Makeup from my view

 Bismillah... 

Baiklah saje nak borak-borak petang .....
dari layan mata mengantuk baik kita up entry baru kan ? 
korang ... apa pandangan korang bila keluar dari rumah 
perlu tak make up ? 
maksud saya make up yang lite je la ....yang basic
bukan make up yang ubah terus muke kau tu ...
atau make up yang kalau orang tengok..eh? tangan itam ..muke punya la putih ...
bukan yang cukur kening sampai dah macam opera cina 
atau yang buat kau nampak macam badut .........

hah ...takkan ko nak pergi kerja make up ghope ini ?
mau muntah darah bos kau ...hahhahaha

pada saya ...saya perlu make up yang lite-lite ni ...
eye liner ngan lipstick ....sebab saya akan kelihatan pucat tanpa dua benda ni ...
saya tak lah beruntung macam setengah orang yang dilahirkan dengan kecantikan semulajadi
natural beauty giteww ....
yang bila bangun tido pun cun macam Emma Maembong  ...
untung lah kan .........
awok bangun tido usoh citer la kan ..hahhaha...muke dan macam singa Afrika..
rambut kembang, mata sepet ...ailio kering kat bibir usah dicerita la kan ..bikin malu saja.....hahahhaha :P 

bukan tak bersyukur dengan kurniaan tuhan ... 
tapi saya rasa ini adalah penting untuk built up your confident level  
bukan niat nak tarik perhatian orang ya ....
jagan sekali-kali buat sebab nak tarik perhatian orang ..dosa tau 
dah tau dah kalau make up pun orang tak pandang la takat muke macam saya ni kan ...
orang tengok awak pun macam well prepared bila dah tak pucat sgt...
ni tengok muke pucat je ....nak keje ke idokk? hah ...gitew :P 
tapi kalau orag yang dah putih...cantik...kulit mulus....bibir pink ... 
untunglahhhhh......tak yah make up2 ni .... bazir je kan ? muahahhaha 

lagi satu ...saya rase ... saya tak la natural beauty 
jadi saya perlu untuk siap sikit supaya nanti bila jalan ngan husband 
tak de lah orang cakap ...eh? bini kau sakit ke ? 
muke pucat dah macam mayat tak kena cahaya matahari je rupenya .....
hahahhahaha...jangan la macam tu kan ....kecik hati mahencik nanti 
dah la Chomelll sgt pastu pucat pulak.....Oh Emmm Gieee! 
kena la jaga penampilan sikit untuk suami ... 
#penampilan la sgt ! #sila kuruskan badan barulah betol jaga penampilan!!! ...agagaggaggaga :P 
dah tau kita tak de la semenggah sgt jadi buat la sesuatu yang boleh nampak bagi semenggah sikit 
asalkan benda tu tak menyalahi dari segi agama ....


akhir sekali nilah hasil make up lite2 hari2 pergi keje .....
see biasa je ......nampak hidung je yang besar ...hahahhahahha...........
tapi alhamdulillah sgt senang saya nak bernafas o.k... 
hahahha

Sekian. 

9 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda...cantik , soft make up...orangnyer pun memang cantik n gebu..

adianiez AIDA said...

aida pun xde make up berat. bedak & lipstik. blusher and eyeshadow tak reti pakai. aida setuju ~ tak de le muka kita nampak pucat and tak siap, kan? ada la kaler skit. make up simple...

Sara Lynn said...

thanks to camera 360!~ agagagaga..

Sara Lynn said...

setiap org ada kecantikan masing2.. kalau x, xkn la encik abe tergoda kan? hehehe.. kita dah cukup sifat pun kira bersyukur... note pada diri sendiri juga.. =')

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnawok tak pe dah cun dah ...nak-nak bila ade Camera 360...memang da tak perlu dah makeup2 nih...hahah...bak kata Nana awok tu fotogenik ....if u confident with ur appearance so no need to get any touch up...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BUNDA a.k.a KNSalam @BUNDA a.k.a KN..terima kasih sudi singgah dan komen..saya biasa je tu semua sebab Camera 360 je kalau tak memang tak semenggah je..hahhaha :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@adianiez AIDAhaah..tula yang saya maksudkan ...supaya kita rase confident sikit..kalau kita confident je walaupun tak make up ...itu lagi bagus...save budget ...hihi :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynntulah..untunglah ade Camera 360.... always boley nampak fotogenik...:P

ArELeEz said...

same la kite.. means, xla bangun2 tido terus jadik emma maembong. ha3.. leez kene tepek lipstick ngn blusher, br xnmpk dull.