Nasi Goreng Udang Lipan , Restoran Razak Rasaria 3R

Bismillah....

Kali ni balik Kampung tak de la kemana sangat pun...
kata nak habiskan masa kat kampung kan...
jadi kita terjah restoran yang dekat-dekat rumah je...
mula-mula tengok Restoran ni kat Warung Kita ...
tengok dalam TV Eh ! macam kenal je sign board tu ..hahhaha
kenal sign board je ..kedai nya ke dalam jadi tak pernah nampak la ... 

Jadi kena lah cuba..o.k ke idok...
dah kata dekat ngan rumah ...nanti orang tanya tak de lah jawapannya 
"tak tau la ..tak pernah pergi pun .." 
jadi jom la kita rasa .........


sign board tepi jalan ....kedainya 200 Meter Ke dalam ...
kalau malam memang gelap sikit la jalan tu ...
kami pergi malam ...

saya nak try menu dia yang famous ...
jadi saya pilih ni ....
Nasi Goreng Udang Lipan ....

jadi meh tengok nasi saya ...sama ke tak ? 
^
^
^
^
^
^
^




O.k ..nasib baik sama.... hihihi...
sayatak de lah macam pelik sangat menu ni ..
sebab udang lipan bukan lah benda yang saya tak pernah makan ...
sebagai anak Nelayan ...dah tentu-tentu lah dari kecik saya dah pernah makan Udang Lipan ni ..
Tapi mak saya biasanya rebus je atau buat kari ...
nasi goreng is jarang sgt ....jadi meh la cuba yang kat kedai ni ......

gambar kredit disini dan sini 

kepada yang tak pernah tau apa itu Udang Lipan.. 
ni lah rupanya ........Sedap..kalau rebus...
pastu kopek isap air kat kulit udang tu macam manis2 je rase dia ..
kalau yang lagi best ade telur ...
telur Udang Lipan ni lemak....macam telur ketam la sikit2 rase dia ...

o.k ...kalau nak tau rase Nasi Goreng Udang Lipan kat restoran ni 
ianya  Sedap ...pedas o.k...dan ade rasa lah ....
portion udang lipan tu pun agak besar ...

o.k kalau nak tau lebih .....boleh tengok kat FB Restoran Razak Rasaria 3R
atau pun baca kat blog ni  atau kat blog ni 

Sekian. 






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Sara Lynn said...

nomnomnom!!~ sedapnyeee laaa aii

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnyup...opkossss sedapppppp :P

ArELeEz said...

setuju! udang lipan mmg sodap. tp, leez xbuleh mkn sgt sbb nnti perut senak semacam. hu3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEzoo...Leez alergik kot ngan udang lipan ni ....kalau tak ley makan banyak makan sikit2 je ye ...hihihi :P