Pengunguman Mohor Besar Raja-Raja

Bismillah ...

mari-mari tuan dengar ini cerita ......
Cerita happy ...nak share sama-sama
(nanyi macam lagu iklan axion tu)

hihi...beria-ria happy bukan main kan ?
saje je...bosan pagi-pagi da rase ngantok..almaklumlah pagi tadi sahur termakan nasi =P
asam pedas semalam ade banyak lagi....tu yang makan waktu sahur tu ... semalam tak pegi baazar pun, jalan Jem trok..malas la nak berasak2..balik umah masak je...coz balik awal ... :) :)

o.k..o.k..kembalik pada tajuk ..
meh nak buat pengunguman mohor besar raja-raja
pengunguman ape plak ni?? puasa dah start pun?...raya lambat lagi??? huhu


"Dengan ini diumumkan tarikh balik raya bagi tahun ini , jatuh pada 27 Ogos 2011 bersamaan dengan 27 Ramadhan 1432 hijrah.. dan yang paling best
RAYA KALI PERTAMA SEBGAI ISTERI IALAH DI KAMPUNG KU ...YEAHHHH
beraya kat Kampung Padang Serai, Batu Hampar, Beruas, Perak .

oleh kerana keputusan yang terbaik ini..maka nanti time raya tak de la aksi sinetron yang menyayat hati menyentuh kalbu berlaku... bukan ape...actually tak kisah jugak kalau kna balik Bilut dulu pun..cuma perempuan kan emosi lain sikit..tak pernah beraya tanpa mak ayah ...sedih la sikit kan... huhu :P:P

gambar ikhsan google..hasil karya dato' Lat :))))


Thanks My Dear Darling Bie

Keputusan telah dibuat oleh kanda ku kerana kata dia,
"tak pe la first raya ni kita raya umah mak ayah sayang kat kampung la, hari raya kedua ke kita balik la Bilut (Kampung kandaku, tapi dah tak de sapa... diorang balik berkumpul kat kampung masa raya je ) mak ayah bie tiap hari pun kita dah jumpa :))))) "






hari ni tak tau lagi nak berbuka makan ape ?? haish

14 comments:

Lya Colours said...

wah suka nya dia ye. haha congrats2

rATu kEBaYA said...

bestnyer... tapikan akak pun raya umah mak akak tahun ni... bestnyer cuti panjang...

cheqna said...

sah2 guna kuasa veto ni
hahahahaha
apepun yang penting suami disisi kan???

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Lya : misti la suke ..haritu tanye jawapannya "tengok la nanti " huhhu ...ni da confirm..hoye2 la :) :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Sis RK : waa... sis lagi best ... sy tak best sikit...dapat raya sehari jela kat kampung pastu balik kg hubby ..tapi o.k la dapat gak first raya kat kampung sendiri :):)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cheqna : tak de la kuasa veto sgt ..kuasa muke moncong je ..hahahhaha...sonoknya beraya bersama tahun ni :)

fadhdeela said...

bgsnyer!! huhu mcm tu la saling memahami :D

Meh sini: Khairul Fahmi Beri Keterangan Sebab Putus Tunang!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

fadh : tula..alhamdulillah :) hihii

beautiful_rose said...

eceh....suke sanagt la tu =p

Dinda Iva said...

peningkan nak masak tiap2 hari berbuka...hehehe...iva dah merasa tahun pertama beraya dengan kandajebat...hati tu sayu gaklah malam raya,...pagi raya tu hati asyik teringat2 mak sendiri...huhu...sedey..tapi kandajebat pandai pujuk,...hahahaha

LiYaNa.MaZLaN said...

tahniah kak sebab 1st years raya akk dapat balik kampong akk.. susah tau suami nak beri peluang.. hehehe... =)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Rose cantik : ofkos la ai sangat suke..hihihi :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Iva : misti macam sayu kan teringat kan mak ayah ...huhu ..tu seb baik kanda jebatmu pandai pujuk..kalo yang jenis wat tak tau je ..mau nangis dalam bilik air kan? hihihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Liyana : Yes, akak memang beruntung dik..hihihihi :) :) Thanks for dropping by :) :)