Roti John Titiwangsa at Keramat

 Bismillah....

Dulu masa bulan puasa ....
Tn.John asyik la cakap nak makan Roti John Titiwangsa kat Keramat ni ...
famous Roti John ni ...kalau ikotkan kat pasar malam dekat rumah pun ade je jual Roti John 
sebelum ni kami dah makan 3 kali roti John ni ...memang sedap dan kenyang gile....
masa first time pergi cari gerai Roti John ni malam ....
berpusing-pusing kat Jalan Dato' Keramat tu cari ....waze cakap 
"You Have reach the destination " tapi haram tak de gerai pun ..
Sekolah ade la...pusing lagi ...ade masjid ....pastu jalan kosong 
yang ada cume kegelapan malam bertemankan lampu jalan je ..huhuhu...


Pusing...punya pusing lagi ...sekali tettttttt ....memang btol la Waze tu ...dah sampai rupanya 
tapi kedai dah TUTUP ! gelap ..mana la nak nampak ...hahhahaha
mula-mula ingatkan dia wat macam kedai makan tu ...rupanya gerai cam gerai burger tu ...
sblom pergi tak teringat plak nak google..pppfffttttt :P 
teknologi ade tapi kalau dah otak jem waktu memang tak teringat langsung ...

kalau nak pergi cari korang Waze je : Sekolah Rendah Dato' Keramat ....
pastu dah sampai try la cari lokasi dia kat tepi jalan je pun ... 
kalau dah pusing nampak masjid tu makna nya korang kena patah balik sebab dia kat belakang tu ...

Ni roti John yang kami tapau ....
Kenyang sangat ...roti dia sedap...lembut...telur banyak ..daging sedap..eh..semua la sedap ...
pastu fries tu kalau makan kat kedai tu lagi best kot ..
panas-panas dia crunch ...ni da sejuk lembik sikit ...
tapi still sedap tak muak ....

o.k ...sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Kesuma Angsana said...

wah nampak best sgt tu !& maaf lambat terjah balik, kebusyan dgn kerja & kesihatan Adik x mengizinkan lately !

Nafira usof said...

aduhaiiii.. mengancam betol gambar roti john nye~
dah lama sangat tak makan roti john nih. :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Kesuma Angsana tak pe KA...semog aadik cepat sembuh :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usof hihihi.....gambar mengancam rase pun terancam tau ..hihi