bila jalan jemm.....


Bismillah

hari ni mood nak taip n3 baru macam suam-suam kuku la pulak ...
tak tau la kenapa sejuk betol kat opis rini
haish ...tak patuh btol...
kan semalam dah cakap suhu pejabat kerajaan kena standardize 24 darjah
T____T ........ :P

jam dah dekat nak balik ni ....
haish kna harung jem ..
tiap-tiap hari pon camtu
kalau balik tepat 4.30 o.k la sikit ...
akan sampai umah dalam 4.50
kalau balik kol 4.45 ke pkol 5.00
haish ...mau sampai umah pukul 6.00
perjalanan 15 minit boleh sampai sejam....
ni kalau naik motor macam hari-hari pi balik kerja ..
kalau naik kereta ....haaaahhhhh sempottt...
mau sejam lebih baru sampai

pastu..
kalau jalan jem dan pemandu kereta yang tak sabar buat hal ..
sepanjang jalan akan dengar bunyi hon ...
piiiiinnn...sana...pooonnnn sini
aduyai pening !!

dan tak ketinggalan incik hubby
dia pon dah macam hobi pulak tekan hon moto dia tu ..
hon dia pulak ade banyak kategori tau ...hahahha
meh nak cerita :P

kalau orang masuk tak bagi signal :
PINNNNNNNNNNNNNNNNN
hon sampai kereta tu betul2 masuk lane yang dia nak masuk tu

kalau orang cakap kat telefon sambil drive :
PIN PIN
org cakap kat telefon leka..tambah2 kalau berSMS

kalau nak potong dan driver kereta tu cam berangan means macam tak alert
Bunyi slow je ..macam dia tekan sikit je
PIN
nak bagitau kami nak potong ni :P

kalau orang potong sayur kat depan motor dia :
PINNNNNNNNN..PINNN..PINNN...PINNN..PINNNN
nah kau ...kurang asam btol..

ni memang akan ku lalui setiap hari ....haish
sabo jelah ...bahaya tu tetap ade ...kna la tanggung risiko

pernah jugak tanye incik hubby

"bila agaknya nak hantar pakai kereta ni? " jawapannya "kamu suke tak dengar Bie membebel sepanjang jalan ?"

Owh..ofkos tak suke...karang marah kat orang lain aku yang kena tadah telinga :P:P
naik motor tak leh nak borak2, jadi tak perlu tadah telinga ...hahahhaa
o.k la ....tak pe la lagi pun naik motor save jugak budget ... isi full tank baru RM7.00
hihihi...kereta pakai kalau nak jalan jauh atau keluar dari KL je ..
dalam KL ... NO CAR







12 comments:

~AmyLiana86~ said...

amy dulu pun g dgn moto je..jenjalan pun dgn moto..xpun lrt..kereta stok wat balik kg je..hehehe.mmg xlarat dgn jem..mmg xsuka sgt...moto lagi best tp risiko la skt..rase cm nyawa dihujung tanduk je..hhehehe

Lya Colours said...

haha nasib baik duduk bumi melaka takdok jem. weeeee

[s.u.r.i.a] said...

nanti bukan ofis awak nak tukar putrajaya dah ke?

AI said...

- hari2 terpaksa harung jem...haisshhh

mamai said...

bila jalan jem buat kepala dan kesabaran juga jem

Nur Hawa Mohd Zin said...

mak aih..jem nye..melaka pun skunk dah jem dan banyak kereta...traffic light nombor sampai 100

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~ sebab tu la amy...Kl ni memang jem..haish T___T

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colours beruntungnya anda berada di bumi melaka =P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@[s.u.r.i.a] Office saya takkan tukar Putrajaya Cik Su, diorang tengah bina bangunan baru kat sebelah MATRADE tu ... :(

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@AI tulah...nasib badan :(

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@mamai hihi..memang betol pun ...stress serabut pandang kanan kereta, pandang kiri bas pandang depan lori ..haish

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nur Hawa Mohd Zin hahaha....jemm ni memang merunsingkan :(