Kehidupan

Bismillah...






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Wordless Wednesday 30 : Menu Day 4 - Loss Weight Challenge

Bismillah 


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Birthday Linda

Bismillah....

mood nak menaip tu kurang ...
jadi layan gambar je la ye..huhu 






Happy Birthday Dear friend ...Wish u all the best 
Birthday tahun lepas saya tak dapat nak join ....
jadi tahun ni buat kejutan kecil-kecilan  je..huhuhu

 Our friendship is made of gold and it will never rust, will stay precious until the world turns to dust. Happy Birthday and may your every wish come true!



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kuasa Bunga

Bismillah 

Tahukah anda :
 Bunga mempunyai tenaga yang mampu membuatkan anda lebih sihat, 
lebih cantik dan lebih tenang.
 dalam kepercayaan masyarakat Melayu,
 bunga dianggap mempunyai tenaga yang mampu memulihkan semangat dan menaikkan seri wajah. 

 Di Barat pula, mengaamlkan 'ritual' yang sama
 yang dikenali sebagai 'Bach Flower Remedies'
 diakatakan terapi ini amat sesuai untuk mengubat penyakit yang bersifat emosional 
seperti putus cinta! 

Ni Bunga Ros mak saya tanam kat kampung :) 


teringat dulu masa sekolah asrama...
pernah la ikut lawatan ke Cameron...
jadi dah tentulah bawak balik banyak bunga rose...
ade kawan cakap makan kelopak bunga rose tu nanti boleh cantik macam bunga tu? 
Hekkk ! dan percaya tak ? 
kami memang makan kelopak bunga tu ! 
hahaha
pegidaaaaaa.....nak cantik la konon kan ? 
lawak lahhh ...haish 

tapi saya pernah je baca amalan makan kelopak bunga rose ni memang ada 
kalau nak tau lanjut try google ...
yang saya jumpa banyak jugak fakta kat blog ni 


o.k la..Sekian .


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menu Day 3 - Loss Weight Challenge

 Bismillah....

kan sebelum ni saya bgtau saya makan nasi goreng pagi Jumaat tu 
 sebab malam lapar makan naget je....huhuhuhu....
ni lah rupe nasi goreng tu ... rase bersalah je sebab ngan slumber kodok je
makan b'fast macam ni punya meriah ...... haishhhhh
yapeda ...memang susah sebenarnya saya ni nak kawal nafsu makan .....



jadi dek kerana rasa bersalah yang menebal dan bersarang kat hati ....

saya makan ni tengahari ...masa beli tu berkobar-kobar je ...
Fokus...fokus nak diet ni ...:P 

Sekali nampak ni ....
Napsuuu  dalam badan berbisik-bisik ..
"ala.....beli la ...singgit je..dah lama tak makan sukun goreng" 
Demm !.... akhirnya mengalah ..
makan ni untuk minum petang ....
hahahahhaahahaha...gelakkan diri sendiri! 
tahniah lah ...sebab kalah ngan godaan nafsu makan sendiri ! 
#tahniahsambillapairmata 


malam pulak Tn.John pegi tapau ni ....
T_____T 
lagi lah tahniahhhhhhhhhhhh sgt ! 
memang kurus la ko tak lama lagi! #sambilkuis-kuiskaki
warghhhhhhhhhhhhhhhhh .....why always fail!
laju-laju bukak blog Cik Epal...
eh..dia ade bagi tips kurus laaaaaa......



sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Sotong kat Kayell

Bismillah ....


Ni lunch saya tengahari tadi ...
tengok ade sambal sotong ...macam teringin plak ...
jadi ambik seekor...beratur dan bayar ...

