Bila ke kedai mamak

Bismillah....

Hai korang ... morning tak berapa nak morning sangat la...
sebab dah nak tengahari pun...
ade orang tak suke kan makan kat mamak ? 
kami is o.k je ...kadang-kadang syok jugak makan kat Mamak ni ...
Original roti mamak style ...tapi pilih lah yang betul2 halal o.k ...
kalau ragu-ragu jangan ya......

Ni makan kat kedai mamak masa balik kampung Tn.John ...
mintak Roti sardin kuah banjir sambal extra ....
sedap menjilat sudu ...hihihi 


Yang ni pun roti Sardin jugak ... tapi tak de kuah banjir ...kuah cicah-cicah je ...
tapi lebih nikmat kalau kuah banjir o.k..hihi 

lagi satu yang kami suke order kalau makan kat mamak ialah 
Telur 3/4 masak...tak nak yang separuh sgt tu ...yang tu ala-ala mentah lagi ...
nak yang putih telur tu warna putih susu tak mo putih jernih ...hanyir :P
paling sedap kuning telur tu ...keras sikit pastu lemak-lemak..yummy ...hahahha
mengada ! 


dalam telur tu campurkan dua sudu kicap dan tuang lada tu sesuka hati ...
heaven .. :P 
tapi kalau lada tu byk sgt jgn salahkan orang lain kalau tetiba 
rambut gugur ngan jayanya ... -___- " 


o.k tu je nak cerita..sekian .. 





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

13 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

ArELeEz said...

oo.. lada buleh wat keguguran rambut, ek? baru tau nih. tq sbb sharing..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEz bukan sebab lada sebenarnya ...lada pure tu o.k ..ni sbb lada yang dah di proses ni dah tambah perasa jugak .. huhu

adrianna syaz said...

Klu mkn roti j ok..klu mkn kari mamak..perut mmg x selesa..huhu..salam kenal..sya folo blog mdm mawar..jika sdi,snggah ke blog sya ya :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@adrianna syaz Terima kasih singgah dan follow saya .. :)

lily lotus said...

saya pun pagi2 mesti breakfast kat mamak dulu. salam perkenalan dear ;) nice blog!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Hai lily...thanks singgah sini ye... Salam perkenalan

Fazleyatul Aini said...

saya kurang suka kuah banjir. mesti nak asingkan. sebab selalunya makan kat mamak ni, sembang lebih dari makan. makan kemain lembap hahahaha. nanti kalau buat kuah banjir, makan lambat2 roti dah kembang pulak

Kesuma Angsana said...

pergh mmg best giler ler !

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Aini haah..kalau makan lambat roti dah kembang mmg potong la...dah lembik pulak rase dia

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Kesuma Angsana K.A pun suke ke makan roti canai banjir? :)

adianiez AIDA said...

telur separuh masak :-) sedap nyerrrr...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Haah....sedapkan...hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Haah....sedapkan...hihi