Aiskrim + Oreo

Bismillah...

Menikmati Aiskrim bersama Oreo di kala terik matahari memang Heaven...
ni aktiviti tengahari semalam...duduk kat rumah je kami ...
pastu almaklumlah rumah nan hado aircond...jadi bila tengahari mmg terasa kepanasannya ..


bukak peti ais...ade lagi aiskrem vanila yang beli haritu ... 
o.k terus ade mentol menyala-nyala kat kepala :P .......dapat satu  idea ......
masa balik kampung hari tu singgah KFC nak beli Crusher tak de ...
jadi jom buat Crusher sendiri kat rumah ...

ala..tak payah nak beresepi sgt la...benda senang nak menangis punya ..huhuhu
jangan kata pejam mata pun boleh buat 
kalau bangun ngigau tengah malam bukak freezer pun boleh  buat lah  ...



Hasilnya.... 
puas hati ....mula-mula rajin ...jadi blend aiskrim tu sekali ngan oreo...
jadi hancur dan sebati ...tapi ..macam kurang kick pulak ..
sebab bila gigit tak rase oreo tu berketul sgt ..
kalau dapat nak rase sejuk aiskrim tu ...
pastu gigit oreo dan pecah dalam mulut bergaul ngan manis-manis vanila 
perghhhh ..... yang gtu baru kick :P ..hahhaa 
banyak la ko punya songeh kan .. :P 
jadi kita pecahkan oreo tu kasar-kasar ...then tabur je atas aiskrim tu ...
Done... kan dah cakap senang gila kentang je...


o.k..sekian. 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

~AmyLiana86~ said...

dah mcm mcd mcflurry dah ha..betul ke eja tu..ish abaikan..yg penting nampak sedap..hehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~haah la macam Mc Flurry pun ade rasenya..try la Amy..sedap tau :)

Sara Lynn said...

jgn kata ngigau.. baby baru lahir pun leh terus buat ni laaaa! hahaha =P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnofkos la....benda senang tahap nak meninggal ...hahaha yelahhh ..lain lah nak buat sotong sumbat tu kan susah yag Hebat je yang mampu buat ....ppppfffftttttttt -____-"

adianiez AIDA said...

wow sedap. mcm melty yg ofismet aida buat. lagi murah if beli aiskrim vanilla & biskut oreo gini... best!

Doy said...

wah..terliuq i..hihi