-_____-" RM 7.50...
ayam seketul Mungkin RM 3.50
sayur Mungkin RM 1
Sotong Seekor ! RM 3.00? huhuhuhu .. 
ko makan gula ke sotong ? .....gula kan da naik harga ? 
Why you so mahal ....tapi kat KL ni memang sotong mahal ...
"tak pe lah sape soh ko ambik kalau dah tau mahal kan ? "
fuuuhhhh...fuhhhh..positipp o.k :P 

rasenya benda ni normal kan kalau KL ..tapi yang buat terasa coz..
kalau kat kampung .....


dapat yang fresh macam ni ...FREE je..hahahha
yelah ayah saya kan suke pegi tangkap udang dan sotong ...
that's why I love my hometown 
rase untungkan kalau dapat duduk kat kampung ngan family ..huhuh :'( 

Miss them much 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menu Day 2 - Loss Weight Challenge

  Bismillah ....

O.k ni menu saya seharian semalam ....

B'fast sandwich 


tengahari makan tomyam ayam ..

Kudapan petang .....


Ni menu makan malam semalam ...
Sesame Chicken bites 6 ketul share dua orang ...
fries bekas kecik tu ...kecik betul fries dia...
kalau Mcd punya set medium tu tak de la kecik sgt bekas fries nya  photo pic007demoji_14947040decoojp.gif....

pastu balik rumah ..lapar ...hahahha
malam 10.30 wat shakes ...

pagi ni lapar gila tahap nak amkan orang ...grrrr....grrrrr 
 ....jadi makan nasi goreng lauk ayam! 
lepas makan #sandarsambilusapperut ! hahahahhaha
habislahhh.....bertabah je nak berdiet nih ! photo pic012demoji_16143558decoojp.gif 

Sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Once : Hilang Naluri


Lirik lagu : Hilang Naluri 
Penyanyi : Once 

Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Terasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Terasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

(Matilah kau)

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
banyak berharaplah dirimu

semoga dapat bahagia ooh

 gambar sekadar hiasan

Sedap pulak lagu ni ....
so ni tengah layan sambil nyanyi ikut lirik ... photo pic012demoji_16143558decoojp.gif

Sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menu Day 1 - Loss Weight Challenge

 Bismillah ....

hahahhaha...belum pape dah gelak .. =P 
rase macam poyo je bila update pasal loss weight challenge ni ....
tapi ...boley la...kalau tak update camni nanti lupa apa yang saya makan ....
dan bila nak makan tu saya macam beringat sikit ...
#konon ! *______* ...hahaha 

Ni makan tenghari semalam 
bubur ayam ...nasi bubur tu letak sikit je...dalam 3 sudu 

pastu campur sup ...
yummy..sedap dan kenyang o.k... 
tapi sup tu cam berminyak sikit !! ...ala... nak wat cemana kan .. dah beli kat gerai camtu la..
susah nak kontrol minyak dan bahan perasa ......
kalau masak sendiri boley la ... 
tak pelah....sikit o.k kot *______* huhu


malam pulak pukul 7.00 makan double cheese burger ni...
alah..cheese tu kira pejam mata la..hahhaha
#sambillapairmata
haishhh...cemana nak kurus gini? *____* 

tak pe lah..baru Day 1..
wish me luck ya...




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Renungan 2 : Hukum berbogel ketika Mandi

Bismillah ...

Soalan 1

ADAKAH dibolehkan kita mandi tanpa memakai kain basahan kerana ada pendapat yang mengatakan boleh dan sebaliknya. Malah ada yang mengatakan sekiranya mandi tanpa kain basahan, syaitan akan bergantung pada aurat kita. Bagaimana pula keadaannya jika suami isteri mandi bersama.

Jawapan 1

 Dalam Islam, sifat malu dikategorikan sebagai sebahagian iman termasuk juga berbogel tanpa sebab walau bersendirian. Sunat memakai basahan ketika mandi kerana Rasulullah berbuat demikian. Hadis baginda ada menyebut: “Allah itu malu dan Maha Menutup dan cinta pada rasa malu. Apabila kamu mandi hendaklah kamu berlindung (memakai basahan)”. 
Bagaimanapun, perintah ini sunat saja dan mandi berbogel jika bersendirian dibolehkan kerana buku feqah menyatakan ada riwayat mengatakan Nabi Ayob dan Nabi Musa berbuat demikian. 
Sungguhpun bersendirian, adalah makruh melihat aurat sendiri kecuali ada tujuan tertentu seperti memendekkan bulu ari-ari dan perkara seumpamanya. Berbeza pula jika sudah berkahwin. Bagi pasangan suami isteri, halal untuk melihat keseluruhan aurat pasangan. 
Sunnah bagi mereka untuk mandi bersama, menggosok sesama sendiri kerana Rasulullah sendiri melakukannya bersama isterinya.



