Balik Kampung

Bismillah ....

Salam Monday Bluessss Uolsss .. :P 
hari minggu lepas kami balik kampung ..yeaayyy ....Shukur silalah Jeles ..haha
petang Jumaat dah bertolak terus dari Office ke Kampung ...
jarang sebenarnya kami balik after office hour ..biasanya balik pagi Sabtu 
tapi kalau balik Sabtu macam rugilah masa ..ahad dah nak balik KL  ..
namun begitu ....masalahnya bila balik malam Tn.John mengantuk time drive ..huhu
dia kat rumah pun biasanya tido awal .....means paling lambat 11.30 macam tu .....
ni kalau drive balik mau pukul 12.00 blom tentu sampai ... 
bahaya...jadi kami jarang lah balik malam ni ... 

semua yang ada kat rumah alhamdulillah sihat-sihat belaka...
Ayah cam biasa aktiviti kegemaran dia.... menjala dan memancing 
banyak jugak udang yang ayah dapat ..jadi mari kita masak hasil tangkapan tu ..huhu
nanti saya bgtau apa yang saya masak ye :P 
ala.....orang amatur masak ...mistilah yang simple2 je ... 
nak masak yang grand2 tak pandai ...pppfffttt :P 


"Hai..nama saya gebu...:P 
walaupun saya tak gebu tapi tuan saya bagi nama gebu kat saya 
jadi boleh la saya feeling-feeling kucing parsi gebu-gebas gitew" :P 


"adeh....apa ni jangan la plop saya gini ...cakar karanggg" ...monolog didalam diri gebu 
ni Gebu ngan tuan dia yang berambut K-Pop ...hahahhaha
marah dia bila saya panggil rambut dia K-pop ...mana tak K-pop..
dah panjang meremos macam tu ...agagaggaga....
suruh potong nak tunggu raya katanya ....hurrmmm...baiklah adik K-pop ... -____-" 


masa dalam perjalanan balik dari Kampung Ke KL...
kami pilih jalan dalam je ...burink pakai highway ...tak de pemandangan menarik 
ade pokok..kereta...lori..bas ...bosannnn...
jadi bila lalu jalan kampung ..dapat la tengok pemandangan yang menarik...
ade sawah padi....ade banyak kedai makan :P .....dan ade pemandangan yang macam ni ..hahahha
tajuk pemandangan : Only in Malaysia ...hihi ataupun boleh jugak letak tajuk 
"Kakimu dibahu ku " hahahhaa...ini kalau langgar lubang mau berterabur semua...

o.k tu je nak cerita hari ni ... 

Sekian. 

10 comments:

Fazleyatul Aini said...

makcik tu memang style. hahaha
tapi bahaya oih makcik. jangan buat selalu ye

Sara Lynn said...

kakimu dibahuku? x paham? huuu

LYAfrina said...

permandangan hijau y mdamaikan.. segar minda & mata kan

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Ainitula pasal..kalau jatuh mau patah riuk mak cik oiii...hahhaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Sara Lynnyela Mak cik tu kan duduk atas guni tu ...jadi kedudukan dia tinggi ...kaki mak cik tu paras bahu orang yang bawak motor kat depan tu .........paham? hahahhaha tak paham jugak meh nak explain :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina yup...saujana mata memandang ..nak-nak bila pemandangan sawah padi ... :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina yup...saujana mata memandang ..nak-nak bila pemandangan sawah padi ... :)

ArELeEz said...

xpun 'hebaknye moto kapchaiku'. ha3.. sweet betul pemandangan tu. ;)

prience heart said...

adehhhh memang jeles pown hak3x x pew2x ade ubi ade batasss ekekekekekek...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@prience heart hahahahhaha....naseblahhhhhh :P

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...