# Renungan bersama 1

Bismillah 

Salam Selasa....bila nak update blog tapi kekurangan oksigen kat kepala
ni lah jadinya ....ayat skema je yang keluar bila taip mukaddimah ..huhu 
malas nak fikir sangat sebab mata ni mengantuk...padahal semalam pukul 10.00 dah tido ...
tapi kepala memang pening ...punca nya tak la pulak di ketahui ...

hari ni share sikit buat renungan kita bersama 

 kadang-kadang tak faham kenapa susah sangat nak senyum?
kalau pangkat ko tinggi senyuman ko lagi mahal ? kalau ko senyum keluar emas ke ? 
lebih menyedihkan kita senyum kat orang tu ..tapi dia boleh buat tak nampak je?
"heyy...sumbing sangat ke senyuman aku sampai ko buat tak nampak je ?
ke aku senyum ngan tak senyum sama je ?"  hahahhaa 
begitulah monolog di dalam diri ketika itu 

 kadang-kadang orang tak pernah pun terfikirkan hal macam ni ...
sebab tu mereka dengan mudahnya menyakiti hati orang lain ...dan dengan mudah jugak 
meminta maaf dan yakin dia telah dimaafkan ...
memang tak baik kita bermusuh sesama manusia..apa tah lagi menyimpan dendam ...
tapi walau apa sekali pun kesan tu tetap ada dan takkan pernah hilang setelah ianya 
terkesan dihati seseorang itu. 


yang dah berlalu tu biarkan ia pergi ..
tak perlu di kenang..diungkit atau diumpat .....jadikan ianya pengajaran! 
sebab belum tentu dimasa akan datang kesalahan yang sama diri kita sendiri 
yang akan ulangi .....

cantik tu subjektif ! cantik dimata kita belum tentu cantik di mata orang lain 
kacak dimata kita belum tentu kacak kat mata oranga lain jugak ......
jadi jangan hairan atau pelik kalau apa yang kita minat tak sama pada pandangan mata orang lain 
dan jangan pertikaikan kalau si kacak memilih si 'biasa-biasa' untuk jadi teman hidupnya! 
mungkin pilihan dia bukan kerana rupa semata-mata ...siapa kita nak menilai ketentuannya...

Sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

cheqna said...

MB!!!!!!!
lmanya cheqna tak jengah sini..blog sendiri pun baru nak aktif balik
hehehehe

Sara Lynn said...

betul tu.. =)

wahida said...

betul!! betul!! betul!!

Kesuma Angsana said...

very gd sharing ni tq

ArELeEz said...

word of wisdom sgt.. ;)