Soalan 2

SAYA ingin bertanya, apakah hukum jika kita mandi dalam keadaan berbogel? Bagaimana pula jika seorang ayah memandikan anak perempuannya yang masih kecil berusia antara satu hingga dua tahun? Minta diperjelaskan 

Jawapan 2
Hukum mandi berbogel ialah makruh. Ibu bapa yang mandi bersama anak dalam keadaan telanjang atau bogel dikhuatiri boleh merosakkan akhlak anak itu pada masa depan.Perlu diingatkan bahawa manusia ditemani dengan malaikat yang tidak pernah berenggang bagi mencatat amalan baik dan buruk dilakukan manusia pada setiap masa. Jika kita mandi dalam keadaan bogel di depan anak, biarpun berusia masih mentah, sebenarnya kita sendiri sudah menerapkan akhlak yang tidak baik, kurang malu dan jaga maruah diri. Wallahu a’lam.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Perlu mencabar diri sendiri!

Bismillah ....

O.k ...taip o.k je dah blank...achaner tu ? 
bukan apa ...dulu saya selalu fikir macam malas nak share benda ni kat blog ni ...
sebab takut tak berjaya ...semangat je lebih ...pastu sendiri jugak bikin spoil! 
malu la macam tu kan .. :P 
patutnya benda camtu apa yang nak dimalukan ...lempang se das baru tau ...huhu 

saya memang nak sangat kurangkan berat badan ni hah ....
banyak kot lelemak bersarang ....
tapi the most bigger problem now...tak mampu nak lawan nafsu sendiri ...
pastu asyik bertangguh! saya start dah lama dah ... tapi hasilnya biasa-biasa je....
bila diet kurang sikit ...pastu lupa daratan ...naik balik berkilo-kilo ..damn  ! 
saya perlu untuk kurangkan 20 kg o.k... ingat sikit ke? 
paling cepat pun kna bertabah selama 5 bulan..mana mampu! tulah masalah dia...
baru 2 bulan pun pastu dah malas? cemana ? kemon lahhhhhhhhhh 

saya semangat balik sebab sy tengok org yang pada pandangan mata saya dah kurus dan cantik! 
tapi sgt gigih dan bertabah berdiet contohnya ----  kak Filla ngan Cik Epal 
haish...awok yang dah overweight ni apehal susah sgt nak kawal napsu makan tu? 
hoiisshhh .... tolonglah...kna cabar diri sendiri o.k ... 
#Semangat je berkobar-kobar ni ...tapi hasil nya tak tau lah ke laut mana ....

Sekarang ni saya nak cabar diri saya untuk cuba diet tanpa nasi selama seminggu ...
maksudnya 7 hari o.k... 
mula daripada hari ni ! huhuhu
nanti lah sy update makan apa.... esok sy update menu makanan diet sy hari ni o.k..
:P ppppfffttt ...semangat nih! 

wish me luck ... bye ...
Sekian




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Wordless Wednesday # 29 : Dinner Last Night

Bismillah 


sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

# Renungan bersama 1

Bismillah 

Salam Selasa....bila nak update blog tapi kekurangan oksigen kat kepala
ni lah jadinya ....ayat skema je yang keluar bila taip mukaddimah ..huhu 
malas nak fikir sangat sebab mata ni mengantuk...padahal semalam pukul 10.00 dah tido ...
tapi kepala memang pening ...punca nya tak la pulak di ketahui ...

