepak ? 
sebab kereta tu langgar traffic light ...pastu kami dah gerak slow la masa tu ... 
ade kat tengah simpang tu ..kereta tu slow  tapi still bergerak nak langgar kami ...
terus dia angkat kaki...bumppp... kena sedass... baru reti nak berenti ...
padan muke..kereta belakang sume dah hon.... 
dah tau ko langgar traffic light ... pastu moto dah start jalan.. ko stop la dulu kat tengah tu ...
traffic light tengah hijau kat sebelah sini ... ko berenti kat tengah tu xde sape la yang nak langgar ko ...
bangang betul... kereta tu sebuah TEKSI ... 

kami pun bila naik kereta selalu tengok orang naik motor... 
kami cuba bagi ruang kat moto tu ...elak dari himpit motor tu ...
kami pun ade kereta ...naik kereta ... jadi kami tau perasaan org naik motor ni ...

hah ..hambek ..ni lah luahan perasaan pembonceng motosikal macam saya...
hahahha...sekian.. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hai orang jauhhhh......

 Bismillah...

Kepada kamu tu 
o.k nak bagi tau siap-siap tau ..
saya buat n3 ni bukan pasal rindu kat kamu tu yerrr ! 
tapi sebab saya BOSAN.....bukan salah saya o.k..salahkan BOSAN....
hahahahhahahhaha ... adoiyai 

sebab saya bosan lah saya kaco kamu ...
bukan senang saya nak ber "whatsaap tak de sebab gini tau " 
hihihihihi.....untung lahhhh Si Gojes tu dapat jalan jauh kali ni 
ala si Sara Lynn tu la...
nanti kita tunggu dia up n3 jalan-jalan di Lahad Datu ! 
Ehhh? bukan di Sabah  sebenarnya ...


kamu..saya tipu sebenarnya ...
saya bukan lunch kek tu je ..ingat kenyang ke tank saya ni nak makan kek tu semata ? 
Oh...no..hahahhaha tadi hakak dan pun belasah nasi ngan kari ikan pun... hihi

tapi kek ni memang sedapppp ngatttt ...sumpah
saya dah banyak kali makan carrot cake ....
tapi carrot cake ni memang terbaik.... sedap...
cream tu sedap...walnut dalam tu pun banyak dan rangup...

ini gambar saya curik dari DP pic Whatsapp si Gojess..hahhaha
hamboih..hamboih.... berjalan sakan dia noooo
ingat !!!..kalau tak tau jalan tu jangan main redah sebarangan o.k...
takut sesat sampai kampung Tanduo susah nanti ...hahahhaha

o.k... take care , Semoga selamat pulang ke Semenanjung ....



Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Restoran Suasana @ Abdullah Hukum lagi

Bismillah...

Ni cerita dah basi sebenarnya ..tapi malas nak transfer dari fon ke PC ...
peram lame sikit hari ni baru ter' rajin..hihihi ...
kan haritu tak dapat nak makan KRR ....
sentap Wooo...dah la lapar malam tu ...
jadi balik je terus singgah makan kat Restoran Suasana @ Abdullah Hukum lagi ..

 makan berdua..tapi order bukan main banyak lagi ..hahahha
dah macam nak balas dendam pulak? 
ayooo.....ini olang mmg la #makan tak hengat punya 
eh??...bukan saya yang order ...Tn.john punya angkara ..#lagitaknakmengaku :P 

 kailan ikan masin dan daging masak merah ....

 ini bawal 3 rasa ye kawan-kawan ...
rase dia mmg sedap di tekak saya ..hihi

ade jugak telur dadar, sup dan otak-otak ...
mmg kenyang ..syukur alhamdulillah ...
tak de rezeki kat KRR kita makan kat sini ..lagi puas hati ..
makan berdua macam ni pun x sampai RM50.00 

P/S :  xde benda nak cerita .....jadi entry menternak lemak cenggini jelah yo...

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Wordless Wednesday 23

Bismillah....

Dah lama sgtttttt x mkn A&W ni..... huhu 
semalam makan Mozza Burger ..sedap la jugak....
Beli pon kat lori A&W je...huhuhu 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rumah Rehat Cempakasari, Parit , Perak

Bismillah...

ni cerita lama o.k..tapi baru teringat nak up entry ..hihihi ...#dasar femalas :P 
actually baru jumpa gambar yang sesuai sebenarnya ...
lokasi : Parit, Perak Darul Ridzuan. 
Rumah Rehat Cempakasari 
Price : RM70.00 satu malam ...

walaupun lokasi Parit ni sebenarnya dah dekat ngattt ngan rumah saya kat kampung tu ...
Parit ke Beruas dalam 45 minit je ...
tapi ni kami duduk masa nak lawat kebun dan kubur family my FIL ...
ayah Tn.John orang Perak jugak...orang Parit ...yerrrr
tapi memandangkan rumah pusaka pun dah tak de ...kami tak nak la menyusahkan sesape kan ...
RM70.00 semalam tu masih dalam kadar kemampuan ... 
lagi satu yang best rest house ni selesa o.k... 

ni pandangan dari luar / dari depan rest house ni ..
dulu masa kami bertunang dan kawin pun family Tn.John semua berkampung kat rest house ni ...

permandangan di bahagian luar rest house 

boleh santai-santai lepak keribas-keribas tudung sambil  tengok matahari terbenam...
feeling macam kat laut la pulak? hahaha
siap lepak tengok sunset :P .....o.k what?? hihi

 ni la rupa dalam bilik dia...
ade yang katil queen size dan ade yang single bed cenggitu ...

antara kemudahan lain yang disediakan : 
Katil/Tilam/Selimut
Bilik Berhawa Dingin
Televisyen/Peti Sejuk/Pemanas Air
Tuala/Sabun/Shampu

kalau nak buat kursus pun boleh kat sini ...
ade jugak disediakan kemudahan-kemudahan macam dewan , 
pa system, projector , white board sume...

kalau nak tau lebih detail lagi...
Rest House ni MDPT yang punya ..... :) 

kalau bab makan ...kat sini mmg mudah nak cari tempat makan ...
kat tepi rest house ni je da ade cendol dan rojak yang femes...cendol lori o.k... 
pastu jalan sikit ade food court ....siang malam pun ade kedai bukak ...
kalau nak makan malam yang sedap ...
boleh terjah kat restoran Parit Town Coffee ....

dari sini nak ke lumut ambil masa lebih kurang 1 jam 
nak makan tengahari best boleh pergi ke Restoran Hamizi 
yang ni dekat je .. 10 minit je dah boleh sampai rasenya ...

eh...bukan main promote lagi ye? hahahaha
ter'promote' ...o.k 
Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.