Kuasa Bunga

Bismillah 

Tahukah anda :
 Bunga mempunyai tenaga yang mampu membuatkan anda lebih sihat, 
lebih cantik dan lebih tenang.
 dalam kepercayaan masyarakat Melayu,
 bunga dianggap mempunyai tenaga yang mampu memulihkan semangat dan menaikkan seri wajah. 

 Di Barat pula, mengaamlkan 'ritual' yang sama
 yang dikenali sebagai 'Bach Flower Remedies'
 diakatakan terapi ini amat sesuai untuk mengubat penyakit yang bersifat emosional 
seperti putus cinta! 

Ni Bunga Ros mak saya tanam kat kampung :) 


teringat dulu masa sekolah asrama...
pernah la ikut lawatan ke Cameron...
jadi dah tentulah bawak balik banyak bunga rose...
ade kawan cakap makan kelopak bunga rose tu nanti boleh cantik macam bunga tu? 
Hekkk ! dan percaya tak ? 
kami memang makan kelopak bunga tu ! 
hahaha
pegidaaaaaa.....nak cantik la konon kan ? 
lawak lahhh ...haish 

tapi saya pernah je baca amalan makan kelopak bunga rose ni memang ada 
kalau nak tau lanjut try google ...
yang saya jumpa banyak jugak fakta kat blog ni 


o.k la..Sekian .


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

oya said...

makan mentah mcm tu ke..rasa apalah ye..sayur kah hehe

wahida said...

mkn kelopak bunga? erkk....

baddyboo said...

Hahahaha aktiviti makan tu secara berjemaah dekat bilik mana ye? Hehehe...