hari ni share sikit buat renungan kita bersama 

 kadang-kadang tak faham kenapa susah sangat nak senyum?
kalau pangkat ko tinggi senyuman ko lagi mahal ? kalau ko senyum keluar emas ke ? 
lebih menyedihkan kita senyum kat orang tu ..tapi dia boleh buat tak nampak je?
"heyy...sumbing sangat ke senyuman aku sampai ko buat tak nampak je ?
ke aku senyum ngan tak senyum sama je ?"  hahahhaa 
begitulah monolog di dalam diri ketika itu 

 kadang-kadang orang tak pernah pun terfikirkan hal macam ni ...
sebab tu mereka dengan mudahnya menyakiti hati orang lain ...dan dengan mudah jugak 
meminta maaf dan yakin dia telah dimaafkan ...
memang tak baik kita bermusuh sesama manusia..apa tah lagi menyimpan dendam ...
tapi walau apa sekali pun kesan tu tetap ada dan takkan pernah hilang setelah ianya 
terkesan dihati seseorang itu. 


yang dah berlalu tu biarkan ia pergi ..
tak perlu di kenang..diungkit atau diumpat .....jadikan ianya pengajaran! 
sebab belum tentu dimasa akan datang kesalahan yang sama diri kita sendiri 
yang akan ulangi .....

cantik tu subjektif ! cantik dimata kita belum tentu cantik di mata orang lain 
kacak dimata kita belum tentu kacak kat mata oranga lain jugak ......
jadi jangan hairan atau pelik kalau apa yang kita minat tak sama pada pandangan mata orang lain 
dan jangan pertikaikan kalau si kacak memilih si 'biasa-biasa' untuk jadi teman hidupnya! 
mungkin pilihan dia bukan kerana rupa semata-mata ...siapa kita nak menilai ketentuannya...

Sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Family Day TNB

Bismillah....

Hari Sabtu adalah hari yang memenatkan saya minggu ni ..huhu
ade Family Day...Tn.John 6 pagi lagi dah suruh siap-siap ajak pergi ......-___-"
dia cakap kalau lambat orang ramai sgt ..susah nak daftar dan nak ambik makanan ..huhu 
baiklah...walaupun dalam hati rase nak tido je ..hahhahaha :P 

dah daftar sume..kami tunggu dalam dewan je...
masuk awal dapat seat ..kalau lambat karang berdiri plak..
meriah jugak la ..tahun ni family Day TNB ni masuk dalam Malaysia Book Of Record 

Antara artis yang ada ...masa awal tu emcee dia 
Ebby Yus, Mat Over ngan Abon ...
o.k la...boley la wat gelak-gelak .. huhuhu 


Ni je pun gambar yang paling dekat saya boleh snap..sebab dia datang dekat ...
saya takut jugak sebenarnya ..takut dia tanya soalan ..hahahhaha
yapedaaa...dia tanya jawab jelah kan ? 
tapi masalahnya soalan dia base on TNB ? so what to say...
jadi terus pandang bawah belek-belek kuku ..kakakakkaka... 
alaaa...tanya Tn.John pun dia bukan ingat sgt ..visi...misi, terms sume tu ...
huh..seb baik dia tak jalan terus kedepan... phewww

pastu ade pertunjukan silap mata...
dalam pukul 12.00 rasenya kumpulan Jambu datang ...
Jin karewa Jin kalak la jawab nya ..hahahhaha
o.k lawak diorang macam biasa la ... memang kelakar 
asyik la mengena ....
budak-budak memang suke sgt la ...bukan main ramai lagi nak snap gambar bagai 

pastu persembahan artis ade Haiza ngan Noraniza Idris ...
bergigih o.k tunggu sampai habis majlis ..hahhaha
bukan apa hujan lebat kat luar ...
kalau nak balik nak pergi ambik kereta kat parking jauh kot ..
jadi duduk la sampai longgar skru pinggang, leher semu..hahaha ..lenguh oiit ...
pukul 5.00 p.m baru kami balik ...
tu pun belum habis lagi Majlis ...

o.k la tu je nak cerita...

sekian .



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Aiskrim + Oreo

Bismillah...

Menikmati Aiskrim bersama Oreo di kala terik matahari memang Heaven...
ni aktiviti tengahari semalam...duduk kat rumah je kami ...
pastu almaklumlah rumah nan hado aircond...jadi bila tengahari mmg terasa kepanasannya ..


bukak peti ais...ade lagi aiskrem vanila yang beli haritu ... 
o.k terus ade mentol menyala-nyala kat kepala :P .......dapat satu  idea ......
masa balik kampung hari tu singgah KFC nak beli Crusher tak de ...
jadi jom buat Crusher sendiri kat rumah ...

ala..tak payah nak beresepi sgt la...benda senang nak menangis punya ..huhuhu
jangan kata pejam mata pun boleh buat 
kalau bangun ngigau tengah malam bukak freezer pun boleh  buat lah  ...



Hasilnya.... 
puas hati ....mula-mula rajin ...jadi blend aiskrim tu sekali ngan oreo...
jadi hancur dan sebati ...tapi ..macam kurang kick pulak ..
sebab bila gigit tak rase oreo tu berketul sgt ..
kalau dapat nak rase sejuk aiskrim tu ...
pastu gigit oreo dan pecah dalam mulut bergaul ngan manis-manis vanila 
perghhhh ..... yang gtu baru kick :P ..hahhaa 
banyak la ko punya songeh kan .. :P 
jadi kita pecahkan oreo tu kasar-kasar ...then tabur je atas aiskrim tu ...
Done... kan dah cakap senang gila kentang je...


o.k..sekian. 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Roti John Titiwangsa at Keramat

 Bismillah....

Dulu masa bulan puasa ....
Tn.John asyik la cakap nak makan Roti John Titiwangsa kat Keramat ni ...
famous Roti John ni ...kalau ikotkan kat pasar malam dekat rumah pun ade je jual Roti John 
sebelum ni kami dah makan 3 kali roti John ni ...memang sedap dan kenyang gile....
masa first time pergi cari gerai Roti John ni malam ....
berpusing-pusing kat Jalan Dato' Keramat tu cari ....waze cakap 
"You Have reach the destination " tapi haram tak de gerai pun ..
Sekolah ade la...pusing lagi ...ade masjid ....pastu jalan kosong 
yang ada cume kegelapan malam bertemankan lampu jalan je ..huhuhu...


Pusing...punya pusing lagi ...sekali tettttttt ....memang btol la Waze tu ...dah sampai rupanya 
tapi kedai dah TUTUP ! gelap ..mana la nak nampak ...hahhahaha
mula-mula ingatkan dia wat macam kedai makan tu ...rupanya gerai cam gerai burger tu ...
sblom pergi tak teringat plak nak google..pppfffttttt :P 
teknologi ade tapi kalau dah otak jem waktu memang tak teringat langsung ...

kalau nak pergi cari korang Waze je : Sekolah Rendah Dato' Keramat ....
pastu dah sampai try la cari lokasi dia kat tepi jalan je pun ... 
kalau dah pusing nampak masjid tu makna nya korang kena patah balik sebab dia kat belakang tu ...

Ni roti John yang kami tapau ....
Kenyang sangat ...roti dia sedap...lembut...telur banyak ..daging sedap..eh..semua la sedap ...
pastu fries tu kalau makan kat kedai tu lagi best kot ..
panas-panas dia crunch ...ni da sejuk lembik sikit ...
tapi still sedap tak muak ....

o.k ...sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Takoyaki yang halal dan sedap: My Takoyaki

Bismillah

Hai korang ....Hari ni baru ade mood sikit nak menulis..
semalam bukan tak nak menulis ..tapi bizi sikit ...
Busy nya sikit..tapi malasnya banyak..acaner tu ..hahhaa

Hari-tu-kan ade saya cakap ngidam sgt nak makan tako...NGIDAM??? hoish..hahahha
bahaya jugak pakai statement macam tu :P 
jadi semlama dapat makan takoyaki free kat ofis...
Thanks la HR sebab belanja kami makan takoyaki yang sedap ni ... 

 Ni masa first round beratur ambik Tako  ... dari luar hall dah bau dah...
mengancam baunya ..huhu ..masuk terus que sambil perut berdondang sayang ...:P 
dah dapat ...terus ngap....
hoish...makan panas-panas memang feel .......
cuma lidah panas tu nasib ko lah kan ..sape suruh tak menyempat-nyempat..huhuhu 
-____-" 

 belum start movie tengok orang dah tak de ....
niat kat hati nak ambik pop corn .. 
tapi dah lalu kat tepi booth tako ni ..bau dia macam memanggil-manggil suruh ambik lagi satu :P 
"Haishhh...takkan lalu je..tak de orang ni ..rossssss ambiklahhhh"
macam tu lah monolog dalam hati ketika tu :P ngeeeeeeeeeeee 
pppffftttt ....*alasansemata-mata :P 
jadi ambik la...masa tu pulak ade Bro ni ...
sebab orang tak ramai 
terus cakap nak snap pic sikit nak upload kat blog -___-"
jadi snap la.... ala..sorry la bro gambar tak clear la pulak...

 akhir sekali cucilah mata ngan takoyaki ni ....
sedap...isi lembut ...pastu flakes tu pun ade rase yang sedap ...

kalau nak cuba My Takoyaki ni 
kalau nak join business ni pun boleh ...
kalau nak tau lebih lanjut bukak la website My Takoyaki
kalau nak tengok kat FB pun ade 


Sekian.... 







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Raya Qurban 2013

Bismillah....

Salam Aidiladha korang ..... :( 
muke sedih terus...huhuhu...sedih rupanya beraya kat KL nih..
first time kowt raya berdua kat KL ...bosan...serius tak rasa macam raya langsung 
cuma terasa raya bila dengar takbir raya kat surau ....
dah la Astro pulak buat hal...tetiba je tak de coverage langsung...
lagi la tak rase raya nya ....tensi ahkak
terus teringat ketupat rendang mak kat kampung :'( 

Jadi raya tahun ni tak de apa sangat yang saya nak cerita ...
mak ayah mertua saya ade jugak kat KL ...tapi diorang sibuk ...pagi raya Qurban kan...
Ofkos lah  ayah sibuk buat Qurban ...Mak pulak bergotong-royong masak kat Surau ...
jadi kami lepak kat rumah sendiri jela.... bergotong-royong jugak...
gotong-royong kemas rumah berdua...lap habuk, cuci kipas dan buang barang tak pakai sume....
o.k lah..rumah kemas mata pun tenang kan ... 

Bila raya Qurban....rasenya setiap rumah misti ade stok daging kan ?
hahaha...kami pun ade ....dapat orang surau bagi ...
jadi memang makanan akan berasaskan daging jela minggu ni nampaknya .. :p 

ni menu daging yang saya makan dalam dua tiga hari ni ....
paling tak boleh blah..masak megi pun nak letak daging ..hahaha 
ala..ape salahnyakan ...dah benda ade ....


Ni breakfast hari apa ntah ....makan kat kedai ...
mulanya nak makan nasi goreng tu je...
tapi tengok maggi goreng tu macam tersedap plak...hihihi
jadi ambik jugak sikit .....


haaaaaaaa...yang ni cerita masih panas ya... ngeeee :P 
pagi ni kat Ofis En.Faris bawak ni ...lepat pisang berinti kelapa
sedap o.k ...mula-mula gigit...snap pic..pastu..eh..sedappppp...


 jadi pegi ambik lagi dua ...hahhahah...terok sungguh :P 
alaa..dia bawak banyak ..dan orang yang kerja pulak tak ramai ...ade 4 orang je ..
sunyiiii ...ni kira satu Linda punya iolss tolong makan ya...hihihihihi -___-" 
untunglaaaahhhhhh syok bercuti lama kat kampung  :P pppffftttt 

tu je nak cerita hari ni ...
Seronok la kalau korang masih bercuti..saya dah kejeeeeeeee....sob...sob #sambillapairmata
selamat bercuti  pada yang seronok mentido kat rumah 
dan selamat bekerja pada yang senasib ngan saya ...


sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nur Alma Maisarah

Bismillah....
Memandangkan update pakai android je...malas nak cerita panjang2....jadi kita wat macam wordless Saturday lah...aci je kan....lagipun roti canai di order dah sampai....saya makan dulu lah ye.....Happy weekend uolss....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.